Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Recenze (124)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Zatímco kolega Segrestor nemá slov, pak já je mám, nicméně si je nechám do hrobu, kam mě pošle souška Zimová, nebo nějaký jiný, malý zmrd. Krabate, ty to vidíš... ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Vyprávění trochu nemotorně plave v žánrových klišé, ale to tvůrci jménem Pavel Soukup zřejmě nebrání v projevu. Jen aspoň nasadit lepšího vypravěče a mohlo to být za pět i ode mne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Fakt že luxusná animovaná záležitosť, s neskutočnou atmosférou. Hororovo plne funkčné a v rámci Pionierov hororu pravdepodobne neprekonateľné. V amatérskych pomeroch u nás asi nič lepšie natočiť ani nejde .. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Limba už tu někdo zmínil. Právě na tuto bravurní hororovou hopsačku jsem si ihned vzpomněl. Film má ostatně velmi podobnou atmosféru. Mimo jiné i díky skvělé hudbě a vypravěči. Ale bez kvalitního scénáře by té povedené výtvarné stránky filmu bylo škoda. Takhle jde obsah s formou ruku v ruce k výborné pointě. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Vážna spokojnosť a to mňa málokedy niečo nadchne z našej alebo zo susednej produkcie. Chladné a temné. Skvelá psycho animácia. A ono je to ešte aj inšpirované skutočnými udalosťami. No krása. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemný kraťas opírající se o skutečnou událost. Pomocí animace, zvukového doprovodu a vynikajícího komentáře Matouše Rumla se panu Soukupovi podařilo vybudovat opravdu hutnou atmosféru. Zřejmě od něj v budoucnu ještě něco risknu. Na celovečerák bych námět neviděl. Právě krátká stopáž tomu sluší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší amatérský Český film co zatím existuje. Naprosto nádherná stylizace a kresba, která je prostě parádní a dodává na atmosféře. Příběh je pěkný a hravý. A po dlouhý době jsem se docela na konci lekl. Tohle je prostě parádní záležitost bez chyby. Soukupovy přeju hodně štěstí má hodně dobře našlápnuto. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Wau! Ihned se mi vybavil nejlepší český animovaný horor Čarodějův učeň.  Temný, depresivní, mrazivý a děsivý. To poslední eskaluje v závěru a závěrečná informace pochopitelně uzemní, byť jí nevěřím. Půl, možná i třičtvrtě úspěchu u podobných děl je pak hlas vypravěče a Matouš Ruml byl skvělou volbou. Nástěnka je plná... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak toto sedlo přesně, atmosféra by se dala krájet a na konci jsem si několikrát zkontrolovala, že to opravdu trvalo jen 7 minut. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Temné. Mrazivé. Poetické. Znepokojivé. S luxusní pointou, depresivní hudbou a charismatickým komentářem (Matouš Ruml? Fakt??). Můj žebříček hororových animáků má ode dneška nového lídra. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Třída smrti je kraťas, který zaujme zejména výtvarným zpracováním (které není ani špatné, ale ani přímo pěkné, dalo by se tedy říct nápadité) a dále pak hororovým příběhem, který má naštěstí hlavu i patu. Zkrátka film, který mě v rámci české produkce mile překvapil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pravda, chvílemi to připomíná trošičku morbidní adventuru, ale je to správně vypointované (i když dá se pointa vytušit velmi brzy), má to však hutnou atmosféru (střídání bílých a černých postaviček jen s bílýma očima; a samozřejmě samotný přerod ve zlo - s odkazem na to, že i ti dva budou za tři roky osmáky...) a Matouš Ruml tomu svým komentářem dodává další sugestivní nádech ne nepodobný Čarodějovu učni (tomu našemu, animovanému Krabatovi). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak první zářez takzvaných „Pionýrů hororu“ mám za sebou a příběh o třídě kde každý rok jeden žák umře, se mi opravdu líbil. Tvůrci dokázali i za tak krátkou dobu vybudovat zajímavou až mrazivou atmosféru, které samozřejmě hodně dopomohl vypravěčův hlas. Rovněž animované zpracování bylo dobře provedené, takže nemám téměř co vytknout. Snad jen to mohlo být ještě o chlup delší. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Pionýři hororu, FOD 2014 předfilm] Temné, sugestivní, znepokojující, české. Atmosférickej animovanej kraťas, kterej mezi ostatními velmi amatérskými nebo zábavně béčkovými pionýry nenachází konkurenci. Třída smrti patří k tomu nejlepšímu, co se dá na poli krátkometrážního hororu vidět. | ► Třída smrti ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Soukupovy horory jsou prostě to nejlepší, co se v Česku dá najít, a strašně mu fandím, aby šel do celoveřerních projektů. Třída smrti je skvěle napsané, namluvená a hlavně animačně nakreslená povídka, která i na 7 minutách dokáže vyvolat hrůzu a husí kůži. Wow. ()

Reklama

Reklama