Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český horor vstává z hrobu! Antologie českých krátkých hororových filmů od amatérských, studentských a nezávislých tvůrců, jejímž cílem je ukázat, že ačkoli je v české kinematografii hororů jako šafránu, mladým českým filmařům tento žánr není cizí. Čekají vás hrdinové tragičtí i komičtí, gore festy i filmy pečlivě budující a zahušťující tajemnou atmosféru, originální monstra i překvapivé pointy.

Seznam epizod:  Odpad! (Blažek-Hrivnáková)
Třída smrti (Soukup)
Hodinový manžel (Vaculík)
Fanda (Kubík)
Odečet vody (Doležal-Horáček)
Pod drnem se skrývá Zlo (Loprais)
Masožravý obraz (Skucius)
V1: The Hunters of Carnivorous Bitches (Vrba)
Explicitní důkaz (Dobeš)
Dům 66b (Fabík) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

choze

všechny recenze uživatele

Nebudu hvězdičkovat, jelikož jsem v PIONÝRECH výrazně zainteresován organizačně i autorsky (odpad!, Třída smrti), ale nedá mi to, abych se nevyjádřil k vesměs skvělým filmům ostatních. DůM 66B - ten styl humoru mi moc nesedí, humorné ladění mi vadilo už u samotné povídky, ale kvalitní předloha+scénář se snoubily s perfektním technickým zpracováním, režií a hereckými výkony. Luxus. HODINOVÝ MANŽEL - úvod trochu natažený, finále se nečekaně zvrhne v trochu moc velkou nadsázku, ale prostředek šlape, hlavně herecky. Tereza Němcová je jako nečitelná záludná MILFka pohrávající si s hrdinou bravurní. FANDA - hustoatmosférické a nápadité punkové plastelíno-psycho, tvořící v antologii výborný kontrast ke Třídě smrti. Neučesané a málo dějové, takže to nesedne každému, ale za mě jednoznačně palec hore, i ty vtípky pobavily. ODEČET VODY - co se zpočátku tváří jako klasická rozvleklá pseudopsychologická příliš-vážně-se-beroucí amatérská sračka (hrdina čučící v dlouhých záběrech do blba nebo na hodiny), se vzápětí dostane výborným twistem na úplně jiný level a přihodí velmi zábavnou koncovku. Navíc Lukáš Horáček v hlavní roli válí. POD DRNEM - tohle opět není sranda úplně pro mě, hlavní problém mám ale s hodně ležérním tempem, na můj vkus tu všechno (od uvaření kávy, přes práce na zahradě, po likvidaci Zla) trvá cca třikrát déle než by bylo záhodno. Pochválil bych ale scénu, kdy se z pod drnu začne hrabat Zlo, ta byla fajn hororová (tedy než se ukázalo, že Zlo má na sobě červenou flanelovou košili :) MASOŽRAVÝ OBRAZ - tenhle film se samozřejmě zapíše do divácké paměti zejména parádní maskérskou prací, ale za zmínku rozhodně stojí i kamera, zručné šponování napětí, nebo epesní rozpadlý barák, zvenčí zahalený do mlhy a zevnitř naplněný patřičně náladotvornými proprietami. Dalo by se zatlačit na příběh a pointu, ale tak jak to je, to pro mě funguje víc než dostatečně a moc mě neruší ani poněkud dřevěný herecký výkon Mariána v hlavní roli. V1 - hláškovací masakr, trochu retardovaný výpravou do jeskyně uprostřed filmu. Hororové to prakticky není, prdel je to ovšem neskutečná a umírací scéna je opravdu nejlepší, co kdy vznikla. Plus efektní titulky. EXPLICITNÍ DůKAZ - časem propadlá, jen lehounce hororová storka se spolehlivým Jaškówem a dobrou pointou. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pionýři hororu jsou zavádějící název. Jednak slovo „pionýři“ evokuje poctivé úmysly i poctivý přístup k žánru, tvůrci se však často vzepřeli i tomu podstatnějšímu ze zadání - „horor“. Opravdu čistokrevným hororem je pouze skvělá Třída smrti (5*), bohatá na vizuál, atmosféru, dějový spád i chytrou myšlenku v závěru. Masožravý obraz (2*) se také snaží tvářit seriózně, což je snaha chvályhodná, jenomže pouze dobré efekty a sázka na atmosféru nestačí. Tenhle zajímavý nápad i s jeho kompozičním řešením měl spíše vzniknout jako povídka. Animovaný Fanda (2*) je jakýmsi chaotickým rozkročením mezi