Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Darl (Billy Bob Thornton), šerif městečka v Louisianě, vyšetřuje neobvyklou vraždu transsexuála nalezeného v místní bažině. V pátrání mu pomáhá manželka oběti Scarlett (Patricia Arquette), striptérka, která Darlovi umožní proniknout do bizarního erotického podsvětí. Oba se ale ocitnou ve spletité hře na kočku a myš. Do vraždy jsou zapleteni i vysoce postavení politici a odhalení pravdy je to poslední, co by si přáli. (Magic Box)

(více)

Recenze (20)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumerna televizni kriminalka na ktery je zajimavej jen Billy Bob Thornton. Ne ze by ostatni hrali nak spatne, ale Billy je proste drsnej. Zapletka nejak zvlast promakana neni a misty docela nudi a zachranujou to jen herecke vykony, slusna hudba a na televizni film docela dobra kamera. Ale nastesti se tu najde par momentu, ktere stoji za to (hlavne ten, kdy manzelka uvidi obet), vcetne odhaleni vraha, jen me trosku nastvalo, ze se k tomu nedostali vysetrovanim, ale diky tomu, ze se vrah prokec. Nebylo to nejhorsi, ale taky to nebylo nic extra, takze prumer. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tvurci maji radi Twin Peaks, protoze to bylo trosku (trosku!) podobne tou naladou. Jen tu byl sveraznejsi serif v podani moc dobreho Thorntona. Potesila tez ucast puvabne Patricie Arquette. Vlastne, kdyz nad tim zpetne premyslim, byl to docela dobrej tv film. Klidne se casem mrknu rad znova. (...kdyz teda pomineme, ze "vrah se priznal nakonec sam"... :-) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka s nadprůměrným Billy Bob Thorntonem a solidní atmosférou amerického maloměsta. Začátek je vyloženě poutavý (pozor, SPOILERY - stejně už to tady vyžvanil kdekdo;-)) - ženská skočí pod náklaďák a zjistí se, že není přejetá, ale zastřelená... a na ženskou má moc velkého bimbase. Místní papaláši nestojí o podobnou popularitu, být v novinách na první stránce současně se zamordovaným transgenderem, proto se jim hodí nepříliš schopný šerif Darl, se kterým lze manipulovat. Darl ovšem není úplně dokonalé pimprlátko, nezbývá tedy než ho přibrzdit v rozletu... tím ho neprozřetelně nakadit a obnovit jeho zájem o vyšetřování vraždy. Pátrání ho zavede do New Orleans ke komunitě všemožných sexuálních nestandardů. Děj plyne relativně poklidně, na akci zapomeňte, té je minimum až v závěru, a pokud se těšíte na zvrhlosti, taky budete zklamáni. Povrchně nakoukneme do několika lidských životů a obstojnou koukatelnost zajišťuje převážně jen Billy Bob Thornton (s nekoukatelně odpudivými kotletami), ostatní herci nejsou špatní, akorát ne tolik výrazní. Tím lze v podstatě shrnout celý film: neurazí, nenadchne. 59% ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

No řeknu to asi takhle: jsem rád, že jsem to neviděl v kině, ale až v TV. Jako televizní film by to bylo ještě vcelku uspokojivé. Měl jsem obrovský problém neusnout (jednou jsem si dokonce asi na tři minuty opravdu bucnul), protože něco tak utahaného se fakt hned tak nevidí. Nebýt Billyho, stoprocentně bych se na další sledování vykašlal (přestože Patricii to tentokrát opravdu seklo). Opět netuším, co bylo na filmu mysteriózního. Prostě takový celkem přijatelný velice lehounký nadprůměr. A Billy už by si měl opravdu oholit ty příšerné kotlety. Vypadá víc jako buran, než opravdový buran. 52%. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Rutinná kriminálka s Billy Bob Thorntonom, ktorý hraje ďalšieho zo svojich loserov - šerifa, ktorému sa v revíri v objaví mŕtvola ženy (ala Crying game). Do toho sa blížia voľby, prichádza priateľka ženy a miestny hlavouni sa chcú zbaviť podozrenia i negatívnych správ (záporná publicita pre plánovanú stavbu kasína) a nakoniec i nepohodlného šerifa. Ten sa však nevzdáva.... Tento krimi thriller neponúka nijak prevratný či niečím zaujímavý príbeh, za zmienku stojí akurátne herecké obsadenie - štandardne slušný výkon podáva B.B.Thornton, mužskú časť osloví femme fatale Patricii Arquette a miniroličku tu má aj T.H.Church (známy z Bokovky). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama