Reklama

Reklama

Prokletý dům

  • USA Out of the Dark (více)
Trailer

Mladí manželé Sarah a Paul (Julia Stiles a Scott Speedman) spolu s dcerkou Hannah opouštějí New York a stěhují se do Kolumbie. Sarah tam má nastoupit jako top manažerka v továrně na zpracování papíru, kterou vede její otec Jordan (Stephen Rea). V době, kdy se seznamuje s provozem strojů a účetnictvím, Paul zůstává doma, aby se věnoval své práci - ilustracím a staral se o dítě a o domácnost. Když se jednoho dne vypraví nakupovat do města, Hannah ztratí svého milovaného plyšového koníka Silvera, což ji velmi rozruší. Trvá na tom, že jí ho vzala žena se zahalenou tváří, ale dospělí jí samozřejmě nevěří. Její oblíbená hračka se opět objeví, ale spolu s ní přicházejí noční můry. Jejich dům ukrytý v džungli vydá temné svědectví, které mělo být dávno zapomenuté..... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (35)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na filmu je pozitivní jedině to, že to není moc dlouhé a úplně blbé. Jinak kromě slušně se rozjíždějícího se začátku, dost bída. Naštvané mrtvé děti, zlý západní podnikatel, nemocná vnučka, otrava a to doslova. Horor to nebyl, mysteriózní drama, dejme tomu. Za mne spodní hranice průmru. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Režisér Lluís Quílez si na béčkový TV horor nevybral zlý námet ani hereckú osádku. Čo sa v jeho prípade stáva plýtvaním materiálu, pretože hoci "oko" má, nevie príliš dobre pracovať s napätím a trestuhodne podcenil význam soundtracku v hororovom žánri - to sú všetko neodpustiteľné chyby. Hlavne preto ostane Out of the dark nudným TV priemerom na ktorý zabudnem hneď po dopísaní tohto komentára. 50% ()

coinneach 

všechny recenze uživatele

Jako obyčejná jízda na skluzavce, která občas ztratí na tempu. Film ubíjí především scénář, který nepobral ani špetku invence. Light Horror Movie. 50 % ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Jaj film totálně o ničem ,sračka co vždy zůstane sračkou.To natočil asi nějaký mamlas zvaný režisér .20% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: V první polovině napětí a mrazení v zádech, ke konci trošku slabší. Proč ve filmech duchové neřeknou hned co chtěji, místo strašení? :D ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Prokletý dům je horor, režisérova prvotina, který si na počátku vzal velmi okoukaný a v hororech hodně používaný motiv - noví nájemníci obydlí dům s temnou minulostí v němž právě na základě ní straší. Originální je třeba fakt, že se to celé odehrává v Kolumbii, nebo že tu máme starodávnou legendu o upálených dětech. Také je v hororech čím dál častější, že se duchové nevážou jen na místo/budovu samotnou, ale vyrážejí i ven. Zde se dokonce pohybují v ulicích mezi lidmi a za bílého dne. Na vině je znečištěná voda velkým gigantem, takže i trochu ekologie. Nechybí ani klasické lekačky. Pravda je, že u podobných témat není zrovna jednoduché vymyslet něco naprosto originálního, co se průběhu děje týká. Takže i zde vidí děti nejprve dítě, kterému pochopitelně nikdo nevěří. Následně se ztratí a teprve na základě této události rodiče zjišťují pravdu a díky ní i Hannah nalézají. Hlavní viník chápe svou vinu, přijímá ji a s ní i trest výměnou za život malé. Tento fakt bohužel značně komplikuje možnost nějakého napínavého a dramatického finále. I děj by mohl být zajímavější, přestože pár nečekaných situací jsem našel, jenže postavy se párkrát chovají opravdu nelogicky až hloupě. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Out of the dark je len jedným z ďalších priemerných hororových snímkov, ktoré neprinesú nič nové, živia sa stále na tej istej omieľanej téme a dokonca ju spracujú nezáživným a nedotiahnutým spôsobom. Normálne by to u mňa bolo za dve hviezdy, ale tú ďalšiu pridávam kvôli tomu, že mám rád tento žáner a že tvorcovia sa aspoň snažili poukázať na tému znečistenia životného prostredia a jeho možných dôsledkov. 50 % ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Čekáte a čekáte a ono se nic neděje. Hloupý, nestrašidelný, zbytečný film, u kterého se budete kousat nudou... Žádná atmosféra, žádné lekačky. ()

Corwinus 

všechny recenze uživatele

Dobre herecke vykony, super atmosfera a pribeh tiez zaujmavi aj prostredie super. Zaciatok bol genialny ale koniec troska zaostaval. Nemam rad v podstate tento typ happy endu ale tu som ho akceptoval. Nechapem preco uzivatelia tieto menej zname horori hodnotia tak nizko a totalne kraviny ktore su v kinach tak vysoko... ()

Reklama

Reklama