Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prázdninovém letovisku cítí několik nezkušených mladíků silnou přitažlivost k půvabné ženě, které následně pomáhají přes hranici.

Tři teenageři touží po své první sexuální zkušenosti. Kenny (Wes Stern) musí jet na léto do Buffala k babičce. Na prázdninách se však neskutečně nudí, a svým kamarádům tak píše dopisy o tom, jak si vše užívá. Jeho zájem se soustředí zejména na nevěstinec U Rosie za kanadskou hranicí. Kenny zaslechl rozhovor dvou mužů, který se onoho nevěstince týkal, a v jednom dopisu se pak jeho představivost rozjede naplno. Jeho kamarádi Mike (Rick Kelman) a Tommy (Wink Roberts) jej pak ovšem na cestě do prázdninového tábora navštíví a chtějí, aby jim Kenny vychvalovaný vykřičený dům ukázal. Trojice chlapců jezdí okolo, dokud Kenny neidentifikuje opuštěný kanadský sklad jako místo, které hledají. Setkávají se zde s Annou (Jacqueline Bisset), a jelikož Anna nemá pas, je si naše trojice jistá, že jde o prostitutku. Všichni čtyři pak jedou zpět do USA, kde se ubytují v motelu, který si Mike a Tommy rezervovali. Komedie pak pokračuje, když se nezkušení mladíci začnou chovat jako malí vystrašení kluci, neboť si uvědomí, že na svou první zkušenost ještě jaksi nejsou připraveni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volá, že má tři blbečky, co ji propašujou přes hranice." Už jsem toho vystříkal příliš mnoho na to, aby mě bavilo sledovat tři junáky běhající přes hranice s touhou po prvním zasunutí. Do zjevení Anny to pro mne prostě byla trapárna, při které jsem se za mládežníky hrozně styděl, ale pak se alespoň bylo na co koukat. Navíc jsem nepochopil metodu volby lichým prstem, takže žádného velkého uspokojení se mi nedostalo, neboť chudák odkopnutá a přesto hrozně chápavá Anna to sama prostě neutáhla. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasné, skvelé. Úplná lahôdka pre milovníkov tohto typu snímok. Oddychovka pre všetkých. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že ho ocení každý fanúšik filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať. Horúca Jacqueline Bisset v najlepších rokoch! Ani traja kamaráti nehrali zle. Hlavný hrdina - panic - mi pripomínal mladého Al Pacina. Je to taká tá road movie s teenegermi v 60.tych rokoch minulého storočia. A také ja rozhodne môžem. Skvelá atmosféra. Naozaj snímka ako stvorená hlavne na horúce letné dni, kedy neviete čo s načatým dňom. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Silně mi to připomnělo dva následující filmy: 1) The Graduate (1967) 2) American Pie (1999). S tím, že film The First Time postrádá onu dramatičnost Absolventa, bohužel, ale na druhou stranu neobsahuje ani infantilnost a fekalhumor z Prciček, takže jsem rád, že jsem se na tento snímek konečně po letech podíval. ■ Upřímně však nevím, koho dnes může tento film oslovit, omladinu rozhodně ne, protože se zde nedočkáte kromě jedné milostné scény, ve které se "vlastně nic neděje", ničeho, co by dnešní puberťáky táhlo k tomuhle dílu. Žádné vyměšování tělních tekutin se tu nekoná a na dnešní poměry je ten film dost zdlouhavý. Pro starší zase nepřináší de facto nic nového a pro ještě starší to bude především sentiment, co je k filmu bude táhnout. ■ To byl pohled z jakési druhé strany a nyní pár slov mé maličkosti. Hlavní postavou je Kenny, kterého hraje Wes STERN. Jeho postava je ne nepodobná Benovi z Absolventa a několikrát jsem se přistihl, že si jej ve filmu zaměňuji s Dustinem HOFFMANEM. ■ Hudební podkres je poplatný době vzniku, takže žádné modní výstřelky soundtracku nečekejte, oproti Absolventovi je zde hudba méně vokálně zaměřená a spíše více tuctovější, ale kdo má rád pop/folk/rock přelomu 60. a 70. let, tak se mu přesto bude líbit, protože nevybočuje z tohoto ranku a navíc nijak neruší. ■ Je zde znát, že film je již staršího data, protože scény jsou více statické a více snímání na jeden zátah, oproti dnešním dynamickým až videoklipovitým záběrům, což nemám zrovna moc rád, je toto pomalé tempo pastva pro oči. ■ Jak jsem již naznačoval výše, tak moc lidí dnes asi ničím kromě půvabné Jacqueline BISSET film nepřitáhne, ale podle mě má kus svého kouzla. ■ Odvykl jsem si sledovat/poslouchat filmy s dabingem, a tak pro mě toto byla taková maličká tortura. České/slovenské titulky k tomuto filmu nejsou, a anglicky neumím tak dobře, abych si to pustil v původním znění bez lokalizovaných titulků, takže zbyla možnost poslední: dabing. Protože ten naštěstí existuje, tak řešení bylo nasnadě. Pro ty, kteří dobře ovládají angličtinu, tak doporučuji se na film podívat v původním znění, protože jen tak pochopíte všechny jemné nuance, které se dabingem, který je dnes bohužel vyráběn na běžícím pásu s hromadou zmetků, vytratily. ■ Samotná zápletka je naivní, stejně jako období dospívání a rané dospělosti, přesně to totiž ukazuje tento snímek, ale bez zbytečné trapnosti a patosu. ■■■ (R) [79/100]. ▪ (K) [69/100]. ▪ (V) [77/100]. ▪ (♫) [68/100]. ▪ (H) Wes STERN [68/100]. Jacqueline BISSET [68/100]. ■ (E) The Graduate (1967) ● American Pie (1999) ● Rushmore (1998) ● Camille (2008) ● Driving Lessons (2006) ● Metráček (1971) ● Nena (2014) ● Mannen som elsket Yngve (2008) ● Jørgen + Anne = sant (2011). ■■■ (Č) 1 ■ 1) {Středa, 13-VII-2016; 18:46; Doma; PC.}; 384p; (s českým dabingem 2.1). [80/100]. ■■■ (C) [80/100] ()

Reklama

Reklama