Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Běžné policejní složky se obvykle zabývají také běžnými kriminálními přestupky, jako jsou dopravní přestupky, krádeže, pokuty za parkování či vloupání. S případy, přesahujícími jejich zdroje, se zabývají speciální policejní složky, disponující kvalitnějším technickým zázemím a lidskými zdroji. V těchto týmech se nacházejí diplomovaní investigativní vyšetřovatelé, disponující bystrými dedukcemi a odvážnými teoriemi. Ti se například zabývají případy únosů a teroristických útoků. Ale s případy, často přesahujícími lidské chápání, s těmi se zabývá speciální a jediný policejní tým svého druhu, Special Affairs Team. Čtyřčlenný tým kvalifikovaných vyšetřovatelů nejvyššími policejními představiteli navržený tak, aby byl díky svým jedinečným lidským zdrojům schopen řešit prakticky ty nejdokonalejší kriminální zločiny, v jejichž provedení se skví atributy perfekcionismu, jedinečné a strach nahánějící dokonalosti, doslova jakéhosi druhu konceptuálního umění, jehož tvůrci sami sebe považují za bytosti dokonalé a vysoce inteligentní. A protože to je prakticky ve všech případech pravda, jejich protivníky jsou stejně inteligentní vyšetřovatelé, jejichž dedukce a unikátní teorie si nezadají i s těmi nejbystřejšími kriminálními mozky. Čtveřici vyšetřovatelů tvoří Ji-hoon Yeo (Sang-wook Joo), erudovaný policejní vyšetřovatel, který se dnes věnuje univerzitní výuce odborné kriminologie. Ye-ri Nam (An Jo), bývalá policejní vyšetřovatelka, která se ke speciálnímu útvaru připojila na základě svých unikátních psychologických dedukcí. Do-sik Baek (Sang-ho Kim), taktéž bývalý detektiv s čtyřiadvacetiletými zkušenostmi a Min-ho Park (Woo-sik Choi), mladík, který určité nedostatky letitých kolegů kompenzuje unikátním dedukčním smyslem a odvážnými teoriemi, s nimiž dokáže nahlédnout pod kůži i těm sebedokonalejším pachatelům. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Kriminálny seriál s názvom TEN divákovi ponúka spŕšku tajomných prípadov, plných prekvapení. Osobne považujem krimi seriály v súčasnosti za niečo preceňované. Mnohokrát sa mi totiž stane, že počas prvých 10 minút mám prípad naservírovaný ako na tácke a celá časť stráca svoju dynamiku a tajomnosť. Čo sa týka seriálu TEN, nie je to mu tak. Nielenže hlavní 4 hrdinovia potrebujú iba jednu časť na to aby si získali vašu pozornosť, všetky prípady dokonale sprevádzajú. S niekoľkými tajomnými poznámkami o ich minulosti, bez prehnanej sentimentality. Prípady sú dokonale zostavené tak, že keď už predpokladáte, že zločinca a celý prípad chápete, všetko sa zmení a vy padnete na hubu pri posledných minútach. Herci zvládajú svoju úlohu na jednotku, ako hrinovia si vás získavajú v každej časti čoraz viac a viac a vy sa na nich opäť tešíte. Každá časť je rozdelená do ucelených 3 kapitol, ktoré nás akoby uvádzajú do deja. Takýto scenáristický počin, som veľmi dlho nevidela. Pochmúrna atmosféra, sinavé farby, celý príbeh iba dotvárajú a dávajú mu šmrnc. A posledné dve časti považujem za režisérske umenie. Striedanie prítomnosti z minulosťou naznačené zmenou kamery a spôsobom natáčania, zmeny rozprávačov naznačené zmenou odtieňov finálnej verzie, zábery z pohľadu obete počas zločinu, ktoré neukazujú nič strašné, ale v skutočnosti pôsobia reálne a hrôzostrašne. Jednoducho krása. Pri obyčajnej kriminálke sa nebojím, ale toto vo mne vyvolalo odpor ako nič už dlhú dobu. A áno, aby som nezabudla, neuveriteľný soundtrack a ozvučenie: Zvučka: Mad Soul Child- Breath! 100% ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, jak jen tohle popsat, aby to nebyla změť nepochopitelného? :-D Dojmy z prvního dílu: Důkazy ukazují na někoho, pak zjišťuji, že tahle osoba to neudělala.. ukazují se další... ne, ta to taky není... tak možná to bylo takhle... ne, tak taky ne? Dobře, já se vzdávám, vyřešte si to sami. :-D Tenhle případ je brutalita, závěr případu mě odzbrojil a já na konci možná vlastně ani nevím, kdo byl oběť... Tak a teď už trochu srozumitelněji. Případy nám nevrhnou všechno na bílém podnose tak, že hned na začátku všechno víme. Ne, řešíme je pěkně s nimi, s nimi si vytváříme domněnky a závěry, s nimi procházíme úvahami, s nimi prožíváme nepochopení a beznaděj, s nimi jsme prostě u všeho. Naše závěry velmi často utrpí smrtelnou ránu a zjišťujeme, že jsou zcela špatné. Ale nebojte, nemýlíme se jen my, ale i naši hrdinové. Myslím, že dva případy jsem vlastně možná ani nepochopila. :-D Tak k hlavním hrdinům: vedoucího týmu Yeo Ji Hoona (Joo Sang Wook) je možné velmi často zaměňovat za skutečné monstrum a já vám to jistě nebudu zazlívat, na druhou stranu je to charizmatickej chlap, tak mu to odpusťte. :-) Ezoterickou Nam Ye Ri (An Jo) jsem na začátku nemohla vystát, hlavně v prvním díle, ale pak se začala zlepšovat a přiznávám, že jsem si i ji oblíbila. Kdo mě ale dokonale chytil hned od prvního záběru byl detektiv Baek Do Shik (Kim Sang Ho) - čím, to já fakt netuším, ale hned od začátku mě zajímal nejvíc. Asi proto, že jsem věděla, že to je ten, který má srdce na pravém místě a bude to ten správnej starší kolega. :-) No a pak samozřejmě miláček Park Min Ho (Choi Woo Shik), ten jeho nakažlivý optimismus a vtipkování... Za mě 5*, protože to byla velmi rychlá jízda, a to jak s jedničkou, tak s dvojkou. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama