Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvý polčas: Pre Olympique de Paris mal byť tento futbalový zápas proti Caplongue poslednou brnkačkou pred koncom sezóny. To však ešte nikto netušil, že v hosťujúcom mestečku sa rýchlosťou blesku rozšíri neznáma nákaza podobná besnote, ktorá jeho obyvateľov premení na násilné a vysokonákazlivé tvory. Týmto filmom tvorcovia vzdávajú hold exploatačným filmom 80. rokov. Namiešali ho ako kombináciu hororu, komédie s nadprirodzenými prvkami a katastrofického filmu. Jednoducho ako poctu detskej láske Benajmina Rochera k videu. Druhý polčas: Zatiaľ čo besní fanúšikovia hľadajú po Caplongue, ktoré dospelo do štádia rozkladu, ďalšie obete, Sam musí riešiť iný problém. Po zabarikádovaní na policajnej stanici s ďalšími preživšími sa musí vysporiadať s Cléom, jeho nevrlým otcom a Solène. Druhý polčas má formu mestského westernu inšpirovaného Johnom Carpenterom a rámcovaného sci-fi hororom so všetkými príslušnými pravidlami, ktorý sa však v závere premieňa na bezstarostnú a intímnu rodinnú komédiu. (Art Film Fest)

(více)

Recenze (34)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE VELKÝ DEN TĚCHTO NUL, TAK CHTĚJÍ, ABY TO STÁLO ZA TO. CHTĚJÍ SI TO UŽÍT.“ … „CHTĚJÍ NÁS ZABÍT! TO NENÍ VE SPORTOVNÍM DUCHU…“ /// Fotbalová zombíkárna, která kromě parodií na fotbalový vztahy, potěší střihem mače s ftipnejma momentama či snahou všech čtyřech ultras. Z místní modly se stalo monstrum, který rozjíždí masakr plnej blití bílý sračky. Několik skupinek bojuje o život – vobčas i vtipně, ale není to taková prdel, jako když zombíky naháněl Simon Pegg. Ale nápad dobrej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu poznat místo, kde se fotbal bere fakt vážně. (no jo furt, kromě SK Houslice) 2.) Thx za titule „petrik1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná Francouzská Zombie komedie, která na mě zapůsobila velmi pozitivně. Naštvané zmutované zrůdy a fotbal je vynikající nápad a skvělá kombinace, která opravdu funguje. Nechybí vtipné momenty, perfektní gore, parádní make up a zpomalené záběry dodávají tomu všemu jen šťávu, jde z toho holt cítit Francie v každém směru. Bavil jsem se skvěle, tohle mi doufám v letošní topce chybět nebude. Je mi líto těch, co viděli pouze první část a filmu absolutně nic nerozuměli. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď som videl, že film má stopáž viac ako 2 hodiny očakával som, že to bude len zbytočne natiahnutá Zombie komédia. Medzi dvomi malomestami panuje futbalová rivalita, a tak sa jeden z hráčov rozhodne použiť zakázané látky. Látka má ale neočakávané účinky a tak sa na ihrisku strhne peklo. Všetci sa začnú doslova ogrcávať bielou tekutinou a nastane obrovská panika. Malej skupine sa podarí uniknúť a tak sa snažia prežiť. Zaujali ma hlavne sympatické a vtipné postavy, hlavne traja bratia z Azie. Taktiež chválim rozdelenie na 2 časti. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Frantíci akurátne zareagovali na momentálne celosvetový šampiňón-gólový ošiaľ a prispeli trochou zombie masom do mlyna. Nutné priznať, že v celku vydarene ( ako väčšinou ), no je mi záhadou rozdelenie snímku na 2 kusy. Akokoľvek, tá prvá hodinka pôsobila skvelo s umiernenými náznakmi a so statusovou zoznamkou , kým ta druhá premenila celkový feel na dávno videný surviver, hoc s kvalitným mejkapom a náhodne funkčnými nápadmi. Priemerná žvejda, ktorá je iste funkčná či už pred , alebo po sledovaní zápasu. Bodové navýšenie takto závisí aj od výsledku tvojho favorita. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáci futbalový zápas naberie nečakané rozmery po tom, ako sa tu rozšíri vírus, čo začne meniť ľudí na zombies. Dosť zábavný, pohodovými postavami naplnený zombie počin, ktorý nešetrí krvavými scénkami ani osviežujúcim humorom. Pôvodne som tomu filmu vôbec nedôveroval a ani sa mi ho príliš nechcelo pozerať, ale nakoniec som príjemne prekvapený. A keby to nemalo tak vyčerpávajúco prestrelenú stopáž a bolo by to prestrihané o niektoré zbytočné / repetitívne / otravné úseky, hodnotil by som aj vyššie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tristan Schulmann, Marie Garel Weiss, Quoc Dang Tran, Ismael Sy Savane, Laetitia Trapet | Hudba: Thomas Couzinier, Frederic Kooshmanian | Distribúcia: Luminor | Štúdio: Capture the Flag Films | Rozpočet: 4,4 miliónov $ | Tržby: ? $ | Ocenenia: - || Mohol to byť výnimočný počin na poli zombie žánru, hlavne keď sa vezme v potaz, že ide o francúzky film, a daná zem s žánrom doteraz mainstreemovo nemala nič spoločné. Prvá pólka filmu je fakt zábavná, nápaditá, invenčná a všetko čo je potreba. Naopak, tá druhá sa stane neskutočne nerozumnou, nepochopiteľnou zlátaninou, kde sa všetko chová NEZOMBIEOVSKY. Moja krásna slovenčina vyjadruje moje sklamanie, ktoré je väčšie o fakt, že to mohla byť fakt dobrá zábava, čiže hlavne pre fanúšikov žánru. 40% | FullHD, THX, FR DTS | ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ niekto tvrdí, že sa finále MS či LM hrá na život a na smrť, potom ešte nevidel tento ZÁPAS! Profesionáli z "Olympique de Paris" prichádzajú na konci sezóny odohrať dôležitý pohárový zápas s amatérskym, papierovo slabším teamom "Caplongue". Obzvlášť špecifická je daná chvíľa pre kapitána mužstva, Samuela Lorita, ktorý v tamojšom klube naštartoval svoju dlhoročnú kariéru. On, jeho spoluhráči, ale i súper však netušia, že sa okolím začína šíriť smrteľný vírus, meniaci ľudí v krvilačné zombie! Výborný originálny nápad ako skombinovať humor s hororovými prvkami okolo najpopulárnejšieho športu na svete. Aj keď musím dodať, že ten je na vedľajšej koľaji, Ja som sa bavil. Nevnucujúci suchý humor mi sadol, jak riť na šerbeľ, niekoľko slušných gore záberov, masky či efekty skutočne potešili. Škoda len, že ich nebolo predsa len trošku viac. Chcel som dať tri ★, ale viete čo? Nakoľko je futbal mojim životom, ktorému sa venujem od mala, proti ľuďom čiernej pleti nič nemám, zažmúrim oko a ... - 70% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Když jsem na toto zde přišel, zaradoval jsem se, protože jsem si myslel, že téma fotbalový zápas a zombie bude vtipně zkombinováno. No a ono ne. Procenta zde nelžou. Nebo možná lžou, ono si to dle mého zaslouží snad i horší hodnocení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo bylo to docela zábavný. Nikde jsem nemohl tenhle film schrastit až kámoš ho někde splašil. Každopádně nápad dát dohromady fotbalovej zápas, řádění fanoušků a zombie nákazu mi přišel správně ulítlej a tak jsem byl docela zvědavej jak to dopadne. No a dopadlo to solidně ten nápad rozdělit film na dvě poloviny přesně ve stylu dvou poločasů fotbalovýho zápasu je taky docela netradiční. jenom škoda, že obě poloviny nejsou stejně kvalitní. Ta první mi přeci jenom přišla taková výživnější a nadšenější byla to větší sranda. prostě jsem přemejšlel o ještě vyšším hodnocení, ale ta dost pomíchaná, splašená a na konci lehce infantilní druhá půlka to trochu kazí a taky přeci jenom ta délka 120 minut je přehnaná, ale jinak celkem svěží vtipný dílko z dobrým gore. Nic světobornýho ale ty hromadný jednohvězdy tady tu zase moc nechápu stejně jako nechápu jeden šášovskej komentář ve stylu : Zombie nejsou moje krevní skupina a fotbalem pohrdám. Ty vole tak proč se na to potom takovej člověk vůbec dívá? To mi prostě nějak hlava nebere.60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skloubení fotbalového zápasu se zombiemi, proč ne. Mužstvo z Paříže si myslí, že venkovské balíky roznese na kopytech. Možná by to tak bylo, kdyby soupeř neměl v záloze těžký kalibr. Jeannot dře jako kůň, což by možná nestačilo, a tak taťka objedná posilující prostředek. Tím se dostáváme ke zdejšímu obsahu, páč se nejedná o neznámou nákazu. Jejím nositelem je totiž Jeanot. Od poloviny standardní zombie řežba s vedlejší linií o místním zdrhnuvším hráči, Samu Loritovi, co se vrací dost nešikovně do rodného města. Navíc peripetie okolo hráče Idrisse a dalších hráčů, trenérů...a tak. Ač má jít o komedii, tak k smíchu je jen pár scén, tedy pokud vám přijde vtipná ukopnutá hlava nebo zašlapaný hráč. Jistý zvrhlý půvab má hromadná zvracející scéna v hledišti, která se záhy přenese na hřiště. Veselá je i scénka s utrženými dveřmi od auta s následnou dekapitací hlavy. Jinak je to zbytečně dlouhé, postavy jsou krajně nesympatické a vyvrcholení s vrtulníky si může divák leda domýšlet. Na jedno podívání dostačující. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc spokojený. Zombíci nejsou úplně mojí krevní skupinou, fotbalem pohrdám, humor mi moc nesedl, tmavý je to jak prdel francouzskýho reprezentačního fotbalisty, nemůžu toto doporučit. Mizérie to není, ale zítra budu rád, že nebudu vědět, že jsem to viděl. 45% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po průseru Wyrmwood jsem si chtěl zlepšit náladu jinou zombí komedií. No ale opět jsem sáhl vedle. Zklamání jako kráva. Tohle frantíci posrali. Z tak dobrýho nápadu ( zombie + fotbal ) se dalo vyždímat daleko víc. Výsledkem je další nudná chujovina s přepálenou stopáží a s minimem humoru. Snad až na jednu vydařenou scénu, která ušla. Což je na hororovou komedii sakra málo. A konec ? Naprosto odfláklej! Ztráta času. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci fotbalu ze subkultury hooligans zde mohou mít svou krev, ale fotbalu je tu málo a zábavy také. Konec je vyšponován do žánru horrorová komedie. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Francie umí, o tom žádná a tak tady máme vtipný, brutální a hlavně zábavný zombie survival. Ve filmu najdeme spoustu žánrů jako např. Komedie či drama, ale celkově převažuje horor. Chválím hlavně gore, které je zde nádherné a výborné zpracované. Musím také zmínit masky a pár scén jako slow-motion orgie, u kterých jsem čučel jak péro z gauče, bitka v šatnách, kde se manažér proměnil v Seagala a v neposlední řadě tancující černoch, u kterého jsem zas málem umřel smíchy. To je další plus filmu a to postavy. Každá si zde trumfne svou scénu, všechny jsou sympatické a dokáží pobavit. Ikdyž má film dvě hodiny, nenudil jsem se ani minutu a můžu to tím pádem doporučit. Ps. Už chápu ty 1* hodnocení. Frajeři viděli jen první část a ještě k tomu bez titulek. Všichni asi učí francouzštinu na vysokých školách. Dobře Vy, zesměšnili jste se na ČSFD. Jen tak dál. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Až se bude točit pokračování, měl by někdo ty Frantíky pozvat na jedno kolo Gambáč (ehm, teda pardón- Synot) ligy, tam se ti čutálisti taky často ploužej jak zombíci, hahaha. Anebo ať se radši ani žádný pokračování netočí... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vypustit zombie virus na hřiště a mezi fotbalové fanoušky nevypadá vůbec jako špatný námět, ale zpracování se zrovna dvakrát nevydařilo. Předně se musí čekat skoro třičtvrtě hodiny, než se začne něco pořádně dít a ani potom film neplní očekávání, protože z obsahu jsem si vyvodil, že půjde o fotbalový splatter a to jsem očekával. Ale krve bylo bohužel pomálu (ačkoliv občas to stálo za to) a humoru ještě méně. Navíc to Francouzi přepálili se stopáží. Škoda, že se tématu nechopili na Ostrovech. Jsem si takřka jist, že tam by se s tím poprali lépe. Žábám ale nelze upřít nápad i snahu. 35% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento zombie film z Francúzka prehliadol. Skĺbiť futbal so zombie nákazou znie dobre a Francúzi sa toho chytili cieľavedome. I keď mi to trocha pripomínalo Anglickú verziu Súmraku mŕtvych a myslím si, že inspirácia tam určite bola. Troska ma zmiatlo to, ako sa najprv nákaza šírila, vracačky tu hádam ešte neboli, ale prišlo aj na krvavú sklizen, tak i v tomto to bolo v pohode. Je tu i záporná postava z radou preživších, takže  v tomto sa tiež žiadna výnimka nekonala. Ale musím uznať, že má Francúzi v tomto prijemne prekvapili, nečakal som od nich takú šialenú jazdu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Zombies síce zbožňujem, ale vôbec nemám rád tieto prestrelené nápady kedy sa zombies miešajú všade možne. Aj do Goal of Dead som sa preto dosť dlho nútil, nakoľko spájať futbal so zombies mi neprišlo nijako pútavé. Nakoniec musím uznať, že to nie je až tak uletený nápad ako sa môže podľa názvu zdať, avšak ani v takomto prípade sa žiadne nadšenie nekoná. Spracovanie je síce na úrovni a jedná sa o omnoho profesionálnejší film ako som očakával, potešia skvelo natočené naháňačky s efektnými slow-motion zábermi, hýri to farbami, sú tu kvalitné masky, aj slušné gore, akurát Goal of Dead nefunguje ani ako komédia, ani ako horor. Úvodná hodina je viac menej zbytočná, takmer nič sa v nej nedeje a bohužiaľ ani následne film neprináša nič pútavé. Záverečný stret na ihrisku je síce „eye-candy“ materiál, ale čo z toho keď aj tej krvi, aj toho humoru tu je pramálo. Na komédiu je tak Goal of Dead veľmi málo vtipný, na horor zase veľmi málo akčný. Navyše to Francúzi prehnali s dvojhodinovou stopážou, ktorá pre takýto film nie je nijako opodstatnená a Goal of Dead tak je problém vôbec dopozerať na jeden záťah. Vo výsledku ani vtipné, ani napínavé, ani akčné, akurát miestami štýlovo natočené. Komu to je určené mi nie je jasné, pretože ten kto hľadá uletenú zombie zábavku ktorá sa neberie vôbec vážne, ten radšej siahne po skvelom Dead Snow 2, kto chce seriózny zombie horor, ten si môže vyberať z pomedzi iných kúskov. Goal of Dead by chcel byť chvíľu jedným, chvíľu druhým a vo výsledku nie je ani jedným. Mať to aspoň skromných 80 minút idem s hodnotením o pol boda vyššie, pri dvoch hodinách je však film neskutočne ubíjajúci. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tohle je naopak ten případ, kdy se horor snaží mít příběh (což je dobře), ale ta dýlka to zabíjí. Něco málo z fotbalovýho prostředí dvou týmů, který se připravujou na zápas, tudíž úvod nebyl špatnej a místy i pobavil. Pak se ale objeví zombie vir a přenese se to přímo na stadion, což by mohlo bejt taky fajn. To nakažení ostatních je zpracovaný opravdu až komicky a netradičně. Nicméně francouzskej humor asi nic moc. Do toho pár povedenejch slow-motion smrtí. Ale budu se opakovat, dvě hodiny v kuse se na to snad koukat nedá, taky jsem u toho poprvý usnul. Nevím, jestli to bylo hercema, tomu že jsem tomu nerozuměl nebo spojením horor-komedie-fotbal. Takže doporučit nemůžu ani fanouškům fotbalu, ani fajnšmekrům hororu. ()

Reklama

Reklama