Reklama

Reklama

Top Gear speciál: Napříč Evropou

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: The Perfect Road Trip

Jeremy a Richard vyrážejí na dokonalý výlet napříč Evropou. Z Benátek zamíří do francouzského Pau - města, kde se jela vůbec první Velká cena. Po cestě prostřídají hned několik vozů. Od veteránů po ta nejdražší sportovní auta... (TV Prima)

Recenze (36)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem Top Gearu, ale občas se kouknu. A na tenhle speciál jsem se teda kouknul. Je totiž lepší, když se díly odehrávají jinde než jen v Británii a hlavní aktéři vyrazí někam do světa. Dost to celý pořad okoření. Ale...za prvé nesnáším Jeremyho Clarksona. Je to neskutečně namyšlený, sebestředný blbec. Prokazuje to v každém díle a v tomto speciálu opět. Musí mít za každou cenu pravdu, vždycky musí být po jeho a jeho vtipy jsou často velmi nemístné. Navíc neumí prohrávat a tak často podvádí, což má být asi vtipné, protože vždy a za každou cenu musí být vítěz. To lze vidět i v tomto díle. Ostatně, ta kauza, kvůli které skončili sice všichni moderátoři Top Gearu a podle mě tedy i celý Top Gear, protože žádný moderátor nepřitáhne tolik diváků jako právě tihle dva a James May chybí, dokázala, že mám pravdu. Clarkson, stejně jako ostatní, měli tak nesmyslné požadavky, že když to vylezlo na povrch, dostali padáka. Clarkson sám ostatně dostal za různé urážlivé vtipy už mnoho pokut. Pak je tady R. Hammond. Ten na mě sice působí skromněji a také dojmem příjemnějšího člověka, jenže zrovna v tomto díle se mu nechce nic vykonávat, všechno odmítá a sám nic zajímavého nepřinese. Ani zajímavá trasa, výměna luxusních aut či závody v blátě nejsou nijak extrémně záživné. Vtipů tentokrát taky není nijak moc. Chybí mi citelně James May, který je mi z celé trojice nejsympatičtější. Působí skromně, nenamyšleně, umí se srovnat s porážkou, je dost originální a tím, jak je občas nemoderní a fádní je dost vtipný. Nevím proč chybí, ale chybí. Celý Top Gear je tak trošku průměrný a tady kvalita neklesá, ale ani nestoupá. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I když chyběl May, tak i tak jsem se skvěle bavil a chlámal celou dobu. Hammond a jeho nechuť k jídlu a ty Clarksonovský řečičky, to je fakt síla. Mno a ten překvapivej konec. Top Gear je prostě nejlepší show jakou znám a asi to vydrží už na vždycky. Plus mě to ještě naučil sledovat táta. Takže díky tati :) ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným speciálům, které jsou někdy na místech, kam byste se ani ve snu nepodívali, to po jižní Evropě bylo krapítek slabší, ale vtipné momenty nechyběly. I když tam nebyl James May, tak tam jakoby byl s nimi. Zajímala by mě jeho reakce, až by se na to podíval. No a ta jejich rozdílná reakce na ten jejich výlet. Výlet k balkónu z pohádky, jídlo z chobotnice super tričko "I ♥ James May" ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvod mě lehce vyděsil a pomyslel jsem si, že tento speciál bude stát za vyliž prdel. Přeci jen má člověk nakoukané speciály, kde kluci brázdí všelijaké lesy, hory, džungle, stepi, savany, pouště či třeba projíždějí řeky v těch vůbec nejméně vhodných autech, což je vždy neskutečná prdel. To vše v tomto speciálu vyměnili za jakousi snobskou projížďku civilizovanou Evropou, což rozhodně nenastaví atmosféru plnou očekávání a těšení se na to, co všechno cestou poserou. Navíc nechali doma Jamese, který je mohl minimálně příjemně brzdit nevhodným výběrem aut. Nakonec naštěstí vše relativně dobře dopadlo a nebyl to ani zdaleka takový průšvih. Cestu si dokázali naplánovat vskutku zábavnou a zajímavou a při výběru aut tentokrát neexistoval strop rozpočtu. Pastva pro oči, která sice nedosahuje kvalit těch nejlepších speciálů z exotických krajin, ale koukat se na to rozhodně dá. [77 %] ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Já jakožto divák speciálů mohu konstatovat jen to, že tohle je ten nejslabší, který jsem viděl. Pokud sleduju speciál, je to pro sarkastický humor této legendární trojice, teatrální autenticitu, zajímavé lokace a příběh/dobrodružství. Tento speciál neměl ani jedno a navíc v něm chyběl James May. Klakson a Hemond v něm mění luxusní káry každých deset metrů cesty a místo nějaké ucelené myšlenky a scénáře to ukázalo jen dva zazobané Brity po krizi středního věku na dovolené, kteří okázale dokazují, že mohou řídit auta, nad kterými normální člověk může tak maximálně honit ptáka u google images. Působí to zkrátka dojmem, že si tam přijeli pohonit triko, udělat dojem na místní smetánku a plážový kundy, a točení filmu byla až sekundární záležitost. Zklamání, ale věřím, že ortodoxní fandové kár si na tom to své našli. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jeremy Clarkson a Richard Hammond sa pri natáčaní natoľko rozvášnili, že za volantom Aston Martin Vanquish a Porsche 911 GT3 prekročili povolenú 90 km/h rýchlosť o viac ako 50 km/h. Od miestnej diaľničnej polície dostali vysokú pokutu a trojmesačný zákaz šoférovania na území Francúzska. (hollci)

Reklama

Reklama