Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestry Walkerovy: Isabel (Kate Hudson) a Roxeanne (Naomi Watts). Jedna žije v Kalifornii, druhá v Paříži. Isabel přijíždí za Roxy do Paříže, aby jí byla oporou v poslední fázi očekávání potomka. Romantické dobračce Roxy právě v této nejnemožnější chvíli dává manžel-ničema jménem Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) kopačky. Rozvod visí ve vzduchu. Mezitím se Isabel zamiluje do ničemova strýce. Rodinný skandál pokračuje a americký idealismus a nepotlačitelný duch sester Walkerových se střetává s francouzskou rafinovaností, intrikami a neústupným racionalismem rodiny Persandových, která zplodila darebáka Charles-Henriho. Předmětem sporu je také obraz v hodnotě kolem milionu dolarů, který vlastní Roxy. A pak - docela náhle - zločin z vášně přeruší veškeré kulturní střety a otevírá nové možnosti pro vzájemné porozumění.

Dvě Američanky v konfrontaci s pařížskými intrikami, lidskými vášněmi a stylem života: výsledkem je komedie o odlišných zvycích, mravech, vztazích k penězům a sexu. "Rozvod po francouzsku" přináší inteligentní zábavu na kontrastech mezi oběma národy v morálce, milování, jídle, pití a stolování, v celém životě. Režisér a spoluscénárista James Ivory (Howards End) použil bestselleru Diane Johnson a natočil komedii s lehkým morálním podtextem, kterou prosvětlily Kate Hudson a Naomi Watts v rolích sester Walkerových a také Glen Glose v roli Olivie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli své oblíbenkyni Naomi (jenže ta zde neměla pořádnou příležitost ukázat svoje herecké kvality). No na komedii mi to připadá málo vtipné, na drama málo dramatické (možná snad s výjimkou konce) a na romantický film je zde málo lásky. Jak už někteří napsali, je tu moc postav, jejichž charaktery nejsou příliš dobře vykresleny, takže ani nemáte pořádnou šanci se do někoho vcítit, s někým sympatizovat. Navíc je to moc dlouhé a chvílemi jsem se nudil. Bohužel pro mě je to jen průměr. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zbytočne rozťahaná a prekombinovaná scenáristická omáčka, rozdelená na malé a nezaujímavé epizódky, ktoré filmu uberajú tempo a zapríčiňujú neskutočnú nudu. Čo-to občas zachraňujú ironické poznámky na americkú a francúzsku spoločnosť... a ešte Naomi Watts, ktorej sa priestoru, bohužiaľ, veľa neušlo, ale i tak sa ju nedá prehliadnuť a je určite dôveryhodnejšia ako Kate Hudson. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

...šmarjá, to byla taky komedie? No: že bychom od Ivoryho čekali víc, už psát nebudu, film má hlemýždí tempo, málem jsem usnul, naštěstí se to v závěru obrátilo, (po scéně na kolečkových bruslích), ovšem konec mi přišel jako trapný deux ex machina, nebýt několika evrpoských herců (myslím teď hlavně Thierryho Lhermittea a Stephena Frye), bylo by to ještě horší, ale s radostí zjišťuju, že Kate Hudson má dost ze své matky... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Co bych vyzdvihnul, bylo časté použití francouzského jazyka, tak by to mělo být pokaždé. Jenže relita je taková, že když se točí americký film, tak většinou všichni mluví angličtinou i kdyby se celý děj odehrával v Djibouti. Takže použití originálního jazyka vždy potěsí. Film jako takový byl nepřehledný, zmatený. Jednotlivé dějové sekvence jakoby do sebe nezapadaly a místy jsem nevěděl co se děje. A tak nevím jestli bylo cílem jen zobrazit příběhy několika obyčejných lidí nebo něco víc. Přišlo mi to, jako kdyby někdo sestříhal rodinou VHS, a pak to hodil na plátno. Pravda, herci nebyly špatní, ale ten scénář někdo napsal ve stavu deliria. Zkrátka když Rozvod po francouzsku, tak bych si představoval více emocí a vášní o přehlednějším ději nemluvě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Paříži. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu (1997) Diane Johnson. (Terva)

Reklama

Reklama