Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trávit svátky na palubě Titaniku není nejšťastnější nápad. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor se rozloučil s Marthou a vydává se na další cestu sám, když jím otřese nečekaný náraz. TARDIS se srazila s lodí. A není to ledajaká loď, plavidlo nese hrdé jméno Titanic. Doktor se vydává na palubu této výletní vesmírné lodi, kde se dozvídá, že její jméno bylo vybráno podle nejslavnější lodi na Zemi. A toto jméno přivolává katastrofu. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Speciály Doctora Who více než by bylo zdrávo trpí poněkud paradoxním problémem. Buď mají delší stopáž a jsou plné zbytečné vaty čili by jim prospělo zkrácení. A nebo naopak jsou příliš krátké a přeplácané motivy i nápady a bodlo by jim prodloužení. Tato je ten první případ. To co ze začátku vypadá hravě (i trefně a vtipně střílející do vlastních řad), tak se záhy překlopí v běžných epizodách již několikrát servírovanou omáčku. A aby to nebylo málo, tak byť hlavním zdrojem dojetí by měl být osud Astrid, tak (opět) poněkud paradoxně dojme spíše závěr Copperova vánočního příběhu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvelkolepější sváteční dobrodružství Daviesových tvůrčích časů. Doctor zachraňuje ty, kteří si to tak úplně nezaslouží, ztrácí ty, kterým bychom záchranu přáli o poznání víc, a pronáší u toho legendární monology, po kterých chceme domů Davida Tennanta nejen na Vánoce. Jeden z nejsnáze opakovatelných výletů posledního Pána času, který díky špetce hvězdného prachu nechává na duši drobné sladkobolné jizvy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, či je spravodlivé hodnotiť nejaké kvázi celovečeráky, doplňujúce nejaký seriál, ktorý nesledujem. No, možno aj je. Chápem, že pre mnohých divákov seriálu sa môže jednať o superbombu, so znalosťou súvislostí by som sa možno zasmial na veciach, ktoré som si ani nevšimol. Ale ak je niekde humor, tak by mal byť poväčšine funkčný sám o sebe. No a v Plavbe taký prevažne je. Možno sú anjeli zabijáci skutočne na popukanie, možno nie. Ak by ma niekto pri ich sledovaní sledoval, možno by nevidel iba môj úsmev, ale občas započul aj zachechtnutie. Možno nie. Ten zvyšok je skôr úsmevný. A aby som nezabudol, Kylie je tu sympatickejšia, ako v ľubovoľnom videoklipe. Možno....Who knows.... ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím není bilance vánočních speciálů nijak závratná. Alespoň u mne. Kylie Minogue mne fakt moc nebavila, celý příběh, ač slušně rozběhnutý, taky úplně nechytí a nevtáhne. Zatím speciály působí jako taková "otravná" vánoční povinnost, než se opět scénáristé pustí do standardních (a mnohem lepších) dílů... 70% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že jsem si další speciální díl doktora užívala.. "Blbé jméno pro loď... a nebo tenhle oblek vážně nosí smůlu." Proč by měl doktor jedny Vánoce strávit úplně v klidu, když si je může zpestřit po boku Kylie Minogue a zastupujícího kapitána Russella Toveyho na Titanicu. Pobavil mě stařík prodávající noviny na Zemi: Vánoce v Londýně? Blázníte?? Za všechny ztráty a nepříjemnosti se navíc doktorovi splnilo přání (asi byl taky hodný), "Allons-y, Alonso!" ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežije tentokrát Londýn Vánoce bez mimozemské návštěvy nebo opět dojde ke katastrofě? Tentokráte se Doktor nalodí na Titanik. Scénář je fajn, uvidíme zde, že Doktor nemůže všechny zachránit, někteří smrti neuniknou. V tomto speciálu roli Doktorovi společnice dá se říci plní Kylie Minogue, to byla dobrá volba. Celkově postavy a obsazení tohoto dílu bylo fajn. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nutno říct že z Tennantových vánočních příběhů je to pravděpodobně ten nejpovedenější. Astrid Kylie Minogue sice nelze zařadit k těm nejzajímavějším asistentkám, přesto její závěrečný osud má něco od sebe. Epizoda zároveň celkem porušuje nějaká zažitá pravidla těchto „survival příběhů“, kdy lze například už na počátku odhadnout, kdo přežije. I tu mám skupinku méně či více sympatických charakterů, kteří jsou však vybíjeni poměrně nečekaně a přeživší jsou určitě jedni z těch méně očekávaných. Tennant tu jinak pokračuje ve své skvělé formě z předcházející série a Roboti-Andělé jsou jeho celkem stylová monstra. Snad jen finální odhalení a zúčtování s hlavním „záporákem“ působí v důsledku části celkem lacině. ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako zpěvačku Kylie Minogue moc nemusím, ale jako skromná, odvážná servírka na Titanicu byla moc sympatická a roztomilá. Jeden z nejzábavnějších vánočních speciálů i když se tam přikrade několik velmi smutných momentů, ale i ty jsou jedním z důvodů proč seriál tak milujeme. A obyvatelům Londýna se nedivím, že se na vánoce vždycky spakují z města ven, když je pomalu každý rok čeká nějaká reálná hrozba, tedy samozřejmě až na královnu Alžbětu, taková prkotina tu správnou babču nemůže vyvést z míry. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Kouzelný díl, kupodivu jsem se na něj podívala z nostalgie po dlouhé době a říkám si, že ty Vánoční speciály jsou docela dobrý marketingový tah, jelikož je v nich všechno vysvětleno a jsou tudíž i pro lidi, kteří pořad běžně nesledují. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez Marthy (nejhorší společnice) se mi hned líp dýchá, tedy né že by Kylie byla vhodnou náhradou. Ale vánoční speciály jsou fajn svojí nostalgickou atmosférou a uzavřeným příběhem. A když se Doktorovi plní přání, jsem i já spokojená. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super, moc se mi tenhle speciál líbil. Bylo to zajímavé, spousta různých postav a mimozemských ras a k tomu krásná Kylie Minogue, škoda, že s Doktorem nevydržela déle, krásně se k němu hodila. Příběh je napínavý a krásně utíká, navíc spojení s Titanicem je originální a skvělé. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva vánoční speciály Doctora Who mi moc nesedly. A ten třetí kupodivu jo. Přišel mi víc uvolněnější, něco, co bych na Vánoce čekal. Téma Titanicu k tomu skvěle sedlo. Přináší také příslib do nové série. Co víc chtít. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Speciál ve kterém jsme se nalodili na palubu Titanicu, abychom si užili bezstarostnou jízdu s naším starým známým Doktorem jsem si užil. Tennant se mi jako obvykle zamlouval a abych přiznal barvu, tak Kylie Minogue jsem vůbec nepoznal. Což je vlastně dobře, protože takhle mi alespoň její "čísnice" Astrid byla sympatická. Přijmný bonus přiichází v závěru "Allons-y, Alonso!" ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle vánoční speciál patří k mým méně oblíbeným, ale na kvalitě jistě neztrácí a za svými předchůdci a následovníky vůbec nijak nezaostává. Kylie Minogue si roli opravdu užívá a s Davidem Tennantem jim to pěkně sedne. A to, že se děj odehrává na Titanicu prostě nemůže zklamat. Je to moc krásně natočené a ta atmosféra svátků je v tom cítit a je velká. Pár výtek bych měl, ale ty jsou nepodstatné, protože všechno má své vady na dokonalosti. Až na desátého doktora. 95%. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdĺhavé, bez atmosféry, bez tej mysterióznosti, ktorú mám na seriáli najradšej a so zbytočnými zvratmi. Najstreotypnejší príbeh, aký môže v Doctorovi byť v extrémne dlhej stopáži. Možno tomu trochu uberala aj neprítomnosť spoločníčky. 3,5/10 (Videné 27.2.2021, CZ dabing) ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčný a intenzívny vesmírny thriller! Doctor sa nalodí na palubu Titanicu, lenže táto loď je narozdiel od jej predchodcu vesmírna. Tam spoznávama sympatickú a na pohľad veľmi peknú Astrid, ktorá ho sprevádza poväčšine epizódy. Ako rozbuška, ktorá spustila dej do chodu, nám poslúžila infiltrácia lode a následne nebezpečenstvo pádu. A tak sa nám rozpútala strhujúca dráma, ktorá svojou napätou atmosférou nedala divákovi ani na chvíľu vydýchnuť. Doctor si musel poradiť z nejednou prekážkou a bohužiaľ, i keď sa snažil sebalepšie, nedokázal zachrániť úplne všetkých. A najsmutnejšie na to bolo, že prišiel i o Astris, ktorej dal sľub, že to zvládne. Týmto nám show ukazuje, že i Doctor je do značnej miery obmedzený a nič mu nedáva právo rozhodovať o tom, kto prežije a kto zomrie. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento speciál bych zařadil na úroveň předchozího. Starý dobrý Doctor - baví, děj je zajímavý, navíc několik smrtí, tedy i na vážnější strunu se se zahrálo. Příjemným zpestřením je nová krátkodobá Doctorova společnice - Kylie Minogue, kterou bych tedy nepoznal, ale sedla mi a myslím, že by se hodila na dlouhodobou Doctor girl - přesně pasovala k Doctorovi. Takže spokojenost. Howgh! ()

Reklama

Reklama