Reklama

Reklama

Rahasya

  • Indie Rahasya: The Murder Of Ayesha Mahajan (více)

Obsahy(1)

Zámožná lékařská rodina v Bombayi má svá tajemství, která vrcholí vraždou jejich dcery. A toho skrytého není opravdu málo - začíná se to pozvolna objevovat, když případ převezme od zkorumpovaného okrskového detektiva indická obdoba CBI. Charismatický a metodami neortodoxní detektiv Úřadu vyšetřování krůček po krůčku proplouvá nesrovnalostmi zločinu až k závěrečnému rozuzlení hodného Agathy Christie. (PP66)

(více)

Recenze (6)

PP66 

všechny recenze uživatele

Zámožná lékařská rodina v Bombayi má svá tajemství, která vrcholí vraždou jejich dcery. A toho skrytého není opravdu málo - začíná se to pozvolna objevovat, když případ převezme od zkorumpovaného okrskového detektiva indická obdoba CBI. Charismatický a metodami neortodoxní detektiv Úřadu vyšetřování krůček po krůčku proplouvá nesrovnalostmi zločinu, až k závěru rozuzlení hodného Agathy Christie. Indové věrni svému melodramatickému způsobu filmového ztvárnění, někdy až úsměvnému, přesto odvedli kus dobré režijní i herecké práce, kterou jsem od nich nečekal. Na podrobnosti případu se podívejte sami. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitou a přehráváním herců, záběry a rádoby kamerovou dramatičností to bylo podstatně horší než naše televizní detektivní hry s Preissem. Třešničkou navrch ale byla neuvěřitelná hudba, která svou bizardní pompézností do filmu, k ději a k samotným scénám tak naprosto neseděla, že to bylo k smíchu, skutečně doslova k smíchu. Un-be-li-e-va-ble. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Indický pokus o aplikáciu Sherlocka Holmesa do modernej detektívky. Malo to len dve hodiny, ale mala som pocit, že to trvá večnosť, zápletka nič extra, od počiatku som tušila, kto bude vrah, ako vždy ten čo mal "najlepšie" aliby, takže na záver sa nekonalo žiadne prekvapenie.... akurát sa takmer stal vrah aj so mňa, lebo tú urevanú slúžku by som bola kľudne zlikvidovala, tak mi liezla na nervy. Taká priemerná "buráková" detektívka. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Solidní nízkorozpočtová indická detektivka - nic víc a nic míň. Jedna hvězda je za výborného Kay Kay Menona a jeho nevybíravé vyšetřovací metody. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Inu, Bollywood:). Chvílema to vypadá jako vcelku slušný film, chvílema to působí celkem komicky (příslušníci indické CBI u sebe nenosí zbraň?). Indky na pohled celkem dobrý, honička v těch křivolakých uličkách docela taky, občas si člověk docela tvrdě uvědomí rozdíly mezi touto a naší kulturou... velmi pěkné tři ***. Čekal jsem skoro větší průser. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Manish Gupta se specializuje na adaptace skutečných kriminálních případů (The Stoneman Murders) a nejinak tomu je i v tomto případě. Jako podklad tentokrát posloužil široce medializovaný případ vraždy čtrnáctileté dívky a rodinného sluhy, který se odehrál v roce 2008 v Noidě ve státě Uttar Pradesh (viz zde). Děj je sice přenesen do Mumbaje, ale ve všech klíčových aspektech děje "Rahasya" vychází z onoho skutečného případu. Výsledkem je poctivý policejní procedurál kombinovaný se soudním a společenským dramatem. A určitá "televiznost", občasné přehrávání a "bizarně pompézní" hudba zkrátka k indickým filmům nedomyslitelně patří. Za mne tedy někde mezi *** a ****. ()

Reklama

Reklama