Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Konec času - 2. část (S04E18)

(epizoda)
  • Velká Británie The End of Time - Part Two
Trailer

Obsahy(1)

Tato píseň končí, příběh ale neskončí nikdy. Novoroční speciál kultovního britského sci-fi seriálu.
Vládce se převtělil do každého člověka na planetě Zemi a nyní vězní Doktora a Wilfreda, který spolu s Donnou jako jediní lidé zůstali této přeměny ušetřeni. Na druhém konci vesmíru, uvězněni v časovém zámku, se ale k triumfálnímu návratu připravují samotní Páni času. To by ovšem znamenalo zhroucení času a konec všeho. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než se uzavře linie konce času z minula, tak je to stejně hrozné a dua Davies/Tennant nedůstojné jako v případě první části. Snesitelné je to opět pouze díky několika málo komorním momentům (rozmluva nad zbraní). Naštěstí se to však uzavře rychleji než by jeden čekal (tisíceré díky!) a celá závěrečná pasáž je věnována čistě jen a pouze nostalgickému bilancování i melancholickému loučení se s (nejen) Tennantem a Daviesovou érou jako takovou. A funguje to; a to tak že hodně. Až si jeden pokládá otázku, zda tomu skutečně musela předcházet ta cca hodina a půl nebetyčné trapnosti. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Balvan v břiše těžší, než když jsem jako dítě očekával Vinnetouův poslední výstřel - a vědomí, že díky Daviesově éře bude Doctor Who nesmrtelný. 10 is my Doctor. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý dvojdíl je neskutečná zhovadilost, která má ke sci-fi tak daleko, jako mají Dalekové k dalekohledu. Naštěstí je v druhé části ona rozlučková část. Vůbec by mě nemrzelo, kdyby to bylo celé jen o ní. Ten předchozí neděj si mohli odpustit, ale tak je to takový trademark Russella T. Daviese - fantasmagorická megalomanie, kterou není schopen či ochoten ukočírovat v byť jen trochu smysluplný a fungující celek. Jen nechápu, jak je možné, že se mu to jednou za rok povede (jako v případě epizody Midnight či celé třetí řady Torchwoodu) a pak desetkrát ne. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I don´t want to go. Poslední díl z éry Davida Tennanta a show runnera Russella T. Daviese, který... popravdě mohl být lepší. Dvojdíl Konec času má vlastně jen několik opravdu skvělých a zapamatovatelných scén. Přítomnost ex-Bonda Timothyho Daltona coby reprezentanta Pánů času tu potěší - o téhle rase jsme toho tolik slyšeli, že když je po letech konečně vidíme, očekáváme někoho speciálního, což Dalton nepochybně je. Ale ty nejlepší scény jsou ty krátké momenty, kdy si dva staří muži - desátý Doktor a starouš Wilf - jen tak povídají. David Tennant a Bernard Cribbins (Wilfred Mott) jsou oba skvělí herci a ony srdceryvné scény jim věříte bez váhání. Když už mluvíme o lámání srdcí... loučení desátého Doktora bylo možná trochu moc dlouhé, ale pro někoho, kdo má Doctora Who opravdu rád, taky neskutečně emotivní. 70 % ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké finále, se samotnými Time Lordy a Gallifrey a všemi starými dobrými tvářemi. Těžké loučení se skvělým Davidem Tennantem. Jsem celkem zvědav, uzavřela-li se tímto kompletně jedna éra Doktora (se všemi Rose, Marthami, Donnami a podobně) nebo jestli se staré známé tváře přeci jen čas od času ukážou... 100% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, poslední díl Davida Tennanta v roli Doktora a vůbec celého tvůrčího obsazení. Z 1. části jsem čekal, že nás v této části bude čekat velký souboj s Pány času, ale nestalo se, ale i tak velice povedená epizoda. A samozřejmě nejlepší bylo rozloučení 10. Doktora, byl mu dán dostatečný prostor, aby se rozloučil se všemi, kteří mu přirostli k srdci. Myslím, že to byl hezký a dojemný konec desátého Doktora. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část byla napínavá a dramatická, s návratem Donny jako třešničkou na dortu. Rozuzlení v druhé části bylo zajímavé a plné zvratů, ale na můj vkus příliš násilně dojímající. Zejména konec. I když jsem Tennantovi přála co nejdůstojnější rozloučení, tohle bylo zbytečně dlouhé a mocímermo slzavé. /27. 11. 13./ ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Doctor Who s oblíbencem mnoha fanoušků se zdaleka nevyrovná konci čtvrté série a jak padá v okolních komentářích, loučení s ním bylo zbytečně natahované. Desítka tu ovšem naplno ukázal, proč byl vlastně tak oblíbený. Je totiž lidštější než někteří pozemšťané, které potkal. Na konci je zahořklý, protože, jak sám říká, až přijde čas, jeho pokračovatel bude mít stejné vzpomínky a schopnosti, ale on sám si přesto "bude připadat, jako by umíral". Takže sbohem, Desítko, byl jsi frajer. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím absolutní vrchol co se seriálu Doctor Who týče. Dokonalý dvojdíl, kterému nechybí okamžiky, při nich tuhne krev v žilách a přechází mráz po zádech, okamžiky nostalgické, ale i ty, kterým nechybí humor. No a ten závěr musí dostat každého, nejen ty, pro které byl Desátý Doctor tím nej... Díky Davide, myslím, že už navždy zůstaneš jedním z nejvýraznějších Pánů času. ()

PanCitron odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Pánů času s Timothy Daltonem v roli jejich vůdce Rassilona, John Simm se vrací jako Master a poslední příběh desáté inkarnace. Ingredience, které nezní špatně, ovšem v důsledku se je nepovedlo zkombinovat v tom nejlepším poměru. Především za to může Daviesův opravdu divný příběh, který jen podtrhuje otřesný cliffhanger se změnou všech lidí na Mastera a jeho ještě hloupější vyřešení. Páni času jsou také spíš nějaká linie mimochodem a celkově celý jejich návrat působí místy až zbytečně. Přesto několik plusů se v této epizodě najde a určitě jím není zbytečně natahovaná regenerační scéna, kterou si sice RTD a zbytek týmu nemohl neodpustit, ale po pěti minutách začíná být zdlouhavá. Přesto Wilf jako asistent byl dobrá volba. Master je sice větší šílenec a jeho „super schopnosti“ působí trochu vtipně, přesto stále scéna Jeho smrti je asi to nejlepší co epizoda může nabídnout, což je u regenerační epizody celkem škoda. ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Russele T. Davisi, mám Tě ráda za všechny ty krásné chvíle, které jsi mi v seriálu přichystal, ale ten melodramatický a nedůstojný odchod desátého Doctora Ti nikdy neodpustím. NIKDY !!! ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl díl nabitý emeocemi! Loučení Doktora bylo kouzelné, zvlášť s Wilfredem, dokonce jsem za desátého doktora uronila slzu. Bude mi chybět a Matt Smith má co dělat, aby mi Tenanta nahradil! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný dvoudílný boj přináší souboj s Vládcem, návrat Pánů časů a hlavně rozloučení s desátým Doktorem. Přesto mi jeho první část přišla o něco slabší než závěrečné finále a následné loučení s velice oblíbeným Tennantem. Za pozornost určitě stojí i Vládce v podání Johna Simma. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než 1.část. Emocionální příval fantastických okamžiků. Doctor proti Vládcovi a Timothy Daltonovi, navíc s Rose, Donnou, Sarah Jane, Jackem Harknessem, Jackie a Marthou, co si přát na úplný závěr víc? Nic! Tohle je naprosto úžasné a David Tennant se se svou rolí rozloučil, jak nejlépe uměl a je to jedině dobře, protože bez něj by to nikdy nebylo ono. Vzhledem k tomu, že celý příběh má víc jak dvě hodiny, si už opravdu nemám na co stěžovat. Snad jen na to, že závěr 4.série byl o něco lepší. Ovšem rozloučení je to se ctí a strhující regenerace na Matta Smithe je naprosto odzbrojující a děsivě dojemná a mě dostala tak, jako máloco. Prostě je to epické a je to 100%ní. ()

