Reklama

Reklama

Prokletý dům

  • USA Out of the Dark (více)
Trailer

Mladí manželé Sarah a Paul (Julia Stiles a Scott Speedman) spolu s dcerkou Hannah opouštějí New York a stěhují se do Kolumbie. Sarah tam má nastoupit jako top manažerka v továrně na zpracování papíru, kterou vede její otec Jordan (Stephen Rea). V době, kdy se seznamuje s provozem strojů a účetnictvím, Paul zůstává doma, aby se věnoval své práci - ilustracím a staral se o dítě a o domácnost. Když se jednoho dne vypraví nakupovat do města, Hannah ztratí svého milovaného plyšového koníka Silvera, což ji velmi rozruší. Trvá na tom, že jí ho vzala žena se zahalenou tváří, ale dospělí jí samozřejmě nevěří. Její oblíbená hračka se opět objeví, ale spolu s ní přicházejí noční můry. Jejich dům ukrytý v džungli vydá temné svědectví, které mělo být dávno zapomenuté..... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul sa spolu s rodinou presťahuje z Londýna do malého mestečka v Kolumbii, kde jeho manželka Sarah dostáva príležitosť na novej pracovnej pozícii. Jej otec totiž v danej oblasti vlastní veľkú fabriku na výrobu papiera. Život v obrovskej vile uprostred krásnej prírody sa na prvý pohľad zdá ako ďalšie z mnoha plusov, ktoré ich postretlo. Opak je však pravdou. Paulovu rodinu začínajú v novom príbytku po relatívne krátkom čase prenasledovať rôzne vidiny či preľudy, ktoré skrývajú hrôzostrašné tajomstvo. Napriek tomu, že to nikto ani len netuší, v ohrození života je najmä .... Zaujať niečím novým v subžánri duchariny, to je ako vymyslieť bicykel na ktorom sa nemusí šliapať. Potešilo herecké obsadenie, kvalitné spracovanie či snaha o nastolenie mrazivej atmosféry. Bohužiaľ, napriek pár lakačkám, ktoré sú hlavným prvkom tohto subžánru, niet priveľa momentov, ktoré by vystrašili. "Out of Dark" je proste ničím výnimočný slabší priemer - 45%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. Podobnú pointu raz natočil del Toro. Akurát že on to vedel. Quílez nezvláda okrem lakačiek takmer nič, hercov vedie k výkonom úrovne tv filmov, a využiť nedokáže ani prostredie. Nejakú mystiku rieši vlastne až v závere, mimo jednej scény s obradom, až tesne pred koncom sa pokúsi nastoliť atmosféru mestečka duchov (mestečka s duchmi), pričom až dovtedy viac sníma rybí trh a exotiku. Navyše dlho dlho ani neviete, či vlastne o duchov ide, byť to tak pôsobí. A stále tie lakačky. Neni ich moc, avšak napätie a strach (skúste sa pri tom filme báť) absentujú, tak mu vlastne nič iné ani nezostáva. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Všimol si vôbec někdo, jak se emotívně poslední dobou herecky zneuźívajú deti v horroroch ?Tak toto bol jeden veľmi napínavý thrill, s pôsobivou scenériou, k posrání hutnou atmosférou až som sa skoro ňaľakaľa, no práve som nebola fyzicky príítomná. To LuXXL záverečné vodopudné inferno však znížilo už aj tak nízko položenú laťku. Neviem ako ty, no ja som bola napnutá. Bolo mi totiž ľúto Hannah ( no aj seba of kórz). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa môže pýšiť akurát len tak svojím honosným názvom. Španielska produkcia síce v hororovom žánri vyniká, obzvlášť v tom duchárskom, občas však prídu aj nepodarky, čo je aj tento prípad. Námet nie je bohvieako originálny (pomsta detí tu už bola veľa krát), príbeh je nudný a nezaujímavý a atmosféra ľahučká ako pierko v jarnom vánku. Tých pár ľakačiek z biedy nevytrhne. Masky s chudobnými vizuálnymi efektami boli tiež o ničom a o gore ani vidu ani slychu, no skrátka strata času. Jeden z hororov, ktorý nevystraší ani 6-ročné dieťa. 35/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S odhlédnutím od toho, že mě špiclovskej xicht Julie Stiles neskutečně irituje, musím v rámci možností oponovat místním haterům duchařin, že tenhle horůrek z exotickýho prostředí není vůbec mizerný. Samozřejmě se nejedná o nic extra, co bych měl všude doporučovat, ale především v první polovině filmu Z temnoty vystupují stvoření dostatečně creepy na to, aby si diváka udržely až do konce, který, uznávám, dojíždí už jen na rtuťovité výpary. Pěkně natočené, na jeden pozdní (domácí) večer úplně OK. 60% ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama