Reklama

Reklama

Teorie všeho vypráví výjimečný a neuvěřitelný životní příběh Stephena Hawkinga, který na svém velmi nemocném těle nosí jednu z nejchytřejších hlav, jakou kdy lidstvo poznalo. Byť by vám hravě vysvětlil nesrozumitelné zákonitosti fungování vesmíru, sám možná nechápe, jak je možné, že jeho vlastní život zachránila tak neobyčejná věc, jakou je láska. Příběh začíná v roce 1963, kdy má jednadvacetiletý Stephen Hawking, student kosmologie na Cambridge, našlápnuto ke skvělé budoucnosti. Spolužáci i profesoři ho naprosto zbožňují, stejně jako krásná Jane, která na téže škole studuje umění. On na oplátku zbožňuje ji. Když však v osobním i profesním životě stane na pomyslném vrcholu, zažije nemilosrdný pád. Doslova. Lékařské vyšetření po jednom z mnoha jeho „nešikovných" škobrtnutí vyřkne drsnou diagnózu – neléčitelné postupné ochrnutí nervového systému, které do dvou let ukončí smrt. Jenže Jane a Stephen se osudu vzepřou. Vezmou se a snaží se žít normální život. On si nemoc nepřipouští a dodělává si doktorát. Ona ho všemožně podporuje, často až za hranici sebeobětování. Čím víc se blíží předpokládaný konec, tím hektičtěji se oba snaží společně žít. (CinemArt)

(více)

Recenze (995)

JamieJ 

všechny recenze uživatele

Průměrná dvouhodinová pouť životem geniálního vědce. Kdyby nebylo Eddieho Redmaynea, těžko by film dosáhl takové odezvy. Jeho výkon je velkým (a asi jediným) pozitivem. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Lekármi predpokladané 2 roky života, v čase keď mal Stephen Hawking 21, dobojoval k 72 veku ..... tomu sa povie PÁN bojovník a neskutočná ba veru obdivuhodná chuť po živote. ()

BobSenClar 

všechny recenze uživatele

Teorie všeho je krásný kousek.Jestli je S.Hawking jen z poloviny tak povznesený nad svojí nemocí,tak smekám.Stejně tak před jeho manželkou.Celý film má neskutečný romantický nádech.Dokonce i astrofyzika se jeví jako zajímavá věda,ikdyž by jeden řekl,že ti lidi mluví o něčem absolutně nesrozumitelném.Celé to dohromady pěkně pasuje,koresponduje,dokonale zapadá.Já v tom vidím jasné posleství a nekonečnou možnost jak se přít a polemizovat nad základními otázkami všeobecné existence čehokoli.Přesto je to v jádru jednoduché,čas nepřelstíte,je to neobnovitelná veličina,která plyne a z posledních záběrů filmu jsem si vyvodil jasný závěr.Pokud na svět a lidský život pohlížite očima času,vše jednou začíná a končí.Jediná šance lidí jak do historie světa vtisknout trochu své nekonečnosti je skrz reprodukci.Hawking měl v tomhle sakra štěstí.:-D Jo a jako chlapa mě hodně pobavilo zjištění,že přes tu hroznou nemoc to tam dole stále funguje,což o nás mužích hodně vypovídá.Taková malá nápověda,jak to snámi vlastně příroda zamýšlela. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Existuje cenzurovaný film? Mnozí by řekli, že ano, někteří že ne a jiní by napsali složitou rovnici, která tuto teorii vyvrací. Film Teorie všeho se navenek může zdát jako životopisný film, ale nelze ho tak zařadit. Když chcete život, měli by jste znát jeho světlé i temné stránky. Tento snímek však všechno potlačuje a stává se z něj tak přeslazené romantické drama. Bohužel, na poli emocionální také zrovna netriumfuje. Jakmile se totiž ve filmu objeví silnější moment, je zabit dřív, než si ho vůbec divák stihne uvědomit. Jako třešinka na dortu působí i cenzura poněkud osobnějších a náročnějších scén, které se prostě useknou. Takže přístupnost pro nejmenší diváky není problém. ()

Miriablo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako filmový Stephen zaslouží oskara za nadlidský a dechberoucí herecký výkon tak stejně tak reálná p. Hawking-ová za její odhodlání, trpělivost a odhodlanost. Neuvěřitelný film o neuvěřitelných lidech který překvapil a nadchnul. ()

Helllboy 

všechny recenze uživatele

Máte rádi genialitu? Fascinuje vás vesmír, filosofie a fyzika? Obdivujete díla a myšlenky Hawkinga? Zajímá vás, jak se zrodily, co jim předcházelo a jaké varovné poselství sebou přináší? Tak pak máte smůlu, film vaši zvědavost neukojí. Je to totiž spíše romantické drama o těžkém životě dvou lidí. (Nutno ale podotknout, že Eddie hraje svou roli famózně a Oscara si rozhodně zasloužil.) ()

milunech 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh, neuvěřitelně zpracovaný a naprosto dokonale zahrané, Eddie má můj obdiv, smekám, smekám....je to můj oblíbený herec a zde to jen potvrdil. Čtyři mé hvězdy z pěti patří jemu. Dá mi velkou práci hodnotit jen film, protože ten příběh je tak hluboký a určitě zaslouží obdiv jak Stephen Hawkong, tak jeho manželka. Silní lidé si zasloužili silný film a to se James Marschovi povedlo na výbornou ! ()

forLeni 

všechny recenze uživatele

Strhující, neskutečný, smutný a místy i veselý ale hlavně pravdivý. Takový je tento příběh. Doporučuji shlédnout. ()

toy.ota.car 

všechny recenze uživatele

Film, který nemá co vyprávět a který se většinu času pouze spoléhá na šílenou výchozí situaci: jak se proboha s tímhle (z pohledu Stephena) nebo taky v tomhle (z pohledu Jane) dá žít? Jistě, herci hrají jako o život, do sladka to díky střídmým dialogům neupadá a ve filmu je vlastně ze všech těch britsky nevyslovených emocí docela dusno, ale kamera i hudba jsou prostě naleštěný Hollywood. Tak mě napadá, že ten film má britský mozek ale americký akcent (pozor, vtip!). To, že mají Hawkingovi fascinující osud, z toho nadprůměrný film nedělá. A mě by přitom docela zajímalo drama z britského akademického prostředí. ()

JCross 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Abych se přiznal, čekal jsem od toho víc, ale to je zřejmě jen můj subjektivní pocit. Každopádně, když nad tím tak s odstupem přemýšlím, jsem spokojen. Teorie všeho není jen životopisem Stephena Hawkinga, ale popisuje fyzikův vztah s jeho první ženou. To, co začíná jako slaďoučké klišé se ale mění v peklo. Kdybych měl popsat tento film jedním slovem, zvolil bych "kontrast". Na jednu stranu je totiž zdrojem hluboké inspirace, z druhého ale vidíme, kolik úsilí, energie a sebeobětování tahle "sranda" stála. Že Stephenův úspěch je stejně tak jako Jane. ()

Setko 

všechny recenze uživatele

Keď sa človek vžije do koži Jane a Stephena, tak potom je to neskutočne silný zážitok. Počas celého filmu som bol absolútne zaujatý dejom a k tomu hrala krásna hudba. Pre mňa osobne veľmi krásny film (a to romantický žáner neobľubujem) s pekným koncom. Výkon Redmayna je obdivuhodný až neskutočný. Dodnes nechápem ako mohol Birdman dostať Oscara, keď v ponuke bolo kopec lepších filmov (Enigma, Whiplash,Teória atď). ()

BH7 

všechny recenze uživatele

Bezchybný film, nemám, co bych vytknul. Přesné zmapování života vědecké legendy, bez oklik a výmyslů - zobrazení reality a boje se smrtelou nemocí i její překonání a víra v lepší zítřek s nadějí, to vše na mě udělalo velký dojem. Závěr byl také moc krásný, jen těžko jsem držel slzy pod povrchem. ()

mmiri 

všechny recenze uživatele

příjemný film, naprosto uchvatný herecký výkon Eddieho Redmayne, myslím, že rozhodně stojí za shlédnutí.... ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne podal v hlavní roli vynikající výkon. A samozřejmě život Stephena Hawkinga je fascinující a neuvěřitelný sám o sobě. ()

lukas_flek 

všechny recenze uživatele

chátrání hawkingova těla bylo skvěle zahrané - místama jsem si až říkal, že to není asi možné, aby zdravý člověk dokázal zahrát takový scény. ke konci jsem měl ale pocit, že už ten herecký výkon nebyl tak precizní. líbilo se mi, že se jednal o průřez mnoha lety hawkingova života - že to nebylo zaměřené jen na relativně malý úsek jako jiné životopisné filmy. ale ta romantika - ta byla všudypřítomná a pro mě osobně strašně otravná! ()

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Podzimní hody dokumentárního filmu v Jihlavě

Podzimní hody dokumentárního filmu v Jihlavě

03.10.2017

Manželské etudy dokumentaristky Heleny Třeštíkové po 35 letech. Krutosti nacismu i pozadí Mnichovské dohody v díle slavného režiséra Marcela Ophülse. Znělka letošní Ji.hlavy z dílny hollywoodského… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Potterovský nástupce nalezen

Potterovský nástupce nalezen

02.06.2015

J. K. Rowlingová možná nikdy nenapíše pokračování Harryho Pottera. Už v listopadu 2016 ale dostaneme první díl jeho filmového prequelu, v němž se podíváme do stejného kouzelnického světa na začátku… (více)

Reklama

Reklama