Reklama

Reklama

Aningaaq

(festivalový název)
  • USA Aningaaq
Celý film
Krátkometrážní / Drama
USA, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Eskymácký rybář na odlehlém zamrzlém fjordu zachytí v bouři nouzové vysílání astronautky uvízlé ve vesmíru. Přes jazykovou bariéru se jim podaří krátký rozhovor, než se spojení znovu ztratí. Spinoff Gravity, kde je stejný rozhovor z pohledu druhé strany. (noby)

Recenze (90)

POMO 

všechny recenze uživatele

Žena s dieťaťom sa objavia pred kamerou iba preto, aby Sandra na opačnom konci vysielačky započula detský plač. A malo to byť na jeden záber. Ináč ale príjemné, myšlienkovo prepojené. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Myšlenkový krat'as, který by měl nabídnout každý kinosál ihned po premiéře filmu GRAVITY. Nikdy nezapomenu na to ticho v sále během téhle scény a nikdy nezapomenu na eskymáka se slovy: "Mayday, Mayday". ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to mě teda překvapilo. V kině, při projekci Gravitace, jsem si představovala, že se dr. Stone spojila z vesmíru s někým, kdo se zrovna nachází na své zahradě u rodinného domku, kolem pobíhá a štěká pes a ten anglicky nemluvící muž se zrovna snaží ukolébat své plačící dítě. V kině to byla pro mne opravdu silně pocitová scéna. Netušila jsem, že mluví s Eskymákem někde uprostřed sněhu a ledu. Hezky to na nás ... ušil Jonás. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Perfektní doplňkový kraťas ke Gravity, který sice nepřináší nic extra nového, ale jako vysvětlení oné situace bohatě postačí...70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně málo emocí samotného Aningaaqa, osobně se mi mnohem víc líbil tehdy, když jsem v Gravitaci absolutně netušil co říká a díky tomu jsem z něj měl zcela jiný dojem, než tady, kdy je všechno ... Až moc na efekt a skoro to ani nedokáže prodat tu (nejen pro nás, pejskaře) extrémně citovyděračnou linii. I tak je to ale kus dobře odvedené práce, která krásně rozvíjí Gravitaci, ale nic víc. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dokreslení rozhovoru Aningaaqa, příslušník lidu tří oceánů a doktorky Ryan Stone, toho času v skafandru Lva Demidova. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pekne prepojené. A to je všetko, neviem čo viac napísať k tomuto kraťasu. pretože dokopy sa tu nič nestalo, a keby som nevidela Gravitáciu asi ani moc nepochopím o čo ide a s kým sa to tam baví. Ale kedže som ju videla a viem aké pocity nechával vo mne rozhovor vo filme tak dávam aspoň tie 3*. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Dokázal bych si představit tento snímek jako doplněk k Blu-ray verzi filmu Gravity. V "oné" scéně by člověk mohl přepínat kameru mezi Sandrou a tímto mužem... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zajímavým způsobem pojatý krátkometrážní film, který doplňuje výtečně natočenou Gravitaci. Kontrast Eskymáka s jeho rodinou v poklidu na Zemi, zatímco Sandra Bullock je v nekonečném vesmíru na hranici života a smrti. Nicméně mě to nedokázalo nijak více zaujmout, bral jsem to vážně spíše jako takový doplňek na už tak dost perfektním celku, který nic navíc už nepotřeboval. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

vcelku zajímavý doplněk ke Gravity, který ocení zejména milovníci tohoto Cuarónova sci-fi majstrštyku.. vy ostatní jej můžete s klidem vynechat.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ano, je to doplněk ke Gravitaci, ale já nevím... bylo vůbec nutné tohle natočit? Protože hodně podobnou scénu jsem si představovala už při promítání Gravitace samotné. ()

Související novinky

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama