Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Recenze (125)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nechutných splaškách, kterých jsem byl na poli českého amatérského filmu svědkem, musím konečně nadšeně zatleskat a zvolat třikrát „dopičijo!“. Konečně nějaký film, který mě po té nepřebrané hromadě autistů zaujal a nadchl hned z první. Myslím, že není co dodávat, veškeré aspekty filmu za mě dokonale popsal uživatel Segrestor a stoprocentně s ním ve všem souhlasím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opět slušná práce od Pavla Soukupa. Morbidní škola, kde jednou ročně zemře jeden žák.. Slušná atmosféra, zajímavá kresba i solidní vypravěč. Stojí za pozornost, kdo ještě neviděl. 8/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První velké překvapení Pionýrů (tím druhým byl "hellraiserovský" Masožravý obraz). Černobílá animace skvěle ladí s temným příběhem a hlas vypravěče jen podtrhuje skoro až depresivnost celého kraťasu. Jsou všechna zdejší úmrtí jen pouhou náhodou? Nemůže stát za tragédiemi "třídy smrti" čisté zlo? Nebo je to všechno jen práce vyšinutého spolužáka? A co na to Jan Tleskač? ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Snaha napodobit Čarodějova učně z dílny Karla Zemana je myslím zjevná. A tak (36 let poté) tu máme pofiderní urban legendu ze základní školy, kde strach je rozplizlý v nejasných náznacích, bojících se vlastních stínů. Dočkáme se na českém horrorovém poli ještě opravdové hrůzy? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ta grafická poetičnost Limba, a Patrasův depresivní hudební doprovod, podobnému příběhu neskutečně sluší. Věřím, že ještě před pár lety bych nebyl daleko od nadšení, dnes mám již bohužel trochu odstup. Tento znepokojivý kraťas je totiž příjemným překvapením. Není struhující, nicméně zaujme a nabudí divákovu zvědavost a z audiovizuálního hlediska velmi potěší. Skoro jako bych se vrátil do dětských let, k táboráku, kde jsme si vyprávěli vypointované strašidelné příběhy dle skutečných událostí, a příjemně nám z toho naskakovala husí kůže. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mimořádné dílo. Originální zpracování a námět, úžasný scénář a přednes Matouše Rumla. Horor, jak se patří a na české poměry dílo zcela nevídané. Děsivé, s hustou atmosférou. Dozvědět se o tomhle Hollywood, tak už chystají filmové zpracování. A myslím, že Třída smrti má rozhodně obrovský potenciál na to, aby byla zfilmována jako celovečerní snímek. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Animovaná jednohubka, tematizujúca ponuré tajomstvá skryté za smrťou v školských laviciach. Skon spolužiaka je často prvým a zároveň údesným stretom detskej duše so zánikom a opúšťaním blízkej osoby. Námetov na príbehy, vysvetľujúce naozajstné príčiny takejto udalosti sa nájde v kolektíve triedy vždy dosť. Ak pri tom zapracuje detská fantázia (pri takýchto prípadoch skoro vždy!) o napínavý príbeh je postarané. Keď sa nájde partia, schopná všetky zložky pospájať do tvaru, ktorý nie je trápením, ale sebavedomou kreslenou jazdou, o svižnú hororovú poviedku je postarané tiež! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Záchrana života najlepšieho priateľa prináša svoje "......" Nemám veľmi rád animáky ( teda čo sa hororov týka ). Dokonca nemôžem tvrdiť, že by ma tento snímok mimoriadne vystrašil. No v určitý moment som pocítil zimomriavky, s ktorými sa koľko ráz nestretnem ani počas celovečerného filmu. Príbeh výborný a najmä vďaka skvelému doprovod hudby, nadštandardne vyrozprávaný - 90%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Třída smrdí, neb zde něco zahnívá, že? A tím nemyslím jen Hřebačkovou. No, pěkné to bylo. Je vidět, že už opět dává smysl sedět za sedm korun na hodinu na UMPRUM nahá! A vyrůstat tak mezi umělci... pište si mě do pořadníku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidně depresivní atmosférický kousek. Pěkně se to rozjelo. byl jsem napjatý jak to dopadne. Když už jsem měl pocit, že to trochu vyzní obsahově do ztracena, tak ten úplný konec a titulek co se objevil před těmi závěrečnými titulky mě docela solidně uzemnil. Mohla to být všechno náhoda? No mohla, ale po pravdě já věřím na věci mezi nebem a zemí a nevěřím na náhody. Alespoň ne na náhody podobného typu. Každopádně do téhle třídy bych teda chodit nechtěl a projekt Pionýři hororu mě začíná velmi zajímat.75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Strašně tu chybí podobně laděnej celovečerák, z tohohle by v kině mohlo klidně mrazit i mnohem dýl než jenom sedm minut! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělá kresba dělá radost oku, výtečná hudba s vypravěčem Matoušem Rumlem zase uchu. Atmosféra je nekompromisně zábavná, stejně jako příběh, který mi připomněl, kterak jsme se my na základce vsázeli, kdo skončí na konci roku s rozbitou hlavou. Důkaz, že česká animační škola není ani zdaleka tak mrtvá, jak to někdy skoro vypadá, to ovšem režisér Soukup prokázal už poněkolikáté. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak pokud Pavel Soukup vydrží v tomto tempu, ve kterém klade důraz na kvalitní zpracování svých děl, tak se můžeme v našich končinách těšit na skvělé snímky. Skvělá práce na studentský film. Qualität! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúci, úžasne atmosferický horor (dychberúca hudba a úchylné kresby!), ktorý prekonáva aj tak skvelú komiksovú predlohu. Chozeho opus magnum, za ktorý ho budem naveky nenávidieť, že som to nevymyslel ja ;). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Podobných príbehov sú hromady, no len z času na čas sa objaví jeden, ktorý vás absolútne uchváti. Temná, hororová atmosféra, jednoduchá, no vynikajúca čiernobiela kresba, hudobný sprievod niekde medzi japonským hororom a Wanovou tvorbou... Naskakovala mi husia koža. Soukup ma začína zaujímať. ()

Reklama

Reklama