Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

kajas 

všechny recenze uživatele

Pana Klímy si jako novináře velmi vážím, a protože studuji obor, který s žurnalistikou úzce souvisí, ze zvědavosti jsem to s touto minisérií musela zkusit. S Terezkou Voříškovou jsem nikdy neměla problém, ale její výkřiky typu "Ses posral!" už mi po třech dílech docela lezly na nervy. Poslední dobou mám hodně v oblibě Jaroslava Plesla (a doufám, že s takovým ukázkovým slizounem se v zaměstnání nepotkám :)), ovšem tou hlavní hvězdou celého projektu byl pochopitelně pan Bartoška, kterému přeji hodně sil a mnoho dalších takhle skvělých rolí. Herecké výkony bohužel nejsou všechno, samotné novinářské kauzy nejsou příliš zajímavé a ve výsledku ani důležité, což je velká škoda. Mínus taky uděluji nevhodným promluvám do kamery, jejich smysl asi unikl nejenom mně. Pokud vzniknou další díly, podívám se ráda, ale jedině s Bartoškou v čele. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Holka objevila Watergate." A já jsem objevil celkem nudnej seriál o nevěrohodným přerodu přerostlý puberťačky v úspěšnou reportérku. Navíc mě ani moc nebavily jednotlivý kauzy, neboť z dob přívalu "úžasných" objevů Josefa Klímy jsem byl připraven na trošku ujetou investigativní zábavu, ke který však nedošlo. Abych však jen nehaněl, tak mě zaujal vedoucí reportér Vlach se svým harémem a taky tradičně nečestnej boj mezi staromódně seriózním a útočně bulvárním pojetím novin. Ale celkově je to spíš nic než moc. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Díl první: Celkem negativní ukázka tajů české žurnalistiky. Napjatá atmosféra uvnitř jedné redakce, do které vstupuje mladá a krásná krev, která se však má ještě hodně co učit. Slušné. Postrádá to tempo, úplný smysl už však ne. Díl druhý: I přes počáteční nezdary a pády se Hedvika nevzdává a spojuje své síly se zkušenějším Bartoškou. Zkouší vydolovat zajímavé téma, ve zdánlivě obyčejném požáru, které ale vykristalizuje až do podob, které co chvilka třaskají napříč celou republikou. Opět je tu náhlednutí do její minulosti a já, i přes spíše průměrné vyprávění příběhu, jsem moc zvědav, jak to s reportérkou dopadne. Díl třetí: Skvělé zakončení. Otázka zda-li si Hedivka pozici redaktorky udrží byla zodpovězena a dá se řící, že i v celkem dramatickém podání. Opět je tu hlavní duo a asi nejzajímavější a téže nejnapínavější kauzy ze všech třech dílů. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od seriálu jsem očekávala mnohem víc. Prostě jsem se těšila na větší prohrabávání novinářské práce. Tohle mi přišlo, že jede jenom po povrchu a nikam nezabředne. Možná, že kdyby seriál měl více dílů, takže by se někam dostal nebo alespoň rozjel. Ještě, že tu jsou velká herecká jména, v čele s Bartoškou, jako starým, životem omláceným, pardálem. Ti spolehlivě vyváží výkony mladých herců. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, velmi slabé tři hvězdičky. Minisérie nabitá hereckými hvězdami a přitom působí strašně jalově, zejména druhý díl. Nejslabší stránka je scénář, ani jeden díl vyloženě nechytne, nezaujme, nepřiměje k zamyšlení. Spousta zbytečných postav nebo postav, které nedostaly prostor. Aspoň Bartoška s Voříškovou jsou fajn atypické duo. A nechápu, proč se Josef Klíma musel mihnout v záběru dvakrát, jednou to pochopím, ale dvakrát, to už je trošku trapné,ne? Škoda, myslím, že zajímavých novinářských kauz máme v Česku dost, nechápu, proč dostaly přednost zrovna ty v Reportérce uvedené. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Sídlo vydavatelství fiktivního Expresu je v Dobrovského ulici v Praze - Holešovicích. Ve skutečnosti tam sídlí Hospodářské noviny. (hermiona)
  • Minisérie má díly tři, napsáno jich je ale celkem třináct. Natáčení přerušilo onemocnění Jiřího Bartošky. (rakovnik)
  • Když jede Vlach (Jiří Bartoška) v přibližně 30. minutě 1. dílu autem po dálnici, kouří při tom cigaretu a telefonuje. Nejdříve má krátký nedopalek, po střihu má ale cigaretu opět skoro celou. (rakovnik)

Reklama

Reklama