Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Vody Marsu (S04E16)

(epizoda)
  • Velká Británie The Waters of Mars

Obsahy(1)

Ani poslední Pán času není všemocný. Podzimní speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor přistane na Marsu, kde objeví výzkumnou stanici. Při bližším seznámení s posádkou zjišťuje, že se nejedná o kdejakou expedici, ale o vůbec první výpravu lidí na Mars, z roku 2058. Výpravu, které velí legendární Adelaide Brookeová. A v té chvíli si Doktor uvědomí, že by tam vlastně vůbec neměl být. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby zo špeciálov z 2009-ho nakrútili iba tento jeden, nemal by som s tým najmenší problém. Zdá sa, že najväčšiu kvalitku si nechali celkom na záver štvrtej série. Vidieť desiateho Doktora, ako konečne pochopí, že ho začína pohlcovať jeho vlastná sebaistota a narastajúca arogantnosť, je ozajstný zážitok. Len škoda, že výsledný dobrý dojem z tohto špeciálu kazí nasledujúca, nezvládnutá Tennantova derniéra. Na The End of Time môžem nadávať koľko chcem, ale kým má Desiaty aspoň ponuré ale ľudské predfinále v podobe tohto špeciálu, dovtedy mi jeho éra úplne nezhorkne (hoci nie je mojím obľúbeným Doktorom). Hosťujúcemu obsadeniu jednoznačne kraľuje Lindsay Duncanová. Myslím si, že Russell si vôbec nemal čo vyčítať, keď ju obsadil namiesto pôvodne plánovanej Mirrenovej. Zaujímavé komentáre: DaViD´82, PanCitron. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jó, to když vám takhle jednou zvlčí H2O na vyprahlém Marsu, tak to jste tak říkajíc v loji... Jaká to škoda, že se v seriálu mnohem častěji nepracuje s odvrácenou stranou Doktorovy duše, protože právě ten rozpor "okouzlující dobrák od kosti pomáhající napříč vesmírem, časem a tak vůbec", který si ale v sobě nese právě pro tu "všemocnost" potenciál stát se i přesným opakem uvedeného, je na té postavě to vůbec nejzajímavější. On si to uvědomuje; jeho okolí zase až tak moc ne; krom světlých výjimek jako je Adelaide Brookeová. A když už si jí i jeho Davies tak krásně připravil pro finální dusnou scénu, tak to měl dotáhnout do konce a nechat jí udělat to co se samo nabízí. Jednak to bez toho vyznívá ve výsledku do ztracena a mělo by to navíc i tu výhodu, že by Davies ušetřil sebe i Tennanta toho přeplácaně nedůstojného závěru, který následuje ve finální dvojepizodě jejich éry. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší speciál, chvíli jsem váhal, že dám 4*, ale nakonec jsem uznal, že plné hodnocení bude stačit, vždyť jde o Doctora. To, že se děj odehrává na Marsu, je rozhodně super. Na tento příběh jsem se ohromně těšil, ale musím říct, že jak byl blíž konci, tím mu klesala kvalita. Ovšem atmosféra je velmi hutná, možná až hororová a narozdíl od Planety mrtvých není tenhle speciál žádná komedie. V tomhle díle si Doctor vystačí v podstatě úplně sám a vůbec to nevadí. Kvalitně silný příběh, ovšem zpracování slabší. 90%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vodám Marsu musím přiznat, že mě docela rozebraly, po Pompejích jsem myslela, že tam už nic tak nervydrásajícího neuvidím a ejhle, 21. listopad 2059 vzal za své.. Řádově to je třetí díl, kdy je Doktor bez jakékoli companion a už je to znát, není tu nikdo, kdo by ho trošku přibrzdil, nebo mu naopak dal v pravý čas malý průplesk. I tak je.. brilantní. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejlepší díl ze „speciálové série“ z roku 2009. Ano na rovinu neměl vůbec silnou konkurenci, přesto nezaostává ani mezi jinými příběhy. V důsledku se sice jedná o typickou vyvražďovačku na Marsu, no s několika opravdu povedenými nápady. Hlavní záporáci, zavodněné entity zase vypadají působivě a i díky nim dostává poprvé v obnovené sérii odkaz na Ledové válečníky. Obsazení je banda sympatických postav a to nás vede k tomu nejzajímavější z nápadů – fixní bod. Konečně to není nějaká historicky známá událost. Doktor ví, že lidé na vesmírné stanici na Marsu musí zemřít a nedá se s tím nic dělat. No se však rozhodne jinak. V té chvíli začíná asi potencionálně nejlepší zápletka, kterou do seriálu Davies přinesl. Doktor se přestane zaobírat zákonitostmi času. Chce aby on vládl jim ne ony jemu. Prostě potenciálně výborný motiv do následujícího Tennantova finále. Ač se tomu tak nakonec nestalo, nic to nemění na tom, že právě toto udělalo tento speciál nezapomenutelným. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama