Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Seriál o práci novinářů není špatný nápad, nemá ani špatný námět, není herecky nesprávně obsazený, ba naopak. Jako částečně detektivka, částečně drama o práci novinářů je celkem slušně zfilmovaný, nicméně některé scény jsou až příliš přitažené za vlasy. Postava zbrklé novicky je uvěřitelná nejméně, "hlavouni" z redakce také diváka nepotěší. Nicméně celkově se jedná o seriál, na který se dá koukat, což je v dnešní době slušný úspěch. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni dil jeste nevypadal nijak hruzostrasne, druhy byl jeden z nejhorsich pocinu u nas za poslednich deset let a konecne zaverecny dil celou nemohoucnost jenom potvrdil. Krome postav dvou idiotu (Jiracek, Plesl), kteri me bavili, me zbyle postavy nicim nezaujaly. Voriskova me nejednou doslova srala-jeji postava tedy. Monology na kameru byly zbytecne, stejne jako Hitchcockovske zjeveni Josefa Klimy. Scenar toho chtel rict hodne, ale nerekl vlastne nic. Je teprve unor, ale zklamani roku mezi ceskymi serialy roku 2015 ziskalo velkeho kandidata. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Holka objevila Watergate." A já jsem objevil celkem nudnej seriál o nevěrohodným přerodu přerostlý puberťačky v úspěšnou reportérku. Navíc mě ani moc nebavily jednotlivý kauzy, neboť z dob přívalu "úžasných" objevů Josefa Klímy jsem byl připraven na trošku ujetou investigativní zábavu, ke který však nedošlo. Abych však jen nehaněl, tak mě zaujal vedoucí reportér Vlach se svým harémem a taky tradičně nečestnej boj mezi staromódně seriózním a útočně bulvárním pojetím novin. Ale celkově je to spíš nic než moc. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zbytečná minisérie úplně o ničem s Barťákem, který asi jediný tu měl nějaký smysl. Jakmile se na scéně poprvé objevila Voříškovic, hned mě napadlo, které trdlo se nechalo tak okatě inspirovat Lisbeth. Výborně ztvárnění byli dva úlisní nadřízení. Ale to bylo asi tak všechno. Klímova camea byla jen rušící a nevhodná. A to je tak nějak všechno - nezajímavé, zbytečné, o ničem, pro nikoho, zapomenutelné, ignorovatelné, prázdné a vyšumělé do nicoty. ~~~ 1,5* ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Možná by byl výstižnější název pro tento televizní počin Reportér, protože jediný, kdo tu za něco stál, byl Jiří Bartoška. Několikrát jsem byla úplně mimo, nechápala jsem o co novinářům šlo. Všechno to bylo nějaké nedotažené, ale ono to tak ve skutečnosti chodí. Velký případ, novinářská senzace která časem tiše vyšumí, a tak se skoro nikdy nedovíme, jak to dopadlo. Daleko vhodnější by pro tentokrát bylo zpracování uvedených kauz jako kriminálních případů, kde bychom se snad dobrali nějakého konce. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Když jede Vlach (Jiří Bartoška) v přibližně 30. minutě 1. dílu autem po dálnici, kouří při tom cigaretu a telefonuje. Nejdříve má krátký nedopalek, po střihu má ale cigaretu opět skoro celou. (rakovnik)
  • V jedné scéně v 1. díle lze zahlédnout jako komparzistu Josefa Klímu, autora scénáře. (Sevcik)
  • Dan Svátek pracoval výlučne s ním vybraným štábom, čo bola podmienka, ktorú zadal televízii pred natáčaním tohto projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama