Reklama

Reklama

Pan Enky

(amatérský film)

Obsahy(1)

Co dělá tak malá holčička sama v lese? Vystrašená Nela uteče do lesa, kde nalezne opuštěně vypadající chatu. Ale není první, koho napadlo schovat se uprostřed tohoto podivného místa. Je tam také Alex. Soužití malé holčičky a dospělého syna, který se snaží ukrýt se před rodiči, není jednoduché, zvlášť když se mezi ně připlete ještě někdo třetí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jde o čistě amatérský film a při jeho hodnocení to hodlám zohlednit. Co se týče příběhu, bavil mě. Jde o fungující kombinaci sociálního dramatu říznutého hororem, přičemž jeho první složka je možná trochu rutinní (a v některých momentech zvláštně řešená), ale druhá nabízí parádní a tajemnou atmosféru (lví podíl na ní má také maximálně působivá, chytlavá hudba a práce s ní), jako bonus dokonce i slušné efekty. A vůbec co se týče vizuálu a technické stránky jsem byl mile překvapen (výhrady bych měl snad jen k osvětlení při nočních scénách a pak trochu méně zvládnuté zvukové, resp. ruchové stránce). Samotnou kapitolou je herectví. Dospělé postavy hrají s přehledem, trochu horší je to s dětskými protagonisty, kteří se občas tváří trochu mimo danou situaci, ale chápu, že práce s touto věkovou skupinou není při tomto typu filmu žádná sranda, na druhou stranu se toho všichni zhostili se ctí (a třeba taková představitelka Lucinky mi spolu se s kvalitní prací maskérů přišla docela suverénní). Co mě však opravdu překvapilo, byl výborný konec, ať už svojí nečekaností, velmi zneklidňujícím podtónem či několika nezodpovězenými otázkami (především taková přítomnost obrazu). Za mě to budou slušné 4*. „…protože les je to nejkrásnější a nejbezpečnější místo, můžeš se jít kdykoliv zasmát do lesa, vybrečet, umí naslouchat. ()

Piros23 

všechny recenze uživatele

Na to, že to byl, podle dostupných informací, první celovečerní snímek mladých a nadějiných filmařů z Prostějova, tak musím říci že velice povedený. Více takových filmů do kin by naše (až na pár vyjímek) suchá a upadající česká kinematografie potřebovala. Určitě by si člověk pár chybiček našel, ale to u takového filmu nemůžeme brát v potaz. Na to jakou kluci měli techniku si myslím, že se jim film povedl a že jim to dodalo chuť do další práce. 91% si myslím že je adekvátní hodnota filmu. PS: sea_cucumber: buď jsi to neviděl a děláš tady Zdenečka Trošku a nebo jsi byl na tom dvouhodinovým filmu co promítali před tím :D ()

Reklama

Whyte 

všechny recenze uživatele

Hodnotit takovýto film je těžké, když víte v jakých podmínkách a od jakých tvůrců (a v jakém věku) to celé vznikalo. Technická stránka věci a vlastně i ta „amatérsky“ herecká zůstává tedy bez dalšího kritického pitvání, i když nabídne i pár zdařilých momentů. Zůstává tedy hodnotit to základní i zároveň nejdůležitější a tím je PŘÍBĚH a jeho převedení do SCÉNÁŘE. A tady je ten největší kámen úrazu. Protože i kdyby Enky stál o pár tisíc nebo dokonce milionů víc a scénář zůstal netknut v původním stavu, pořád by to byla naprostá nelogická hovadina. Lehce se kritizuje a zrovna u Enkyho to ani moc nechci, ale scénář se prostě příliš pochválit nedá a některé chvíle v jeho společnosti jsou opravdu opravdu bolestné. Vše začíná od naprosto hloupých dialogů, směšné a zmatené motivace a následného vývoje postav, až po celkovou logiku příběhu a to nikdo omluvit nuznými financemi a prostředky nemůže… Pan Enky je z půlky rodinným sociálním dramatem, které absolutně nefunguje právě díky scénáři a z té druhé duchařský horor, který je celou svojí podstatou a „velkému“ finále béčkový až na půdu. Snaha se cení, filmový formát Enky má, pár režijních nápadů by se tu našlo a nějaká ta sekunda byla i dobře nasvícená a působila poměrně slušně. Suma sumárum //45% // víc to prostě nejde, promiň… ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Premiéra se uskutečnila 22. 11. 2013 v Prostějově v kině Metro 70. (KajusaK)
  • Film je natočen na základě skutečných událostí. Les plný panenek skutečně existuje a lze jej najít v Mexiku. (gajdosek)

Reklama

Reklama