Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katastrofický film USA natočený podle skutečné události. Ve chvíli, kdy se v jednom z nejvyšších mrakodrapů opravuje protipožární systém, vypukne ve dvanáctém patře požár. Jenže požární žebříky do nejohroženějších míst nedosáhnou, a tak hasiči musejí využít všech svých dovedností, aby lidi v budově zachránili. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mě to až takové příliš moc přeslazené, herecké výkony nic moc, hlavní hrdina žádný. Snad jen ten vrchní požární velitel Sterling-který na sebe poutal veškerou pozornost. Vše se točilo v podstatě okolo tří až pěti herců mimo jiné především kolem Susan Lowell a Paul DeWitt dvojici úředníků kterým šlo právě vtom 37. patře o život. Napětí a akce bohužel jen průměrné, film jsem neviděl bohužel až do konce tak nemůžu říct jak to dopadlo, a jestli si jako správný katastrofický snímek vyžádal také tu nějakou oběť-nejen z hlavních hrdinů. Jinak tento film toho postrádal opravdu mnoho, už třeba jen nějaké to větší spektrum ohrožených herců a vůbec třeba jejich životní příběhy a jistá charakteristika jednotlivých postav tu nebyla také moc žádoucí. Jako víceméně (ať si mě to vymlouvá kdo chce), remake veleúspěšného Skleněného pekla tedy nic moc, i když to byl v uvozovkách jen TV film. Ale na druhou stranu ty ohnivé plameny, a vůbec celé to nasazení požárního sboru, mě tu připadalo o hodně víc věrohodnější, a akčnější než u americké klasiky ze sedmdesátých let-jinak samozřejmě dokonalé.. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Televizní katastrofický nesmysl, který vykrádá úspěšnější žánrové kolegy a který připomíná katastrofický žánr snad jen v názvu. Nechápu, jak může film, natočený na začátku devadesátých let, působit tak sedmdesátkově a chvílemi i docela trapně. Takže případní zájemci dejte radši ruce pryč, ať se nespálíte. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Obyčejný den, jako každý jiný. Každý zde má svoji práci, ať jde o práci úředníka, uklízeče nebo údržbáře. Ale jako by někdo škrtl sirkou, tento den se zapíše černým písmem do historie LA. Teda - on skutečně někdo tou sirkou škrtl, a rázem je dvanácté patro jednoho z nejvyšších mrakodrapů ve městě v plamenech. K místu se sjíždí snad vše, co může alespoň trochu pomoci, ale oheň se šíří mnohem rychleji. Budova je co nejrychleji evakuována, ale i tak v některých patrech stále zůstávají lidé, přímo ohrožení na životech. Jen hrdinství hasičů je (a spoustu dalších) může zachránit dříve, než celý mrakodrap zmizí z povrchu zemského ... Film nelze neporovnávat s mnohem známějším Skleněným peklem, který, ač téměř o dvacet let starší svými triky 37. patro s přehledem překonává. To, co Skleněné peklo dělalo poutavým, tedy příběhy jednotlivých osob uvězněných v mrakodrapu, mi tady přišlo trochu směšné. Menší rozpočet je znát v každém detailu filmu, včetně "rychlého vítězství" hasičů v před chvílí ještě neporazitelným požárem. Ty dvě hvězdičky dávám jen z úcty ke všem hasičům a požárníkům, nejen ve filmu, ale hlavně v reálném životě... ()

pend 

všechny recenze uživatele

V tv uváděn pod názvem Požár v mrakodrapu. Poměrně zdařilý katastrofický film. Námět samozřejmě trochu vykrádá Skleněné peklo. ()

Reklama

Reklama