Reklama

Reklama

Pán času - Série 2 (2006) (série)


Nevěsta na útěku (S02E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Runaway Bride

Obsahy(1)

Taková svatba může být pěkně rizikový podnik. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktora ještě tíží zármutek z odloučení s Rose a už mu po boku stojí nová společnice. Trochu nevraživou Donnu pochopitelně překvapí, že se těsně před vlastní svatbou z ničeho nic objeví ve vesmírné lodi s podivným mimozemšťanem. A jak se Doktor této záhadě snaží přijít na kloub, zjišťuje, že tato nevěsta na nedobrovolném útěku hraje stěžejní roli v mnohem širším řetězci událostí, než by je oba napadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjitřené emoce z finále minulé sezóny se ještě ani nestihly uklidnit a už se na návštěvu stavuje upovídaná a věčně nespokojená zrzka. Na Donninu vyřídilku jsem si sice pořádnou chvilku zvykal, ale situace, ve kterých Doctor musí reagovat na zcela odlišný typ společnice, naštěstí vyšly na jedničku. Překvapivý, sebejistý a hlavně uspokojující nástup druhé poloviny Daviesovy éry. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor Who meets filmy Julie Roberts. Aneb kterak vyřídilka i energie Catherine Tate a fungující chemie mezi ní a Tennantem dává zapomenout na to, že je to především ve druhé polovině přeci jen až příliš tuctová a schématická doktorovina. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktor se právě musel srdceryvně rozloučit s někým speciálním, když se na palubě jeho Tardis zjevila hubatá Donna ve svatebních šatech, která se dožadovala, aby ji ten zvrhlý únosce okamžitě vrátil na její svatbu. Desítka a Donna (která se o sérii později stane Doktorovou oficiální společnicí) mají unikátní chemii, která je tak vzácná mezi filmovými a seriálovými páry. Nemluvím tu o sexuální/romantické chemii, ale o opravdu přátelském poutu mezi dvěma postavami opačného pohlaví. V době, kdy se ON a ONA na plátně dříve nebo později spárují, jsou tihle dva opravdu osvěžující. Desítka je citově zraněný a trochu zahořklý kvůli právě proděláné ztrátě a překvapivě je to právě drsná Donna, která ho dokáže vrátit zpátky na tu správnou kolej. Zápletka s povoučicí Racnoss funguje celkem dobře díky několika fajn zvratům, ale je to právě ústřední dvojka, která tenhle díl táhne nad průměr. 80 % ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěstu na útěku jsem si moc užíval. A strašně jsem doufal, že právě Donna bude v další(ch) sérií(ch) stát Doktorovi po boku, protože byla velice sympaticky od rány... 80% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento speciál je stejně kvalitní jako předchozí epizody 2. série. Vše co se nám na Pánovi času líbí, najdeme i zde. Ale velikým negativem celého vánočního speciálu je Dona, to je taková kráva. Doufám, že nebude Doktorovou společnicí místo Rose :-( ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V okamžiku, kdy se Donna objevila ve svatebních šatech v Tardis a spustila na zmateného Doctora svou obrovskou vyřídilku, bylo mi jasné, že tahle výborná komička v roli společnice rozhodně nezklame a taky, že ne. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donna je po Marthě Jonesové příjemná vzpruha, neslintala nad každým Doktorovým úsměvem a naopak ho zpraží v každé druhé větě. Navíc vypadá jako normální ženská, stejně jako Rose, žádná modelka s IQ jaderného chemika. Takže pro mě je už jen změna společnice důvodem k velké radosti. A děj je samozřejmě taky bezva. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okey, setkání s Donnou mě moc neoslovilo. Přišla mi šíleně ukecaná, otravná a namyšlená. Byla jsem ráda, že jsme se s ní na konci rozloučili a pak najednou se stala novou společnicí Doktora, postupem času si ale Donnu Noblovou zamilujete, protože je prostě jen prostořeká a svá. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donna nikdy nepatřila mezi moje oblíbené společnice a ta i přesto jakou úlohu nakonec sehrála. Podobně se tedy stavím i k tomuto speciálu, kde se představí jako nevěsta na útěku. Doctora má rád, ale tahle epizoda pro mě nebyla ničím speciální, spíš jen prostým průměrem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donna je neuvěřitelná! Doktor Davida Tennanta je nepřekonatelný! Příběh je nenudící a svižný s koncem hodným Pána času. Chvíli sice trvá, než si na Donnu zvyknete, ale právě to je důkaz toho, jak je to kvalitní společnice. Jeden z nejlepších speciálů, i když ten první byl lepší. Holt ale, Doctor je Doctor, ať je jakýkoliv a já jsem si - jako vždy - vychutnával každou minutu. Jen škoda, že Donna nebyla už ve třetí řadě. 100%. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až tak nemusím boj Doktora proti zlu. V epizódach seriálu je takých scén väčšinou tak akurát a nenudí to, ale tu to dosť prehnali a to je tento TV film o 15 minút dlhší ako bežná epizóda. Oceňujem však niektoré filmové prvky, ktoré sa v seriáli často nevidia, pár akčnejších scén celkom dobre sadli, ale som rád, že také nie sú v seriáli. 5/10 (Videné 18.12.2020, CZ dabing) ()

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento vianočný špeciál je zrejme ten najmenej “vianočný”. A to je aj jeho najväčší problém. Okrem toho, polovicu príšer kopíruje z Christmas Invasion a Cisárovna Racnoss tiež nie je ten najlepší príspevok do Doktorovej zbierky. Ale poďme k pozitívam. Catherine Tate, predstaviteľke Donny Noble je síce ešte viac ukričaná, ako o sériu neskôr, no v rámci jednej epizódy je to nielen znesiteľné, ale aj osviežujúce. Doktor totiž epizódu predtým depkuje za Rose a vyziapanie naňho je presne to, čo potreboval. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emócie z finále 2. série sa ani ešte nestihli ustáliť a už sa Doctor vrhá do ďalšej nápaditej akcie. Zrazu z ničoho nič sa na palube TARDISu ocitne ryšavá nevesta, ktorá bola unesená z jej svadobného dňa. Reakcia medzi Doctorom a Donnou bola veľmi podarená, i ich neskoršia interakcia bola správne iskrivá a peprná. Donnine chovanie sa mi zdalo omnoho prirodzenejšie než to, ktoré nám po celý čas predvádzala už docela otravná bývala Doctorova spoločníčka. Za mňa Donna reagovala primerane vzhľadom na situáciu, keď sa v nepravý moment Doctor príliš nadchol a nechal uniesť, nerobilo jej najmenší problém streliť mu jednú preventívnu facku. To fackovanie ma nesmierne bavilo. A keď som už zmienil Rose, táto pre Doctora citlivá téma bola viackrát načrtnutá práve Donnou, a to vyvolalo v Doctorovi bolestivé spomienky na to, čo stratil. A tento zármutok úzko spätý s pochmúrnosťou sa niesli naprieč celým filmom. Z akčných scén ma najviac nadchlo prenasledovanie auta TARDISom a ten nevyhnutný okamžik, ktorý donútil Donnu opustiť vozidlo a preto bola nútená skočiť Doctorovi do náruče. Postupom epizódy si obe postavy nájdu k sebe cestu a vytvoria si vzťah. Je z nich naozaj vtipná a sladká dvojka. A perličkou za tým všetkým bol dojímavý rozlúčkový rozhovor medzi Doctorom a Donnou. Škoda, že s nami Donna nepobudne dlhšie, bola by z nej veľmi dobra spoločníčka. Však Donna sa nám snád po celého trvania vianočného špeciálu viacej vykreslila než samotná Rose, ktorá sa mi zdala stále rovnaká, nemenná, a z toho dôvodu už nezaujímavá. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený speciál, který je určitě lepší Vánoční invaze. Tedy, co se týká tématu a zpracování. Co mi zde vadilo, byla nevěsta, která mi od začátku lezla krkem. Ale přežil jsem to. Jinak bych řadil obecně k těm lepším dílům doktora. Howgh! ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najmenej vianočný z vianočných špeciálov, ale Doktorovi sa ujde niekoľko príjemných akčnejších scén s jeho TARDIS a dočkáme sa celkom fajn intra pre Donnu Noblovú. Síce ju ako postavu dvakrát nezbožňujem, ale zo ženských spoločníčok desiateho Doktora sa k nemu podľa mňa hodí zďaleka najviac. Desiaty mal nejako priveľa šťastia na obdivovateľky, a pritom potreboval zo všetkého najviac kamarátku, ktorá by ho udržala na uzde a dohovorila mu. Je škoda, že neskoršie Donnine účinkovanie v seriáli malo zostupnú tendenciu. Niekedy mám dojem, že sa Davies a spol. nevedeli rozhodnúť, čo chcú vlastne so spoločníkmi robiť a preto bola konzistencia ich správania a dôležitosti taká pofidérna. Je škoda, že tento problém po čase zasiahol aj Donnu a de facto takmer úplne anuloval zaujímavejšie stránky osobnostného vývoja jej postavy. Ale kým k tomu došlo, aspoň si mohla trochu zahviezdiť v tomto špeciáli a niekoľkých dieloch. ()

Reklama

Reklama