Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Recenze (125)

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám dokonalý studentský film.Výborně namluvené,zajímavě stylizované,skvěle ozvučené a atmosféra že by se dala krájet. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

V poměrně ubohé animaci jsem zaznamenal několik nápaditých kreseb (hlavně zdařilá imitace dětských čmáranic), takže mi vizuální stránka ani moc nevadila. Spíš mi to kazil poměrně primitivní příběh, který byl skutečně na úrovni žáčka základní školy. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vytvořit strašidelný a děsivý animovaný film je i na profesionální úrovní velmi obtížné. Co teprv když řeknu, že se jedná o studentský kraťas? No tak to musí být unikát. Na příběhu Třídy smrti se mi kromě bizarní animace, děsivých obličejů školáků a disharmonických tónů klavíru podporujících skvělou atmosféru líbilo hlavně propojení fámu a skutečné události, kdy prakticky nemáte šanci zjistit, co je blíž pravdě. A to je na tom to tajemné a děsivé. Za mě nejlepší počin z Pionýrů hororu 1, a společně s "Tohle není moje sestra" z Pionýrů hororu 2 jsou to jedny z nejlepších českých studentských filmů, a na hororovém pódiu obzvlášť. ()

NaughtyKoopa 

všechny recenze uživatele

Výborný studentský snímek se skvělou tajuplnou atmosférou a hudbou. Animace se přesně hodí do stylu vyprávění a spolu s namluvením Matouše Rumla dělají snímek vysoce nadprůměrný od ostatních tuzemských krátkých filmů. Konečně něco co má perfektní námět i provedení! 9/10 ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Pol noc ... v TV zapnuté ČT art ... sledujem tento zvláštne amatérsky nakreslený noir príbeh až dokonca a bojím sa že po biednych 7 minutách čo som práve zazrel nepôjdem ani spať. Niečo podobné som si ani vo sme nevedel predstaviť že niekedy moje oko zhliadne, atmosféra akú som práve zažil som naposledy zažil pri velediele The Shining pred rokmi rokúcimi. Poklona človeku čo niečo takéto vytvoril, i celý James Wan sa môže ist skryť, napodobeninu tejto neskutočnej atmosféry tvoril pri sledovaní jeho filmov viac jak hodinu a pol. 87% ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Třída smrti je hodně povedená věc. Z nepřehledné animace člověk neví, kdy na něho něco vyskočí. I při klidných záběrech, kterých tam za těch 7 minut moc není má člověk husinu a strach a zkrátka nepříjemný pocit. Doporučuju. ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně ztvárněný hororový animák - a český - víc takové tvorby u nás. Povedené spojení černobílé kresby ve stylu "tak trochu čmáranice", dostatečně scary soundtracku a parádního scénáře. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Desiva hudba pekne navodila tu spravnu atmosferu pre tento ponury animak o tajuplnom pribehu skolakov. Hlas opisujuci pribeh o kope zahadnosti vzbudzoval v cloveku strach, co sa im asi stalo. Aj na konci animaku bolo napisane nieco v tom zmysle, ze je to inspirovane skutocnymi udalostami, co je este viac strasidelnejsie. Mna animak potesil, aj ked bol robeny takou kostrbatou grafikou:) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že se mi bude líbit něco, v čem má hlavní roli Ruml. No a přece. Stylizace je jedna věc, ale právě Rumlův hlasový projev dělá z Třídy smrti tak znepokojující záležitost. V české produkci těžko hledat lepší horor. I když je tak krátký. ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Depresivní námět, pochmurná atmosféra celkového zmaru a neodbytný pocit tragického konce, a to vše ve období, které by mělo být pro každého člověka bezstarostným a nejšťastnějším v celém jeho životě - v dětství. Výborně napsaný scénář umocňuje perfektně padnoucí černobílá animace a znepokojivá hudba. A skvěle vypointovaný závěr je prostě jen třešinka na dortu, který je sice upečený k dokonalosti, ale na dětskou oslavu ho raději nenoste, mohli byste ji rozjásaným dětem pokazit. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Nečakane kvalitný krátkometrážny horor z českej dielne. Vynikajúca animácia, výborná hudba a fajn atmoška. 10 z 10 P.S. Takto nejako by vyzerali Mach a Šebestová keby žijú v Sin City. ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace postav i prostředí. Parádně namluvené,super temná atmosféra. Předem již trochu předvídatelné,ale i tak za 4*. ()

Reklama

Reklama