Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan Klíma pravděpodobně vyčerpal zajímavé případy na konkurenční stanici a pro naši veřejnoprávní ČT vytáhl z šuplíku zbytky, které nikdo nechtěl. A ke všemu si celou látku vzal do ruky režisér, který nás pro nedostatek invence krmí "šokujícími" scénkami typu opiersingovaná, sprostě nadávající, telefonujíc močící novinářka a podobně. Když při statickém rozhovoru dvou lidí kolem nich lítá kamera jak na řetízkáči, tak něco v hlavě režiséra není v pořádku. ... Česká televize se možná snaží zalíbit mladšímu publiku, ale tahle cesta není pro mě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netypický Klíma, což je dobře. Není to nic v jeho stylu "všechno je na hovno", režie je schopnější, než předchozí inscenace a překvapivě nechybí i humor. Škoda stopky kvůli Bartoškově nemoci, zajímalo by mě, jestli by se autoři "dopustili" i nějakého dějového oblouku nebo pointy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivě jsem ty tři díly dokoukal a musím říct, že nevím, jestli bych v tom pokračoval. Každopádně nemůžu říct, že by tenhle mini seriál měl více negativ, než pozitiv. Ale od začátku. Reportérka vypráví příběh mladé holky, která chce jednou bejt úspěšná novinářka. Tu hraje vcelku zajímavě Tereza Voříšková. Zajímavě hlavně proto, že pod náporem piercingů a rozcuchaných vlasů byste našli spíše nějakou volnomyšlenkářku ze stacionáře, než cokoliv jiného. Mentora jí tady dělá výbornej Jirka Bartoška, kterej si užívá snad každou další roli, co dostane. No a s dalšími postavami už je to slabší, ne-li úplně slabý. Jiráček a Plesl jsou tady třeba úplně odporní, ale chápu, že to byl ze strany jejich postav účel. První dva díly jsem ale myslel, že tu jejich odpornost nepřežiju a seriál přepnu. No a takových protichůdných názorů mi vytvořil tenhle seriál ještě víc. Třeba samotná režie. To, že nebyla kdoví jak nápaditá, bych ještě ustál. Horší už bylo snad jen to, že skrz ponuré filtry místy i dost nudila. Nejlepší tak vnímám třetí díl, který pod náporem sekty, tmavých filtrů a muziky od Sigur Rós vytvořil tu správnou atmosféru. První dva díly jsou ale hodně slabý a dost nepřehledný, za což viním třeba i scénář, protože třetí byl překvapivě dobrý. No jo...těžko si udělat nějakej ucelenější názor, ale kvůli hercům jsem to nakonec zvládnul a ani mě to nezabilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Holka objevila Watergate." A já jsem objevil celkem nudnej seriál o nevěrohodným přerodu přerostlý puberťačky v úspěšnou reportérku. Navíc mě ani moc nebavily jednotlivý kauzy, neboť z dob přívalu "úžasných" objevů Josefa Klímy jsem byl připraven na trošku ujetou investigativní zábavu, ke který však nedošlo. Abych však jen nehaněl, tak mě zaujal vedoucí reportér Vlach se svým harémem a taky tradičně nečestnej boj mezi staromódně seriózním a útočně bulvárním pojetím novin. Ale celkově je to spíš nic než moc. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

První díl se zdá být vcelku slibný, tak snad budu moct hodnocení udržet a nejít dolu. Příjemné obsazení a dobrý rytmus děje....druhý díl 30% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech to vypadá, že fungování novinářské redakce a osobní život obou hlavních aktérů má větší prostor než vyšetřované kauzy. V médiích machrují velká ega lidí s nulovým talentem, tady v podání Václava Jiráčka a Jaroslava Plesla, a novinářská práce se rázem ocitá na vedlejší koleji. Scénář je napsaný ještě pro dalších deset dílů, ale teď asi nejvíce závisí na zdravotním stavu Jiřího Bartošky, zda vůbec vzniknou... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj podľa skutočných novinárskych káuz. Vcelku dobré s vynikajúcim Bartoškom. Čo však vadilo bolo to prevedenie. Pozerania sa hercov do kamery a tuhé odovzdávanie repliky, prípadne odreptanie toho, čo si myslia a nikto iný to nepočuje, to dosť kazilo dojem. Seriál mal potenciál stať sa niečím dlhodobejším, mohol odhaľovať zaujímavé prípady z prostredia skutočnej novinárskej investigatívy. Lenže všetko premárnil na nezvládnutej forme. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

