Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

Legas 

všechny recenze uživatele

Limba už tu někdo zmínil. Právě na tuto bravurní hororovou hopsačku jsem si ihned vzpomněl. Film má ostatně velmi podobnou atmosféru. Mimo jiné i díky skvělé hudbě a vypravěči. Ale bez kvalitního scénáře by té povedené výtvarné stránky filmu bylo škoda. Takhle jde obsah s formou ruku v ruce k výborné pointě. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Pecka, ktorej sa snáď nedá nič vytknúť. Animované filmy nemusím a animované horory už vôbec nie, toto je však výnimka potvrdzujúca pravidlo. Rozprávač a animácie výborne dotvárajú celkovú depresívnu atmosféru filmu a napätie postupne graduje až do záveru, kde je nám len tak mimochodom zdelené, že je film inšpirovaný skutočnou udalosťou. Veľká pochvala Pavlovi Soukupovi, ktorý aj neskôr v druhých pionieroch, či seriáli Martyisdead( za ktorý získal Emmy!) potvrdil, že je veľmi talentovaným a schopným tvorcom a že Trieda smrti nebola náhoda. To najlepšie, čo prví aj druhí Pionieri hororu ponúkli a jasných 100%. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

po zhlédnutí tohoto hororového animáku mám dobrý pocit, že mladá česká tvorba jen nenapodobuje cizí trendy a přichází i s něčím novým a neotřelým. Těch 7minut uteklo jako voda a bylo plné mrazivého napětí. Dávám silnější 4* a docela mě nalákal na celý projekt - Pionýři hororu. Tento příběh si lze prohlédnout tady: http://vimeo.com/79629026 [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vytvořit strašidelný a děsivý animovaný film je i na profesionální úrovní velmi obtížné. Co teprv když řeknu, že se jedná o studentský kraťas? No tak to musí být unikát. Na příběhu Třídy smrti se mi kromě bizarní animace, děsivých obličejů školáků a disharmonických tónů klavíru podporujících skvělou atmosféru líbilo hlavně propojení fámu a skutečné události, kdy prakticky nemáte šanci zjistit, co je blíž pravdě. A to je na tom to tajemné a děsivé. Za mě nejlepší počin z Pionýrů hororu 1, a společně s "Tohle není moje sestra" z Pionýrů hororu 2 jsou to jedny z nejlepších českých studentských filmů, a na hororovém pódiu obzvlášť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidně depresivní atmosférický kousek. Pěkně se to rozjelo. byl jsem napjatý jak to dopadne. Když už jsem měl pocit, že to trochu vyzní obsahově do ztracena, tak ten úplný konec a titulek co se objevil před těmi závěrečnými titulky mě docela solidně uzemnil. Mohla to být všechno náhoda? No mohla, ale po pravdě já věřím na věci mezi nebem a zemí a nevěřím na náhody. Alespoň ne na náhody podobného typu. Každopádně do téhle třídy bych teda chodit nechtěl a projekt Pionýři hororu mě začíná velmi zajímat.75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)
  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)

Reklama

Reklama