Reklama

Reklama

Prokletý dům

  • USA Out of the Dark (více)
Trailer

Mladí manželé Sarah a Paul (Julia Stiles a Scott Speedman) spolu s dcerkou Hannah opouštějí New York a stěhují se do Kolumbie. Sarah tam má nastoupit jako top manažerka v továrně na zpracování papíru, kterou vede její otec Jordan (Stephen Rea). V době, kdy se seznamuje s provozem strojů a účetnictvím, Paul zůstává doma, aby se věnoval své práci - ilustracím a staral se o dítě a o domácnost. Když se jednoho dne vypraví nakupovat do města, Hannah ztratí svého milovaného plyšového koníka Silvera, což ji velmi rozruší. Trvá na tom, že jí ho vzala žena se zahalenou tváří, ale dospělí jí samozřejmě nevěří. Její oblíbená hračka se opět objeví, ale spolu s ní přicházejí noční můry. Jejich dům ukrytý v džungli vydá temné svědectví, které mělo být dávno zapomenuté..... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V komentáři bude celkem zásadní spoiler, takže před zhlédnutím filmu se spokojte s tím, že Out of the Dark je zručně natočená a místy příjemně atmosférická hororově-mysteriózní jednohubka. Pokud má tedy člověk náladu na nenáročnou žánrovou rozcvičku, která se bude - děj se co děj - držet zajetých klišé a splní jen to, co se od ní bezpodmínečně očekává, je tento film poměrně slušnou volbou. Duchové domorodých dětí působí strašidelně (byť se s nimi nesetkáme příliš často), prostředí kolumbijského městečka je příjemně exotické, ústřední haunted-house vila pěkná na pohled. Škoda hlavně toho, že tvůrci se zde dopustili jedné z největších píčovin, které lze u prosté neambiciózní hororové žánrovky udělat - totiž v průběhu děje - ještě před "napínavým" finále - odhalit, že zdejší domnělé zlo vlastně není tak úplně zlé. Co já jako divák si s tím pak mám bože počít. Strach a napětí jsou nenávratně v čudu, filosofovat nad tím nebudu, protože mě předchozí minuty nenaladili na vlnu relativizujícího artu, a dojímat se taky ne. Prostě jak ten film hezky začal, tak ke konci padnul přímo na držku. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mohu pozitivně hodnotit, tak to jsou hezké barvy a exotické prostředí Kolumbie. Jako TV drama na sobotní dopoledne to ušlo, jako horror je to jak říkají Poláci: "Absolutny Gniot", což lze přeložit jako SHIT - SRAČKA! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerná novinka, ale dala sa sledovať bez problémov. Tentokrát rodinka bojuje o život svojej dcéry, ktorú uniesli duchovia znetvorených detičiek. Dobrý nápad, ale nedostatočne využitý. Úvod vyzeral nádejne, potom sa polovicu filmu tradične nič nedeje - je tu síce nejaké budovanie atmosféry, ale to je asi tak všetko. Možno to mohlo ostať pri haunted house a pritvrdiť v tomto smere, no napokon nie. Pátranie, pobehovanie kade tade, história celého tohto bordelu... nezaujímavé. Ja mám tých detských duchov / zabijakov celkom v obľube, ale v tomto horore ich teda veľmi často neukazovali, čo je na škodu veci. Nakrútené je to kvalitne, herci taktiež ušli, len keby som sa aspoň občas zľakol. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kravina o hledání haranta uneseného tajemnými podivnými bytostmi ... nepříjemně mě ta "zápletka "novomanželé honí svoje dítě" ... přejela jako mráz po zádech... Další zbytečná krávovina ...J*A*S*M*O*V*I*N*A, shit ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Všimol si vôbec někdo, jak se emotívně poslední dobou herecky zneuźívajú deti v horroroch ?Tak toto bol jeden veľmi napínavý thrill, s pôsobivou scenériou, k posrání hutnou atmosférou až som sa skoro ňaľakaľa, no práve som nebola fyzicky príítomná. To LuXXL záverečné vodopudné inferno však znížilo už aj tak nízko položenú laťku. Neviem ako ty, no ja som bola napnutá. Bolo mi totiž ľúto Hannah ( no aj seba of kórz). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladí rodičia s dcérkou sa presťahujú do Kolumbie za rodinným biznisom, no v ich domčeku sa začínajú prejavovať podivné hluky-zvuky-výjavy. Na životnom kľude im nepridáva ani miestna legenda o množstve upálených detí a onedlho je jasné, že situácia sa sama od seba nezlepší. Klasická haunted house story spojená s tiež klasickou témou vraždiacich detí, tento krát teda ich duchov. A to nie je žiadny spoiler, pretože ten film je bohužiaľ od začiatku do konca tak predvídateľná báchorka, až to bolí. Mohla to byť rutinná, pozerateľná žánrovka, ale tá otupná klišovitosť a opotrebovanosť, v spojení s celkovou nezaujímavosťou, to v mojich očiach ťahajú do nudného podpriemeru. Bratia Pastorovci, ktorí kedysi zaujali slušným "Carriers" si postupne, ale poctivo degradujú svoje renomé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul sa spolu s rodinou presťahuje z Londýna do malého mestečka v Kolumbii, kde jeho manželka Sarah dostáva príležitosť na novej pracovnej pozícii. Jej otec totiž v danej oblasti vlastní veľkú fabriku na výrobu papiera. Život v obrovskej vile uprostred krásnej prírody sa na prvý pohľad zdá ako ďalšie z mnoha plusov, ktoré ich postretlo. Opak je však pravdou. Paulovu rodinu začínajú v novom príbytku po relatívne krátkom čase prenasledovať rôzne vidiny či preľudy, ktoré skrývajú hrôzostrašné tajomstvo. Napriek tomu, že to nikto ani len netuší, v ohrození života je najmä .... Zaujať niečím novým v subžánri duchariny, to je ako vymyslieť bicykel na ktorom sa nemusí šliapať. Potešilo herecké obsadenie, kvalitné spracovanie či snaha o nastolenie mrazivej atmosféry. Bohužiaľ, napriek pár lakačkám, ktoré sú hlavným prvkom tohto subžánru, niet priveľa momentov, ktoré by vystrašili. "Out of Dark" je proste ničím výnimočný slabší priemer - 45%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej vtip, teda pokud se mělo jednat o horor kterým to evidentně není. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych byl nějak překvapenej, protože v tý záplavě kinosraček to jest takzvaných rádoby pseudo hororů je to jenom další kamínek do mozaiky hodně shnilý a padající pyramidy. Jo jde to sraček to už pozoruju nějakou dobu a pokud se najde někdo kdo za to vyhodí jedinou korunu za návštěvu kina (stejně nechápu kdo tohle procpe na plátna) tak by se měl nechat dobrovolně zbičovat, vytrhat si nehty a nechat se rozpustit v kyselině, když teda chce zažít pořádnej horor. Jedinej důvod proč to není totální dno jako např Jesabelle, je ta slušná výprava. Pěkný exotický prostředí. Kdyby scénárista a režisér nebyli úplní impotenti, tak se dalo využít. Nestalo se.10% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S odhlédnutím od toho, že mě špiclovskej xicht Julie Stiles neskutečně irituje, musím v rámci možností oponovat místním haterům duchařin, že tenhle horůrek z exotickýho prostředí není vůbec mizerný. Samozřejmě se nejedná o nic extra, co bych měl všude doporučovat, ale především v první polovině filmu Z temnoty vystupují stvoření dostatečně creepy na to, aby si diváka udržely až do konce, který, uznávám, dojíždí už jen na rtuťovité výpary. Pěkně natočené, na jeden pozdní (domácí) večer úplně OK. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa môže pýšiť akurát len tak svojím honosným názvom. Španielska produkcia síce v hororovom žánri vyniká, obzvlášť v tom duchárskom, občas však prídu aj nepodarky, čo je aj tento prípad. Námet nie je bohvieako originálny (pomsta detí tu už bola veľa krát), príbeh je nudný a nezaujímavý a atmosféra ľahučká ako pierko v jarnom vánku. Tých pár ľakačiek z biedy nevytrhne. Masky s chudobnými vizuálnymi efektami boli tiež o ničom a o gore ani vidu ani slychu, no skrátka strata času. Jeden z hororov, ktorý nevystraší ani 6-ročné dieťa. 35/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|13%| No do háje. Strašná kravina. Krátká stopáž a já umíral a myslel jsem, že mám tento brak puštěný minimálně 4 hodiny. Od začátku do konce nehorázná nuda. Proč jsem vůbec nedal odpad ? Odpady moc nedávám. Navíc, zde moc nelogických chyb nebylo, spíš to byla nuda. Aspon ty 2 menší lekací scény a nějaké to rozuzlení na konci, ale to je asi tak všechno, takže si říkám, že bych měl v hodnocení zpřísnit. Hudba ? Tam asi nebyla. Herecké obsazení mi bylo ukradené. Roztahané to bylo, že se sotva něco dělo. A vůbec jsem se nebál, takže horor ? To asi ne. No, budu končit, nemá cenu pokračovat. NIKOMU NEDOPORUČUJI !!! Velká ztráta času ! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. Podobnú pointu raz natočil del Toro. Akurát že on to vedel. Quílez nezvláda okrem lakačiek takmer nič, hercov vedie k výkonom úrovne tv filmov, a využiť nedokáže ani prostredie. Nejakú mystiku rieši vlastne až v závere, mimo jednej scény s obradom, až tesne pred koncom sa pokúsi nastoliť atmosféru mestečka duchov (mestečka s duchmi), pričom až dovtedy viac sníma rybí trh a exotiku. Navyše dlho dlho ani neviete, či vlastne o duchov ide, byť to tak pôsobí. A stále tie lakačky. Neni ich moc, avšak napätie a strach (skúste sa pri tom filme báť) absentujú, tak mu vlastne nič iné ani nezostáva. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Spíš než nadupaný horor je Aguas rojas mysteriózní detektivka, ale okořeněná o hódně dobré hororové momenty.Škoda, že režisér udělal z příběhu klišé které rozlousknete asi do půl hodiny a že dal hodně na city a dojetí, kdyby se držel jen hororu, mohlo to být kurevsky děsivé, jelikož u některých pasáží sem se málem posral.Bohužel finiš je blbá digitální chujovina jako u Mamy.Není to tak špatné, jak by se mohlo na 49% hodnocení zdát, ale pro hororový maniaky co chtěj jen brutální nálože to není.Čístý žánrový průměr, který na jednu noc polechtal a peřinu zanechal suchou a voňavou.P.S. : Scott Speedman umřel s Underworldem???55%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nic nového, natož převratného - zase prastará kletba a strašidelný dům a malá roztomilá holčička a nešťastní rodiče atd... Myslím, že podobných zápletek už jsem viděl aspoň tucet. Přesně ten druh filmu, u kterého vždycky v ruce nerozhodně žmoulám třetí hvězdu. Potěšily mě kolumbijské lokace, pomalé tempo a klidná kamera. Nebavily mě rodinné scény, cajdákovitá hudba, a hlavně pitomá pointa o bezohledných kapitalistických vrazích a ničení životního prostředí prostých Indiánů. Ale z mého hlediska film splnil svůj účel dokonale - prostě relaxační mozkovýplachová blbina jakou si pustíte při jídle a na kterou budete zírat s přežvykující hubou jako tupé hovado, aniž byste si z ní za týden ještě něco pamatovali. Takže spokojenost. A malí leprovití (vlastně rtuťovití) hnusáčci se docela povedli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A tak tu máme další legendu, tentokráte kolumbijskou. Před dávnými lety připluli kolonizátoři, zavřeli do kostela místní haranty a i když dostali výkupné, kostel zapálili. Duchové dětí se od té doby mstí všem, co s tím měli něco společného. Problém je v tom, že všichni účastníci jsou už pár set let pod drnem a je velmi nepravděpodobné, že mezi nimi byl někdo z dlouhověkých biblických otců-zakladatelů.. Ale s tím si filmaři poněkud kostrbatě poradili. Povedlo se jim i patlat všemožná klišé dohromady tak, že mi to zas tak moc nevadilo a blýskli se i místy solidní atmosférou a nepříjemně se tvářícími strašidýlky. Bohužel se hrubě nevydařil casting. Scott Speedman byl špatný, ale ze všeho nejhorší byla Julia Stiles. Nevím, jestli dostala blbě zaplaceno, nebo jí to prostě nebavilo, ale takřka sama dokázala celý film shodit do podprůměru, což je docela škoda. Ale protože je to debut a snaha se cení, trošku nadhodnotím. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film má nulový pomer originality.Tvorcovia asi mysleli,že keď príbeh presunú do krásnej exotickej krajiny akou Kolumbia určite je ale zabudli na to,že prostredie je len zlomok toho čo horor potrebuje.Film disponoval prvoplánovými lakačkami,nezáživným príbehom a scenárom,ktorý mal riadnu depku a ten kto ho písal mal inšpiračne suchoty a určite veľmi zlé obdobie.Ale čo hlavne tomuto filmu zlomilo väz?Predvídateľnosť!!!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tenhle boj o záchranu vlastního dítěte je nuda, navíc je to nuda neskutečně přímočará. Zlý člověk má být potrestán, a tak je jasné, jak skončí, i když možná se v něm ještě vzbudí nějaké pocity viny. Rodiče se budou snažit dítě zachránit, trochu si u toho ublíží, podívají se nesmyslně na divná místa, ale je velká pravděpodobnost, že to dobře skončí. Na to, jaké to má herce, je tohle prostě lajdáctví. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že to celý nebylo v duchu toho úvodu, kdy mi přišlo, že to nějakou atmosféru má. Potenciál to mělo jak v hercích, tak i lokaci kolem kolumbijský džungle, ale tady ten pocit, z toho co nevidíme, nefungoval. Ty děti sice chvílema nahnaly hrůzu, ale byly tam tak málo, že to časem začlo nudit, když tam jenom pobíhaly. Minimum nějakejch děsivostí a napětí z toho dělá jenom nic moc thriller. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten druh filmu, preco mainstream nema rad horory, a uz sa mainstreamovym divakom necudujem  - horory maju vyvolat negativne reakcie a presne kvoli takymto "lakackam" je tu horor vyslovenie poklesly zaner   : 15 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemínim prskat na film jenom proto,že to neni úplně originální,a navíc je tam absence hororovejch atributů.Film je natočenej solidně ,herecky taky ok,vlastně tam je i několik strašidelně -napínavejch scének,a i když zápletku vodhalíte po půlce filmu,koukat se na to dá,je to taková jednohubka na dobrou noc..60%. ()

Reklama

Reklama