Reklama

Reklama

Teorie všeho vypráví výjimečný a neuvěřitelný životní příběh Stephena Hawkinga, který na svém velmi nemocném těle nosí jednu z nejchytřejších hlav, jakou kdy lidstvo poznalo. Byť by vám hravě vysvětlil nesrozumitelné zákonitosti fungování vesmíru, sám možná nechápe, jak je možné, že jeho vlastní život zachránila tak neobyčejná věc, jakou je láska. Příběh začíná v roce 1963, kdy má jednadvacetiletý Stephen Hawking, student kosmologie na Cambridge, našlápnuto ke skvělé budoucnosti. Spolužáci i profesoři ho naprosto zbožňují, stejně jako krásná Jane, která na téže škole studuje umění. On na oplátku zbožňuje ji. Když však v osobním i profesním životě stane na pomyslném vrcholu, zažije nemilosrdný pád. Doslova. Lékařské vyšetření po jednom z mnoha jeho „nešikovných" škobrtnutí vyřkne drsnou diagnózu – neléčitelné postupné ochrnutí nervového systému, které do dvou let ukončí smrt. Jenže Jane a Stephen se osudu vzepřou. Vezmou se a snaží se žít normální život. On si nemoc nepřipouští a dodělává si doktorát. Ona ho všemožně podporuje, často až za hranici sebeobětování. Čím víc se blíží předpokládaný konec, tím hektičtěji se oba snaží společně žít. (CinemArt)

(více)

Recenze (995)

Xmarc 

všechny recenze uživatele

90 % | Felicity Jones hrála dobře, ale Eddie Redmayne, to bylo něco. Zahrát tak skvělě takhle postiženého člověka a současně zachovat ve svém projevu jeho charisma i intelekt... klobouk dolů. Možná příliš romanťák a doják, ale minimálně kvůli dvěma lidem stojí za to film vidět - Stephen Hawking (přiblížení jeho životního boje a síly) a Eddie Redmayne (ukázka perfektního ztvárnění Stephena). ()

grangerova 

všechny recenze uživatele

Ani oscarový výkon Eddieho Redmayna nedokáže zakrýt sladkobolnou červenou knihovnu, kterou se tvůrci Theory of Everything snaží servírovat jako životopisné drama. Příběh manželů Hawkingových je bezpochyby neuvěřitelný, přeslazené podání mu ale neprospívá a působí zbytečně podbízivě. Felicity Jones jedním slovem skvělá, maskéři ale v jejím případě mohli odvést výrazně lepší práci – prostým nasazením paruky a výměnou kostýmu nikdo příliš "efektivně" (ani efektně) nezestárne. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Až príliš romantická záležitosť. Škoda. Spracovanie Hawkingovho života malo na viac. V podstate ale aj tak žiadne veľké sklamanie. Skromný film útočiaci na city, pri ktorom si uvedomíte genialitu, ale aj určitú slabosť jedného významného človeka. Nebyť to také pocukrované, bolo by to hodnotnejšie. ()

Colomba666 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne nepřekvapuje objem ocenění, které tento snímek získal, jelikož herecké výkony, především tedy E.Redmayna, byly brilantní. Pokud někomu vadí, že herec křivil ústa různými směry, tak to bohužel, až tak dopodrobna jsem nesledovala každý jeho pohyb v jednotlivých scénách, takže nemohu posoudit, a kontrolovat to opravdu nebudu, ale i mistr tesař se někdy utne, a pokud to neřešili producenti, ani režisér, tak si myslím, že to zas takový "průšvih" nebude, a čeští hnidopichové budou mít aspoň nad čím nadávat, jak je tomu zvykem. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Stephen Hawking, byl prostě tutově buddží člověk, co dokázal mnohé a jeho lidi mu vzdávali hold. I za to si Hawkinga cením, že měl sen kterého se nevzdal i když byl těžce připoután k vozíku. Já jsem se tedy moc o samotném Hawkingovi ve filmu nedozvěděla, co mě zatraceně mrzí, jelikož film byl víc tým romantickým námětem podán na vzťah Hawkinga s jeho ženou a pak i exmanželkou. Nicměně to byla kurva, když šla radši píchat jejího hudebníka, než být spolu s Hawkingem v sálu. Spravil dobře, že se šel věnovat vědě. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre vyrozprávaný životný príbeh o Stephenovi Hawkingovi. Britský herec Eddie Redmayne to zvládol bravúrne a sekunduje mu sympatická Felicity Jones. Oceňujem  zhrnutie jeho života v záverečnej časti filmu spolu s emotívnou hudbou. Odporúčam nielen pre fanúšikov fyziky a kozmológie. ()

The M 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o človeku, ktorého už dlho obdivujem. Zaslúžené štyri hviezdy - v podstate najmä za takmer dokonalé herecké výkony. Eddie Redmayne si doslova pýta aspoň tú nomináciu na Oscara (a rozhodne má aj šancu na výhru) a jeho kolegyňa Felicity Jones na tom nie je inak. Príbeh Stephena Hawkinga som poznal už predtým, dočkali sme sa teda príjemného sfilmovania, ktoré sa ako tak drží faktov. Emotívne a kvalitne natočené s dávkou príjemnej hudby na pozadí. Podarená pocta jednej skvelej mysle. ()

pouzivana 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že se dočkáme romantického filmu o tomhle člověku. Je to sice standardně natočený životopis, ale díky tomu o kom je, není rozhodně standartní. Velice příjemný film s nadstandartními hereckými výkony, který rozhodně stojí za zhlédnutí a to nejen pro lidi, které zajímá Hawking, ()

kickassgirl 

všechny recenze uživatele

priemerny a miestami pekne nudny film s vynikajucim Eddiem. To je vsetko. Hawking s Benedictom bol omnoho zaujmavejsi. A nechapem preco ma Felicity nominaciu na Oscara ()

eyeskiller 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne dosť veľké sklamanie, neskutočné skákal celý dej, príliš rozpačité aby som si to vychutnal. Málo fyziky, málo "múdrych rozhovorov". 3 len za herecký výkon oboch hlavných postáv a za hudbu. ()

RushRush 

všechny recenze uživatele

Z oscarové nabídky je to konečně něco fajnového co pohladí a vyvolá emoce a nemusíte notně být kvantovými fyziky...Doufám,že mu Oscar vyjde,dal to skvěle panebože to je tak nádherný film hudba................Jooo tak Eddie to dal jsem rád že ho získal a měl opravdu radost............. ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy dávám za naprosto strhující výkon Eddieho Redmayna, věřili jste mu každé gesto, každé zvednutí obočí. Doufám, že dostane zaslouženě Oscara. Jinak film takový mě moc nenadchl, spíše než o životě Stephena Hawkinga mi to přišlo jako o životě a pocitech Jane, která mě ke konci doslova rozčilovala... a posledních 20 minut si mojí pozornost udrželo jen stěží... ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Fascinující, naprosto vše. Pátá hvězda je za výkon Eddieho Redmayna. Ale to neznamená, že Felicity Jones nebyla úžasná - naopak! Film nejde popsat, to musíte prostě vidět.... !!! ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Bohuzial film dosiahne svojho vrcholu uz v prvej stvrtine a je to aj jediny dovod preco zaokruhlujem nahor. Tak ako je uvod idealizovany, tak je idealizovany aj ten zbytok a obera nas o dalsiu dramu, a to je mozno dovod preco sa dalsia katarzia uz nedostavi. Na druhu stranu iracionalna volba Jane by asi vyznela uplne hlupo v priamom kontraste. 3.5* ()

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Podzimní hody dokumentárního filmu v Jihlavě

Podzimní hody dokumentárního filmu v Jihlavě

03.10.2017

Manželské etudy dokumentaristky Heleny Třeštíkové po 35 letech. Krutosti nacismu i pozadí Mnichovské dohody v díle slavného režiséra Marcela Ophülse. Znělka letošní Ji.hlavy z dílny hollywoodského… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Potterovský nástupce nalezen

Potterovský nástupce nalezen

02.06.2015

J. K. Rowlingová možná nikdy nenapíše pokračování Harryho Pottera. Už v listopadu 2016 ale dostaneme první díl jeho filmového prequelu, v němž se podíváme do stejného kouzelnického světa na začátku… (více)

Reklama

Reklama