matolas odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná Tennantova epizóda je utrpenie od začiatku do konca. Myslím, že to celé popíšem otázkami. Prečo veliteľ Pánov času rozprával celý “príbeh” ostatným Pánom času na zasadaní? Prečo je znovuzrodenie Majstra založené na fantasy divných veciach s elixírmi a rúžom? Prečo má Majster špeciálne schopnosti? Prečo je blonďák? Načo sú tam tí dôchodcovia? Prečo sú Oodi takí vyvinutí? Kto, preboha, vymýšľal ten systém s radiáciou a dvoma skriňami? Prečo Wilf za normálnych okolností zaklope štyrikrát (to robí len Sheldon, a to je iný fandom)? Prečo Páni času len stoja ako postihnutí a kývajú železnou rukavicou? Prečo, preboha, Doktor prežil pád z vesmírnej lode, keď pri omnoho menšom páde z veže zomrela jeho štvrtá regenerácia? Prečo sa správa akoby zomieral, keď len mení vzhľad a všetci ostatní Páni času to berú normálne? Načo sa vlastne Gallifrey vrátila? Ako to slúžilo príbehu? Prečo TARDIS vybuchuje pri regenerácii, keď tam Doktor už štyrikrát regeneroval? A, najdôležitejšia otázka, prečo RTD napísal taký príšerný a nelogický príbeh? Prečo, prečo, prečo? Tennant si zaslúžil dôstojnejší koniec a nezaslúžil si, aby z neho urobili zbabelca jeho poslednou vetou. RTD jednoducho chcel rozplakať všetky Tennantofilky a to sa mu síce podarilo, no rozplakal aj fanúšikov Doctora Who, no nie kvôli odchodu Davida Tennanta. End of Time nebola ukážka toho, prečo bol RTD dobrým scenáristom, ale toho, prečo musel odísť. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počas diania často dochádzalo ku kombinácii epických a dojemných momentov. Ale gro tohto snímku boli jednoznačne posledné minúty, ktoré vás nie len emocionálne zasiahnú, ale i z vás obratom vyžmýkajú vedro sĺz. Keď už všetko naznačuje tomu, že to predsa len pre Doctora dobre dopadne, zrazu započujete štyri ikonické údery do dverí a táto ilúzia sa rozplynie. Srdce sa vám náhle úplne zastaví a mráz vám prebehne po chrbte. Celá miestnosť znenazdania utíchne a čas sa ako keby zastaví. Doctor v Davidovom podaní podáva svoj životný výkon, keď iracionálne podľahol emóciám. Doctor je zdecimovaný a s nervami v koncoch z toho, ako sa to všetko obratom ruky okolo Wilfa pokazilo. Doctor však vedel, čo musí urobiť, a týmto nám započala táto neskutočne dojemná a srdcervúca rozlúčka. Táto emocionálna horská dráha je nadpozemsky silná a intenzívna, že sa ani plaču neubránite. A po zavŕšení tejto poslednej rozlúčkovej a nostalgickej púti je Doctor za sprievodu dojímavej piesne uložený do spánku. A ako pieseň doznieva, tak aj lúčenie s Davidom Tennantom vrcholí. Aj Saxonova obeta, keď zachránil Doctora, bola silná a mala na mňa dosť podobný účinok, hoci slabší. No,som veru zvedavý, čo nám ďalej predvedie Matt Smith, čoby nový Doctor. ()

Reklama

Reklama