Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Minule tu byl Roth s Clownem, teď máme Aju s pyramidou. The Pyramid nemá nějaký zásadní příběh, kde by se čekalo na důležité zvraty atd. Je to klasické half Found-Fottage se vším všudy, s tím rozdílem, že tentokráte máme na obrazovkách zajímavé prostředí, které se však nepodařilo vytěžit na maximum. Svou atmosféru to určitě má. Pyramida má mnoho temných a zajímavých zákoutí. Nechybí nějaké pasti, ikdyž jich mohlo být více, také nějaké mordovinky se najdou, přestože to není zrovna nejlépe zpracované, vyloženě Vás to nenaštve. Ani shaky-Cam se nekoná a co má divák vidět, tak vidí opravdu dobře. Nepotěší jen absence lekaček a klasický konec. Podle mě se ale jedná o kvalitní horor, který své otáčky rozjíždí velice rychle a nepustí diváka až do konce. Nebýt trošku odfláklých efektů, dalo by se uvažovat i o vyšším hodnocení, ale i tak se dá určitě snímek doporučit. Velice silné 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenáročná relaxačka podle mého gusta, jejíž koeficient oddechovosti a zábavnosti výrazně převyšuje (ne, převažuje!) její koeficient blbosti. Příběh je sice přitroublý, popírají se v něm fyzikální principy a zákony (uvnitř pyramidy je světlo a kočičí sfingy tisíce let přežívají tak, že žerou jedna duhou), przní se egyptská mytologie (chudák Anup), postavy se chovají nereálně (a blonďaté archeoložce by víc sedla role nějaké surfařské groupie), ale to všechno přece k těmhle béčkům neodmyslitelně patří a je to naopak žádoucí. Exteriérů není mnoho (jen v začátku), ale povedly se na výbornou (demonstrace, vykopávky), interiéry z vnitřku pyramidy jsou překvapivě dobré. Líbil se mi i konec a archeoložce s nakaženým fejsem a krhavým očičkem to nekrofilně seklo. A na to, že je to většinu času točeno ve stylu FF, je to celkem dobře koukatelné, kamera je většinou snesitelná. Silné tři. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, tieto klaustrofobické kúsky skrátka zbožňujem. Rád si bahním v dusivej atmosfére, ktorú obyčajne ponúkajú. Avšak na to, aby som film hodnotil minimálne ako nadpriemer potrebujem niečo viac, ako len slušnú "podzemnú" atmosféru. Uznávam, dejová zlátanina okolo egyptských bohoch, knihe mŕtvych a pod. nebola zlá, ponúkla akú-takú mystiku, čo len dopomohlo k budovaniu atmosféry, lenže sú tu negatíva, ktoré tento snímok dosť degradujú. V prvom rade je to hlúpe chovanie sa postáv (hlavne zo začiatku). Potom v kľúčových chvíľach zlé narábanie so svetlom, mordovačky buď mimo záber, alebo na thrillerovej úrovni a nakoniec tu máme akéhosi pološakala, ktorý vypadal ako hladkosrstá vyhladovaná mačka s dlhými ušami a so smiešnou maskou na ksichte. V tomto smere to chcelo starú dobrú hororovú školu. Ale aj tak, som celkom spokojný, bavil som sa a to je to hlavné. 65/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V okamžiku, kdy se to z tuctového chození temnými chodbami překlopí do „Jak digitální pejsek s kočičkami myli archeology podlahu“, nemusím být ani kovaný Plzeňák, abych dobře věděl, že tuten Chamon se z toho smíchy zakucká, až z něj vyletí balzamovací palmové víno. Pochválit snad lze jen pokusy o humorná odlehčení, v ostatních aspektech se tenhle egyptologický found-footage hybrid pohybuje na hranici braku. Ashley Hinshaw v roli archeoložky Nory byla přesvědčivá asi jako Kathy Bates u striptérské tyče.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně zajímavej: tajemná pyramida, sympatické postavy a celkově egyptské prostředí. Při studování hieroglyfů a různých obrázků jsem si nemohl nevzpomenout na Stargate, ale jakmile film odhaluje nechutně digitálního záporáka, atmosféra jde úplně do kytek. Potenciál, který tenhle námět nabízí, zůstal kdesi pohřben spolu s logickým chováním postav. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)
  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama