Reklama

Reklama

Vůbec první film, který zasazuje umění kickboxu do westernového prostředí. Zároveň vzdává hold francouzské bojové technice Savate zaměřující se především na boj nohama. Roku 1865 cestuje francouzský důstojník po Spojených státech a hledá vraha svého nejlepšího přítele. Přitom se dostane do sporu mezi chudými farmáři a bohatým vlastníkem půdy. Aby pomohl vesničanům nabídne jim své bojové umění Savate. Bude jeho mistrovský kickbox stačit k porážce cynických zločinců, pro které jsou lidské životy něčím naprosto bezcenným? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních kousků současného "bombermana" akčních filmů. Už zde jsou vidět náznaky jeho dnešních schopností, tzn. pěkné zabírání akčních scén, příjemná kamera, občas zpomalený záběr, obstojná choreografie. Jinak to ale za moc nestojí, příběh zasazený mezi čtyři dřevěné chatrče plyne dle mnohokrát viděného, šablonovitého a klišovitého schématu včetně finálního souboje, který kromě několika zvukově zvýrazněných "double-kicků" jen těžko sloupne nálepku Špatný. Na jedno shlédnutí a jedeme dál, docela rád bych si dal intergalaktickou válku Interceptor Force... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný western. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi z čias americkej občianskej vojny, ktorý sa dostane do mesta, v ktorom sa chystá turnaj rôznych bojovníkov a rozhodne sa pomôcť miestnym farmárom s udržaním si ich pozemkov tak, že v tomto turnaji vyhrá hlavnú cenu. So spracovaním som veľmi spokojný, samozrejme nič tu nie je nové, všetko už bolo videné viackrát, ale ja mám tieto filmové prvky rád a pokiaľ sa nachádzajú vo fungujúcom a nenudiacom celku, čo je aj tento prípad, tak som spokojný. A navyše samotnému turnaju tu moc priestoru venovaných nie je, čo mi plne vyhovuje, kedže zvyšok filmu ma zaujal viac. Tiež musím povedať, že tento film ma určite viac bavil ako akčný film a nie ako western. Síce má westernové prostrenie a aj príbeh má viac spoločné s westernom, ale tie typické westernové prvky tu moc nefungujú, no filmové postupy a aj väčšina dôležitých scén patria do akčného žánru. Akcie tu je priemerné množstvo a s jej kvalitou som spokojný. Nie je tu žiadna dlhšia prestrelka, akciu tvoria prakticky iba súboje, pri ktorých sa nejedná o nič zvlášť výnimočné, ale natočené sú dobre, ani choreografia nie je najhoršia a dobre sa na ne pozerá. Najviac sa mi páči väčší súboj na farme alebo záchrana unesenej ženy, ale až na finálny súboj ma žiadny nenudil. Jedine by som vytkol ešte preskočenie strely alebo otravné klišné s koncom najsilnejšieho protivníka. Technická stránka filmu je plne vyhovujúca a aj herecké obsadenie je na tom dobre. Hlavného hrdinu Oliviera Grunera nevyhľadávam, ale tu ma bavil. Ja som nadmieru spokojný, nevedel som, čo mám očakávať, ale film sa mi páčil. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kombinace westernu a martial arts filmu, to nevymyslíš... Ale tak jo proč ne. Je to jeden z filmů kde se režijně rozjížděl Florentine, který to na rozdíl od Grunera i díky pozdější spolupráci s Adkinsem dotáhnul do vyšší béčkový ligy, zatím co Gruner se v podobných průměrných či podprůměrných kouscích zasekl po zbytek své kariéry. Mám tohohle týpka celkem v oblibě, ale fakt je, že nenatočil nic na co by člověk po letech vzpomínal a říkal si, že tohle byla opravdu pecka. Tenhle kousek patří k tomu lepšímu v čem se objevil, ale vzhledem k potenciálu mohl být ještě lepší a to je přesně ono, ale tak ať nežeru dá se to v pohodě a bez újmy vidět.60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto som pozeral kedysi dávnejšie u muža mojej tety spolu s mojim otcom. Ženy zatiaľ varili. Strýko z druhého kolena je veľký akčný fanúšik a je mu jedno, čo je áčko, béčko, alebo zetko. Každý poriadny kop a ranu rázne komentoval a my sme z toho ako ľudia, ktorí jediní v miestnosti chápali rozdiel medzi áčkovou a video tvorbou, mali tým pádom taktiež poriadnu zábavu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Gruner na divokým západě se dostane do vesnice plný kreténů. Průběh mě moc nebral, spíš jsem trošku přivíral očka ale stojí za zmínku třeba jak Gruner sejme mouchu výkopem. Poslední půl hodina vše zachranuje, kovbojove se tam začnou mezi sebou midlit a to mě bavilo. Btw pěknou kočku si Gruner ulovil. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná bojovka z prvky westernu od současného guru akčních filmů I.Florentine. O.Grunner se sice umí dobře rvát, ale hereckého umu opravdu nepobral. Normálně mi gumáčtí protagonisté ve filmech podobného rázu nevadí, ale tohle je už příliš. Ultra dementní dialogy s ultra dementními herci a to celé korunuje hudba jak z historického velkofilmu, která jede téměř po celou minutáž. Jediné co snímek vytahuje z totálního odpadu jsou solidní bitky se solidní choreografií. Hold každý nějak začíná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvych filmov zrucneho beckara Isaaca Florentinea. Zapletku tvori Florentineov oblubeny mix zanrov a prostredi. Tentokrat mix arenovky a westernu. Vysledok je ale skor nudny a srandy je pomenej. Bitky su priemerne natocene, choreografia je jednoducha, ale na osviezenie obcas vyuziva komicke prvky v style subojov Jackieho Chana. Bohuzial je bitiek prilis malo na to, aby film nenudil. Florentine sa este len otukaval a zistoval, ktore postupy funguju a ktore nie. Celkovo je to film na jedno pozretie. 4/10. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ak je toto Savate s Olivierom Grunerom, kde je potom jeho meno? Každopádne, akčný kung-fu western v ktorom sa prezentujú rôzne bojové štýly, hoci tentokrát v početne menšom zastúpení. Zato však v netradičnom prostredí divokého západu. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Co se asi stane když smícháte dohromady Krvavý sport a Tenkrát na Západě?? Výsledkem je tenhle bezpohlavní "paskvyl". Scénář, režie i herecké výkony jsou těžce amatérské. Olivier Gruner možná umí kopat, ale s přehledem bych ho zařadil mezi deset nejhorších herců všech dob. Celkově jsem měl pocit, že se to snaží parazitovat na výše uvedených klasikách, ale spíše než poctu těmto filmům se tvůrcům podařilo vytvořit nechtěnou parodii, která nemá hlavu ani patu. Ta jedna hvězdička je za pár povedených bojových scén a docela pěknou hudbu, jenž ovšem až velmi okatě připomíná slavné melodie od Ennio Morricona ze 60. let. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Totálně předvídatelný scénář, kde Savate je zasazen do divokého západu. Jede podle klasické osy, která naprosto neposkytne nic nového. Alespoň je to trochu zábavné a tu hodinu a půl vás to zabaví. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pokus o konkurenciu pre vtedajšieho bombermana Van Damma. Žiaľ, neuspelo. Škoda, lebo nie vzdialene nepodobný námet použil Van Damme xkrát, dokonca aj v Questovi, ktorý okrem tradičného multikultúrneho turnaja zakombinoval aj historické prostredie a dobrú výpravu. Van Damme vo svojich najlepších rokoch bol však len jeden. Toto som ako decko pozeral bez problémov, teraz je to ako za trest a nepomôže ani nostalgia. ()

jednaveta 

všechny recenze uživatele

První kickboxer na Divokém Západě (a jedna hvězdička za scénu s mouchou a povzdech "Dyť von ani neumí prokopnout vokno."). ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Zasadit turnaj v karate do prostředí westernu může jen retard. Kdybych neviděl od Isaaca Florentina - Neporazitelný: Vykoupení, Pastýře a Ninju - myslel bych, že je jako režisér hodně retardovaný. Avšak film Neporazitelný: Vykoupení se mu velmi povedl. Proto mu tedy tento retardovaný počin budiž odpuštěn. Ale jak se říká: Dvakrát měř, jednou řež. A já panu Isaacu Florentinovi vzkazuji: Dvakrát přemýšlej, jednou toč. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, v polovině 90. let už videosnímkům s bojovým uměním nadobro došel dech. Nepomohlo ani skloubit dohromady žánry, jako v tomto případě. Že je to totální nesmysl musí být každému jasné, ale jako komiksové vyznění by zafungovat mohla. Nefungovala. Ne, že by hlavní hvězda Olivier Gruner byl špatný a už mu to nekopalo, ale všichni představitelé nějak neměli co hrát. Jednodušší scénář aby jeden pohledal. A nějaká originalita? To už bych musel být hodně naivní. Opět je tu někdo, kdo hledá vraha (tentokrát vraha svého přítele) aby se mohl pomstít a kde jinde než v pořádaných zápasech. Takových snímků už bylo natočeno nespočítaně. Celkově je snímek zoufale patetický. Melodie typická pro spaghetti westerny nám občas připomene, v jaké době a především kde se příběh odehrává. Lehce se dá na takovou zásadní věc zapomenout. Je to zkrátka hodně nedotažené, tudíž velice slabé. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Celou dobu sledování Savate jsem měl pocit, že se dívám na jakousi zvrácenou poctu spaghetti westernům, která je z pro mě neznámého důvodu zároveň natočená jako parodie. K tomu hodně přispívá i hudba, která je vážně příšerná a přitom podbarvuje 90 % filmu. Francouz ale kope pěkně - takže všechny bodíky patří jemu. ()

zrx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl ráno někdy po 5té hodině a po pravdě se mi u něj nechtělo ani spát, ale ne díky kvalitě filmu, ale díky naprosto směšným dialogům a zápletce, která byla více než předvídatelná. Docela dobře jsem se u toho bavil, ale podruhé bych to opravdu už vidět nechtěl. Film opravdu nestojí ani za těch 92min času co mu člověk musí věnovat:-) ()

Reklama

Reklama