Reklama

Reklama

Báječné vyjížďky na motocyklu

(pořad)
  • Velká Británie World's Greatest Motorcycle Rides
Reality-TV / Dokumentární
Velká Británie, 2008, 60 min

Obsahy(1)

Henry Cole projezdil tisíce kilometrů všemi kontinenty, ale v Konečné výzvě se pokusí zdolat pouhých 1,6 kilometrů, jenže rychleji než kdokoliv jiný na Zemi. Významný britský výrobce motocyklů Brough Superior nabídl Henrymu možnost stát se jedním z jeho zkušebních závodních jezdců a na utažské solné pláni Bonneville Salt Flats se pokusit pokořit světový rekord klasických motorek vyrobených před rokem 1955. Jde o příležitost, jaká přichází jednou za život, ale překonání rekordu se nepodaří každý den. Nejprve bude nutných devět měsíců příprav, a do toho přijde hrozivá nehoda, která by mohla Henrymu zabránit v úsilí dříve, než vůbec začal. Henry bojuje se svými fyzickými i psychickými zraněními, způsobenými nehodou, aby se mohl další týden připravovat v Los Angeles s týmem Brough Superior a nachystat si motorku v jednom z nejslavnějších míst na světě – v garážích Big Dog Garage amerického moderátora Jaye Leno v Burbanku. Zatímco tým provádí poslední kontrolu závodních strojů, Jay Leno předvede Henrymu exkluzivní sbírku svých úžasných motorek.Jenže solná pláň Bonneville Salt Flats již volá, a tak se sem Henry a 30členný tým vydávají na legendární místo činu. Pláň Bonneville, to je 50 čtverečních kilometrů ničeho, kde šplhají teploty nad 45 stupňů Celsia, a kde jízda na soli je podobná jízdě na sněhu. Solné pláně prý trhají motorky na kusy, sůl útočí na každou jejich část a nadmořská výška způsobuje ztrátu 30 % výkonu motocyklu. Jde o jedno z nejnepřátelštějších území na planetě. Po pěti hodinách čekání v černém, koženém oblečení, ve žhavé výhni, se konečně Henry dostane na startovní čáru. Před sebou má osm kilometrů rovné závodní dráhy, kdy první více jak tři kilometry má na dosažení požadované rychlosti, následuje pro rekord měřených 1,6 km, a další tři kilometry a něco na zpomalení. Pokud bude úspěšný, musí to celé absolvovat znovu při zpáteční cestě, aby překonal rychlostní rekord při průměrné rychlosti, což ho málem zabije. A proto mají Báječné vyjížďky na motocyklu podtitul Konečná výzva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Attta 

všechny recenze uživatele

Pěkný pořad ve kterém je toho spousta k vidění, ale trošku mě vadí jeho uremcaný přístup (třeba Route 66 si pořád na něco stěžoval). Kdyby byl pořad ještě více informační a dával by konkrétnější tipy co se týče jednotlivých cest pro ty, kteří zvažují jednu z jeho cest, bylo by to ještě lepší. ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pořadů, kvůli kterému zapínám Travel Channel. Henry Cole představuje trasy a místa kudy projíždí, neřeší až tolik techniku, ale lidi a svět okolo. Povedený motorkářský dokument. ()

Reklama

Reklama