Reklama

Reklama

ERIKIT- Deník z cesty do jiného světa

(studentský film)

Obsahy(1)

Film je cestou, která je jedním z uskutečněných dětských snů a otcovských slibů. Míst, kam lidská noha ještě nevkročila, rychle ubývá. Avšak severovýchodní Sibiř skrývá za stopami minulosti nepředstavitelné bohatství v těch nejextrémnějších podobách. Skupinka Čechů a Jakutů se vydává na cestu srdcem republiky Sacha do nejodlehlejšího pohoří severu, v němž pramení nejhůře dostupná řeka Sibiře - Erikit. Ta se pak stává cestou do světa patřícího duchům tajgy, kde místa nenesou jména, kde internet je neznámé slovo, a kde příroda rozhoduje o životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

12. ročník MFOF. Náhled do nedotčené Sibiřské přírody, vyprávěné poklidným stylem. Samotná řeka Erikit mi nepřišla nijak zvláštní, spíše by se to tady dalo vystihnout větou "i cesta může byt cíl", poněvadž ta musela parádní. Lidé, krajina, dobrodružství se nezapomíná.. ()

Sekero 

všechny recenze uživatele

Sibiř (Сиби́рь) je opravdu nepochopitelně obrovská. Cestopis je ukázka z dobrodružné výpravy, ke které odvaha určitě nemohla chybět. Nepřeberné množství dovedností musíte znát a ovládat aby jste se jen mohli zkusit v téhle časti světa pohybovat. Je opravdu pozoruhodné jaké neskutečné osobnosti potkáte - vydáte-li se na tuhle cestu. Věřím, že šílený řidič, pastevci sobů i kontroverzní hledači zlata jsou jen střípek mozajky, která tahle neskutečná pustina nabízí. Nejhorší moment filmu asi historka o ochočení sobů. Hora Brno naopak nejlepší. Ještě bych rád viděl stejnou výpravu v zimě. -70°C oproti téhle vypravě. No jó no - záznam nenezen. Bylo to hardcore i v létě. Dokument nebyl ukončený - asi došla baterka v kameře. ()

Reklama

Reklama