První díl mě nenadchl, ale druhý potvrdil, že se jedná o rádobylíbivý příběh o investigativní novinařině. Pokud by se doktoři např. v OvRz chovali podobně jako redaktoři v Reportérce, pak by operovali s kuchyňskými noži... Nejsem nadšený z toho, že vrcholem filmařiny je zachycení nočního mobilního pracovního rozhovoru dvou močících hlavních postav (jedna v koupelně nájemného bytu, druhá v křoví - cca polovina 2. dílu). Postavy klišovité, necharismatické. Mluva na kameru působí rušivě. Textovky nebo přepis chatu může být osvěžující, ale nesmí se pomocí toho odvykládat polovina příběhu. Je zajímavé, že podobný "nešvar" po/využívá i souběžně vysílané VML. Novináři v parukách hrající si na spasitele působí komicky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nevím, ale tohle spíše vypadalo jako Klímova hodinářská cesta vlastním snem v personifikaci a heroizaci Bartošky. S lepou dívčinou po boku. Scénáře mi přišly naprosto zmatené - chvíli se něco vyšetřovalo, aby se za chvíli pátralo po něčem jiném, nesouvisejícím, vztahy postav mi přišly podivné, novinářské prostředí viděné poněkud v pokrouceném zrcadle. Vadila mi kamera, barevná stylizace (vykašlete se už na ty filtry, prosím), nepříjemný střih a velmi slabá a neujasněná režie bez koncepce. ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná, PŘÍŠERNÁ záležitost. Senilní Klíma intenzivně reje do mládežníků a vůbec mu to přitom nejde. Všichni junioři jsou tu totiž samozřejmě agresivní, sprostý a obecně plochý, přičemž veškerý ty "cool" voiceovery nebo promluvy do kamery berou dech leda tak tim, jak moc jsou zbytečný. Medvecká spolu s Bartoškou na scéně = jediný kvalitní okamžiky pilotu. Druhá epizoda už stojí jenom za starou bartošku a z letargie mě vytrhla akorát šokující gramatická hrubka (aka oslovení "pane zástupče"). Vřele doporučuju komentář od uživatele Honzad007. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, velmi slabé tři hvězdičky. Minisérie nabitá hereckými hvězdami a přitom působí strašně jalově, zejména druhý díl. Nejslabší stránka je scénář, ani jeden díl vyloženě nechytne, nezaujme, nepřiměje k zamyšlení. Spousta zbytečných postav nebo postav, které nedostaly prostor. Aspoň Bartoška s Voříškovou jsou fajn atypické duo. A nechápu, proč se Josef Klíma musel mihnout v záběru dvakrát, jednou to pochopím, ale dvakrát, to už je trošku trapné,ne? Škoda, myslím, že zajímavých novinářských kauz máme v Česku dost, nechápu, proč dostaly přednost zrovna ty v Reportérce uvedené. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

MILUJI PIERCING. ... Ale teď k Reportérce. Josef Klíma je všeobecně znám mimo jiné jako opravdu úspěšný investigativní novinář, a své scénáře napsal dle svých osobních poznatků z dob, kdy ještě svůj "čmuchací nos" strkal vysloveně "do vosích hnízd" korupce a kriminálních činů. Jak ČT uvedla, příběhy, které nám nabízí vychází ze skutečných událostí. V porevoluční době se naše republika stala doslova rájem všech možných darebáků bez skrupulí s kriminálními sklony, vylíhla se spousta mladých nadmíru sebevědomých a "schopných" (rozuměj všehoschopných) managerů na vedoucích místech, ale spolu s tím i spousta malých bulvárních novinářských slídilů, kteří pod tlakem rádoby "úspěšných" mladých ambiciózních šéfů poskytovali do tisku všemožné bláboly. Z toho důvodu přijímám tento miniseriál jako memento všem těm, kdo by si chtěli brát vzor z jednání téměř všech zainteresovaných hereckých postav tohoto seriálu. Prozatím jsem sledoval první díl, hodnotit tedy nebudu, ale přiznám se, že herecký způsob vyjádření jednotlivých postav byl tak dobrý, že jsem byl doslova šokován (ale ne překvapen) tím, až jaké jsou vztahy na pracovištích, vztahy mezi bohatými "podnikateli" (rozuměj podvodníky) a jejich "přáteli" v naší zemi. Nejsem naivní, jen jsem se zhrozil, když jsem to filmově viděl "NA VLASTNÍ OČI". Celkové hvězdičkové hodnocení si ponechám po závěrečném dílu. A abych na hodnocení nezapomněl, cvaknu si piercing do nosu. Uvidím ho každé ráno v zrcadle. Pro pořádek ještě upřesním tu první větu vlevo nahoře. Piercing bych si v nouzi nechal trvale aplikovat na sevření horního a dolního víčka u obou očí. To abych se už na žádné další ocvokované a počmárané Terezky nemusel nikdy dívat. A týká se to i tetování. ........ 17.02.2015 ••••> pomyslný piercing z nosu vyjímám (možná ho pošlu bobulce Voříškové) a hodnotím 3. hvězdami. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

V součtu dvou třetin vnímám tenhle projekt se silně rozporuplnými pocity jako další podprůměrný seriál České televize, u něhož zřejmě nebudu schopen přimhouřit ani jedno oko, a to rozhodně ani navzdory do jistě míry chvályhodnému či pochopitelnému poplákávání tvůrců nad stavem ( nejen ) tuzemské novinařiny.. Když navíc tuhle plačtivou zpověď bulvárního paranoika Klímy jen dost těžko kdokoliv nezainteresovaný vůbec pobere.. V důsledku pak Reportérka platí bohužel i za velmi naivní a zplošťující rádoby krimisérii s únavnými a smysl postrádajícími narativními prvky, když zejména ty texty z mobilů až iritují, byť tedy režisér Dan Svátek zachraňuje, co se jen dá, respektive co na svých bedrech neutáhne skvostný Jiří Bartoška, jemuž bych rád na dálku popřál hodně štěstí, či spíš zdraví, do další léčby.. Co bych si naopak nepřál ani náhodou ?? Zcela jistě další epizody.. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle seriál příjemné překvapení. Rozhodně není dokonalý, ale pořád mi přijde v rámci české produkce posledních let nadprůměrný. Je fakt, že ho táhne hlavně Bartoška, kterému se většina osazenstva ani neblíží. Tím nechci říct, že ostatní jsou k ničemu, Tereza Viříšková je taky docela dobrá, ale Bartoška vede. Přepisy chatů a podobné věci jsou pak příjemným zpestřením. 70 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zbytečná minisérie úplně o ničem s Barťákem, který asi jediný tu měl nějaký smysl. Jakmile se na scéně poprvé objevila Voříškovic, hned mě napadlo, které trdlo se nechalo tak okatě inspirovat Lisbeth. Výborně ztvárnění byli dva úlisní nadřízení. Ale to bylo asi tak všechno. Klímova camea byla jen rušící a nevhodná. A to je tak nějak všechno - nezajímavé, zbytečné, o ničem, pro nikoho, zapomenutelné, ignorovatelné, prázdné a vyšumělé do nicoty. ~~~ 1,5* ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Zatímco 1. díl mě nadchnul - 4*, druhý 2,5 max. 3* s odřenýma ušima, uvidíme co ten poslední.... tak 3. díl super 4,5* celkově 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od seriálu jsem očekávala mnohem víc. Prostě jsem se těšila na větší prohrabávání novinářské práce. Tohle mi přišlo, že jede jenom po povrchu a nikam nezabředne. Možná, že kdyby seriál měl více dílů, takže by se někam dostal nebo alespoň rozjel. Ještě, že tu jsou velká herecká jména, v čele s Bartoškou, jako starým, životem omláceným, pardálem. Ti spolehlivě vyváží výkony mladých herců. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pana Klímy si jako novináře velmi vážím, a protože studuji obor, který s žurnalistikou úzce souvisí, ze zvědavosti jsem to s touto minisérií musela zkusit. S Terezkou Voříškovou jsem nikdy neměla problém, ale její výkřiky typu "Ses posral!" už mi po třech dílech docela lezly na nervy. Poslední dobou mám hodně v oblibě Jaroslava Plesla (a doufám, že s takovým ukázkovým slizounem se v zaměstnání nepotkám :)), ovšem tou hlavní hvězdou celého projektu byl pochopitelně pan Bartoška, kterému přeji hodně sil a mnoho dalších takhle skvělých rolí. Herecké výkony bohužel nejsou všechno, samotné novinářské kauzy nejsou příliš zajímavé a ve výsledku ani důležité, což je velká škoda. Mínus taky uděluji nevhodným promluvám do kamery, jejich smysl asi unikl nejenom mně. Pokud vzniknou další díly, podívám se ráda, ale jedině s Bartoškou v čele. ()

Reklama

Reklama