pastišem a totální parodií na žánr i jeho diváky, příšerná vizuální stránka je pravděpodobně záměrná, což však sledování filmu moc neusnadňuje. Poměrně našláplý Odpad! (3*) coby hříčka funguje daleko lépe, protože na začátku rozdá karty a pak už jen přikládá do ohně a snaží se maximálně využít (se střídavým úspěchem) všeho, co je v dosahu. Odečet vody (3*) poměrně zdařile pracuje s divákem, ale stojí a padá pouze s jedním nápadem. V1: The Hunters of Carnivorous (4*) je skrz naskrz přiznané, hláškami a přestřelenými hereckými výkony prošpikované ultralaciné béčko, u kterého zamrzí jen letmá „neviditelná“ akční sekvence, z níž by měl radost možná i Uwe Boll. Explicitní důkaz (3*) byl točen za jiným účelem, proto ho nevnímám zcela v rámci hororových měřítek, zato Hodinový manžel (2*), byť nabídl jednu poměrně vtipnou montáž, nemá s hororem společného vlastně vůbec nic. Za nejhorší kousek považuji Pod drnem se skrývá Zlo (1*), který je sice chvílemi vrcholně vtipný svým neumětelstvím (špatný střih, triky) a bezprostředností, ale celá expozice i prostřední část jsou neúměrně natahovány a při některých pokusech o vtip je tak film stejně upocený jako ten moravský borec po tříminutovém zahradničení v rychloposuvu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak teda späť do reality milí pionýři! Boh mi je svedkom, že nie som a ani nikdy nebudem fanúšikom amatérskej tvorby. Je síce lepšie nebrať drogy, chlastať či flákať sa, ale napríklad radšej takto blbnúť s partiou a kamerou, no pokiaľ by mala takáto tvorba prebrať český horor k životu, tak to má potom asi takú svetlú budúcnosť, ako samotný socializmus a vaše červené šatky okolo krku. Za zmienku stojí akurát "Třída smrti", čiastočne "Mäsožravý obraz", ostatné poviedky sú kvalitou na úrovni názvu prvotnej story. Neviem koho mohol tento snímok vystrašiť, alebo dajme tomu, vzhľadom k zaradeniu do žánru komédia pobaviť, no mám dojem, že sa tu tunajším hodnotením opäť tak "trošku" preháňa. Jediné čo sedí na 100% je POVÍDKOVÝ - 25%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak si ohodnotím jednotlivé snímky... Odpad!: *** vtipný námět, zároveň oceňuji odkaz na naší databázi. Bylo to zpracováno zábavně a dobře řemeslně, pro mě však celé poněkud laciné. Popravdě mám radši horory vážné, hororové komedie na mě často působí jako znouzectnost............ Třída smrti: zříkám se hodnocení, neboť jsem osobně zainteresován, ale nemohu neskromně neříct, že se jedná určitě o jeden z nejlepších filmů z výběru ;-)............ Hodinový manžel: ***** Naprosto skvělá mrazivá i zábavná záležitost, která šlape na plné obrátky od začátku do konce, s vynikající pointou............. Fanda: * Tohle jsem nějak vůbec neskousl. Absolutně nevím, co to mělo být, ale asi je chyba na mé straně............... Odečet vody: **** Tady se povedlo spojení hororu a komedie na výbornou. Pointa je sice poněkud ujetá, ale je rozhodně nečekaná................ Pod drnem se skrývá zlo: ** Asi ta nejamatérštější záležitost z výběru. Dlouho divák čeká, než se začne něco dít, ale je pravda, že pak to mělo několik vtipných momentů, přestože ty vtipné momenty tlačí hrozně na pilu, takže to hraničí s trapnem a záleží na vkusu každého z nás................. Masožravý obraz: *** Z počátku velice komorní a atmosférická záležitost, které pomáhá minimální výskyt hudby. Konec však na mě působil uspěchaně a nekoresponduje pro mě s dlouhým úvodem. Rozhodně se však jedná asi o jediný film z výběru, u kterého jsem se i trochu bál a jednou jsem se lekl........ V1: The Hunters of Carnivorous Bitches ***. Hororové sci-fi je pro mě srdeční záležitost, takže mě tahle záležitost potěšila. Téma vaginy je opět poněkud laciné, ale oceňuji výborné lehce přehrávané ale přesto skvělé pojetí dvou hlavních protagonistů (ačkoliv jednomu z nich bylo hodně blbě rozumět) a jejich dialogů, které pobavily........ Explicitní důkaz: ** Pro mě hodně nepříjemná záležitost. Nedokázal jsem vystát tu ženskou a nepochopil jsem počínání chlapa. Příběh je taky poněkud o hovně, ale tvůrci ho budují poměrně zdařile, takže člověk je v očekávání toho, co se stane + plus je tu ne moc přesvědčivá MIDI klavírní hudba....... Dům 66b neviděn........ Celkově se jedná o pozoruhodnou sebranku, ze které pro mě jasně vyčnívají tři filmy; Hodinový manžel, Třída smrti (oh :-) ) a Odečet vody. Ale až na Fandu mě bavil víceméně každý a určitě zhlédnutím Pionýrů hororu nic nezkazíte. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale nemůžu dát víc. Určitě zajímavý projekt v domácích podmínkách, ale to nestačí. Prostě když zprůměruji svá hodnocení všech povídek, tak mi z toho vychází ty 2* víc prostě ne. Škoda to nejlepší (třída smrti) jsem viděl jako první pak už to šlo níž a níž ještě Dům 66b ušel. Pak už se to potácí víceméně v průměrných opusech jako Odpad! Masožravý obraz nebo hodinový manžel k vyloženým sračkám typu Fanda, Odečet vody nebo V1. Je mi líto, ale slušnej potenciál sám o sobě nestačí. Od tohoto projektu jsem prostě čekal víc.45% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

.Kompletní antologie - Oceňuju snahu v\tvořit na naší půdě něco takového, celá snaha se podle mého podařilaa na jedničku a doufám, že se dočkáme dalších ročníků, škoda jen, že těm dobrým částem kazí dojem ty části nepovedené, ale takhle je takhle je to snad u každého podobného pokusu... Třída smrti: (5★) - Skvělá kresba dělá radost oku, výtečná hudba s vypravěčem Matoušem Rumlem zase uchu. Atmosféra je nekompromisně zábavná, stejně jako příběh, který mi připomněl, kterak jsme se my na základce vsázeli, kdo skončí na konci roku s rozbitou hlavou. Důkaz, že česká animační škola není ani zdaleka tak mrtvá, jak to někdy skoro vypadá, to ovšem režisér Soukup prokázal už poněkolikáté. Dům 66b: (4★) - Dům 66b, mající reálné číslo 24 a jednoho poněkud neobvyklého obyvatele... Díky všem mocnostem pekelným, že autor se rozhodl dát do filmu tak znatelnou stopu humoru, už jen pozorovat Pána temnot jak si pouští umučení Krista stojí za to, škoda je jenom pár logických děr v příběhu, sice nejsou tak nezměrné, jako Mongolská říše v době nejvyšší slávy, ale pořád dokážou zamrzet. Fanda: (odpad) - špatná animace, nechutně špatné ozvučení, dementní příběh a brutálně nevtipný humor, co mohlo být na tomhle polokriplovitém fandovi špatně, je na něm špatně, mám nutkání vytvořit z plastelíny kopii naprosto ohyzdně vytvořené hlavní postavy jenom abych ji mohl upálit, jeden z nejhorších amatérských filmů, které jsem kdy viděl. Odpad!: (5★) - Neskutečně zábavná hříčka, ve které se Tomáš Mann snaží a Chozemu na režisérské sesli se zdařilo vytvořit výbornou záležitost, které neváhám napálit maximální hodnocení, fakt sem se bavil, jeden prostor (dobře zvolenej), jeden herec, výborná hudba a jeden neskutečně zábavnej nápad, víc nepotřebuju, tleskám a padám na kolena, neb jsem byl na výsost pobaven a hrozně rád si dám tenhle odpad znovu a budu jen doufat, že nebudu trpět neblahými následky při vynášení koše. Hodinový manžel (3★) - Místy dobré (např. vrchní MILFka), místy moc dlouhé a celkově vzbuzující dojem, že se nejedná o film s námětem hororově divnovztahovým, nýbrž že se jedná o porno, ze kterého někdo vystříhal všechnu akci a nechal jen pár předělových scén. Masožravý obraz: (3★) - Hm... Pár dobrých masek natočených zručnou kamerou, ale... Je stačí to na víc jak průměr? U mě ne, jedna z věcí, které mi vadili nejvíc bylo nadužívání některých rádoby horrorových motivů, jako například zvuk hromu ozývající se za jasného dne, nebo titulní obraz, jehož rám má podobu fakt divnou a nehezkou (kdyby se jednalo o normální obraz, s nějakým démonickým detailem, bylo by to MNOHEM lepší) a navíc je v rámu v podobě rakve, což je leda tak směšné a atmosféru to boří a ne tvoří. Když už jsem u těch mínusů, tak i herec v hlavní roli nepůsobí jako vytříbený restaurátor obrazů, ale jako ucho chodící na střední školu a kreslící tak maximálně po školních záchodech. Odečet vody: (4★) - Nejdřív předlouhé budování atmosféry následované béčkovou (byť řemeslně skvěle natočenou) nudou zosobňující hororové klišé na entou, jenže pak přijde neskutečně zábavná pointa a několik vtipných hlášek, po které je předchozí dojem zapomenut a já v omámení dávám navrch i čtvrtou hvězdičku, ač je jen za nápad. Pod drnem se srývá zlo: (Odpad!) - ne milé dětí, žádné zlo, nýbrž brutální zhovadilost, na které není NIC kvalitního, nebo alespoň dobrého nebo průměrného, "herci" jsou směšní, děj je debilní, kamera mozerná a půlka stopáže (minimálně) je zcela nepodstatná... Za tohle bych autora zavřel do místnosti dva krát jeden metr, kde by byly všechny zdi krom podlahy pokrytý televizema, na kterejch bych mu pouštěl po dobu tříá dní non-stop trailery na filmy Zdeňka Trošky. V1: The Hunters of Carnivorous Bitches: (odpad) -Na to, aby mohlo být trapnoherectví odpuštěno je to málo absurdní a vtipné, na to, aby mohli být odpuštěny tupé dialogy je to moc blbé, na to, aby to bylo alespoň trochu vtipné, by bylo potřeba, aby autor konečně dosáhl kalhotek nějaké osoby opačného pohlaví, protože to vypadá jako naprosto debilní výmysl dvou šesťáků, co zrovna pozorujou, kterak se jejich spolužačky převlékají na těláku. Explicitní důkaz (4★) - Retro vložka Pionýrů hororu? Jako taková funguje, jen škoda, že to není ani v nejmenším horor (to filmu samotnému nijak nevyčítám, jenom trošku nechápu jeho zařazení do antologie). Celé to působí o deset let starší, než ve skutečnosti je, dialogy jsou divné a záběry s hudbou neskutečně zestárli, dokonce i ten Jašków v hlavní roli potřeboval pár let, aby dorostl do charismatického herce (jinými slovy, nijak zvlášť tu nevyniká). Během psaní tohoto komentáře nebyla zraněna žádná Bulharská můra. () (méně) (více)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkový výpočet všech kráťasů mi vyšel na 2*. Jsou kvalitní díla, ale bohužel i ty hodně slabé. Jako kvalitní považuji epizodu "Třída smrti" (4*), Masožravý obraz (4*) a na závěr Dům 66b (3*), který také měl svou úroveň. Ostatní jsou slabší, i přesto mezi nimi najdeme dobré scény. Za nejhorší epizody nebo-li odpadové považuji Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První Pionýry hororu musím hodnotit pozitivně. Vydařenější povídky převládají nad těma horšíma. A jen jedna je vyloženě odpadová. Navíc ve většině snímků nechybí i humor. Spokojenost. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

- Odpad! - 50%; Třída smrti - 100%; Hodinový manžel - 60%; Fanda - 40%; Odečet vody - 75%; Pod drnem se skrývá Zlo - 0%; Masožravý obraz - 80%; V1: The Hunters of Carnivorous Bitches - 20%; Explicitní důkaz - 45%; Dům 66b - 50% - Fanda. Ten tu bol asi najviac kritizovaný a ako jediný nemá vlastný profil. Mne to prišlo ako pokus spojiť Hardcastlea a Lyncha. Nepodarený, aj cez nepríjemné pocity (ktoré vyvolať takmer dokáže), uberá mu hlavne snaha byť vtipný. Humor, to je vlastne najväčšia slabina a základný kameň úrazu, celých Pionierov hororu. Pokazil odpad!, pokazil už zmieňovaného Fandu, pokazil Dom 66b, v tých dvoch trashoch pokoroval hranice trapnosti (čo sa mu celkom darilo - nechápem ako pri V1 niekto neustále rozprával o hláškovaní, keď šlo len o neoriginálne šušlanie dvoch infantilných sci-fi fanúšikov); jediný segment v ktorom fungoval, je ten Odečet vody. Parádna pointa. Zhruba pri polke filmov som ľutoval toho strateného času, asi tri ma milo prekvapili. Po vynikajúcej Triede smrti ktorá vyšla ako prvá, logické a nevyhnutné sklamanie. Ak raz príde druhá séria, budem sa musieť hodne premáhať, aby som to pozrel celé .. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

1. odpad! (5★) - vtipný, rychlý děj. Přesto kraťas, který nepostrádá napětí a značnou míru nadsázky. Za plný počet. Pocta starým scifi horrorům. 2. Třída smrti (5★) - skvělý animovaný horror. S napětím jsem čekal až do konce filmu a i poté ve mě zůstal zvláštní nostalgický pocit. 3. Hodinový manžel (3★) - průměrně natočená povídka. Sice zajímavě obrácený nápad o únosu, ale bohužel to celé sráží nelogicky otevřený konec, který celkově nedává smysl. 5. Fanda (odpad) - tenhle styl jde totálně mimo mě. 6. Odečet vody (5★) - Miláčku budeme papat! 7. Pod drnem (1★) - na tohle snad ani nemám co říct. Jen nevím proč jsem vlastně dal tu jednu hvězdu. Snad za nějaký ten celkový dojem. 8. Masožravý obraz (5★) - to byla aspoň povídka! Jde vidět, že je tady někdo fanda Evil Dead a Lovecrafta.¨ 9. The Hunters of Carnivorous Bitches (5★) - Tohle mě vážně bavilo! Ti to měli slušně v piči! :D 10. Explicitní důkaz (3★) - Takový nehorrorový průměr, který sem prostě nezapadal. Když to budu hodnotit celkově, tak mezi 3-4 hvězdami. Ale odpad byl jen jeden, za to plný počet hned 5x, takže dám hvězdy 4. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je velice dobře, že podobný projekt vznikl a zjevně funguje, dobře už ale není, že pokusy českých autorů jsou hodně nemastné a neslané. Jasně, v amatérské produkci je třeba být značně shovívavý, ale třeba totální nedostatek herectví odpouštět prostě nedokážu (jediným aspoň trochu přesvědčivým hercem je Lukáš Horáček z Odečtu vody). Ale hlavně amatérské "tvůrce" trápí totální nedostatek nápadů, což je problém (sakriš, předpokládám, že všichni jsou fandové hororu, něco nakoukáno určitě mají, tak proč nejsou schopni vymyslet aspoň něco zajímavého?). Odpad!, Explicitní důkaz a Dům 66b sice jsou zcela průměrné, ale alespoň drží pohromadě, kdežto Hodinový manžel, Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo jsou totální kraviny. Lepší jsou pouze Odečet vody, který stojí na mizerném nápadu, ale má vtip a švih, a Masožravý obraz, jenže ten zase trápí klišé a nedostatek nadhledu, bere se smrtelně vážně, což v amatérských filmech nemůže fungovat. V1: the Hunters of Carnivorous Bitches je sice pitomost, ale natolik šílená, že je to jen vtip. Pubertální, pravda, ale asi jsem ještě zastydlej puberťák, protože jsem se dost zasmál. Jediný skutečně špičkový kraťas je tak pouze vynikající Třída smrti. Není to ale trochu málo? ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Odpad! 60%, Třída smrti 80%, Hodinový manžel 80%, Fanda 10%, Odečet vody 80%, Pod drnem se skrývá Zlo 0%, Masožravý obraz 50%, V1: The Hunters of Carnivorous Bitches 30%, Explicitní důkaz 10%, Dům 66b 50% Což celkově dělá 45%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédl všech deset krátkometrážních snímku z amatérského „seriálu“ Pionýři hororu a chtěl bych poděkovat všem tvůrcům, kteří se na tom podíleli za zajímavé i méně zajímavé chvilky. Jednotlivé příspěvky mají různorodou kvalitu i obsah, ale bohužel v celkovém součtu to vidím na lepší průměr. Je to celkem škoda, protože jsem tu narazil na tři velice zajímavé shorty, leč zbytek je hodně průměrný a některé dokonce podprůměrné. Je to však jen můj osobní pohled, takže počítám s tím, že se mnou hodně lidí souhlasit nebude. Jen mi trošku vrtá hlavou, jak se sem dostali i dva snímky, které s hororovým žánrem nemají nic společného (Explicitní důkaz a Hodinový manžel) – přesto jsem se na ně rád podíval. Třída smrti - Dům 66b - Masožravý obraz: ti si získali můj obdiv a jejich tvůrcům přeju hodně zdaru při další tvorbě. Samozřejmě i ostatním, kteří na tomto projektu spolupracovali – bude jen potřeba ještě odstranit několik neduhů, vylepšit atmosféru a pár dalších „prkotin“. No a pánům, kteří mají prsty v natočení V1: The Hunters of Carnivorous Bitches bych chtěl jen poradit, že sprosté hlášky jsou jen jednou třetinou v cestě za úspěchem (jak ovšem vidno, našlo se i dost takových, kterým to stačí ke štěstí), tak na mojí radu dlabejte…60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako čekal jsem prakticky cokoliv, ale tohle ne. I ten nejslabší kousek projektu je dostatečně dobrý, aby se na něj dalo koukat. Pionýři bodují a hned několika věcmi najednou, ojedinělostí (což se doufám brzy změní), nápaditostí, pestrostí, obsahem, zábavností a v některých případech i hodně hustou atmosférou. Docela mezní krok, jak v rámci českého horroru, tak i v rámci amatérské/studentské filmařiny. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně velmi nevyrovnaná antologie, není-liž pravda. Komentáře i s odkazy ke shlédnutí online jsem zanechal u samostatných záznamů na ČSFD, takže: odpad! ****Třída smrti ***** – Hodinový manžel *** – Fanda ***** (jako jediný tu zatím není, doplním) – Odečet vody **** – Pod drnem se skrývá Zlo * – Masožravý obraz ** – V1: The Hunters of Carnivorous Bitches **** – Explicitní důkaz *** – Dům 66b **** ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

TŘÍDA SMRTI: 65% /// MASOŽRAVÝ OBRAZ: 40% /// ODEČET VODY: 10% /// odpad! 30% /// V1: The Hunters of Carnivorous Bitches 15% /// HODINOVÝ MANŽEL: 60% /// DŮM 66b: 45% /// EXPLICITNÍ DŮKAZ: 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl dát celému projektu jen průmět hodnocení všech filmů, nedopadlo by to nejlépe a „Pionýři hororu“ by se dostali na nepříliš lichotivých 60 %, když budu zaokrouhlovat nahoru. Není to špatné, ale ten projekt si zaslouží rozhodně víc. Jsou zde slabé filmy, jsou zde i takové, které hodně vynikají. Já doufám, že to nebude poslední projekt podobného zaměření a že se skutečně stane inspirací pro další, a hlavně, že se lidé budou o český horor zajímat. Tady najdete hned několik důkazů, že to stojí za to. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou ty nejsilnější čtyři hvězdičky, co jsem kdy udělil. Koketoval jsem i s pětkou, ale co je víc- slabší pětka, nebo ultimátní čtyřka? Je to nasnadě. :-) Anabázi Pionýrů sleduju prakticky od začátku, a musím přiznat, že výsledek mě velice příjemně překvapil. Tohle je opravdu reprezentativní a velice zábavnej projekt. Z některých segmentů jsem byl bezmezně nadšenej- takový Masožravý obraz, nebo odpad!, to jsou pro mě pětihvězdičkový luxusní záležitosti. A zbytek povídek se rozhodně nemá za co stydět, laťka kvality je nasazena opravdu vysoko a žánrový rozptyl je velice osvěžující. Pionýři jsou prostě fresh! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Odvážím se už hodnotit. Na jeden příběh jsem se vykašlal (nijak mě nezaujal), ale viděl jsem jich devět, tak proč se nepodělit o své hodnocení? Jedna povídka v komentáři bude chybět (to je ta, kterou jsem neviděl). Teď už zde mám hodnocení jednotlivých povídek: Odpad!*** - Skutečně jsou to slabší tři. Děj postačí, i když mnohé scény jsou divné a zdlouhavé. Ale co, určitě to je jedna z těch lepších povídek. Třída smrti**** - Je poznat, když to někdo umí. Navíc i s animací. Hodně zajímavá povídka se zajímavým koncem měla sice pár slabších chyb, ale jinak byla dobrá, a zbytečně zdlouhavou scénu. Vítězná však nebyla. Hodinový manžel*** - Ze začátku čekáte, ale pak už se to rozjíždí. Herci hráli dobře. Pointa zaujala. Takový průměrný film. Fanda: odpad! - Strašný. Příšerné zpracování, otřesný dabing, dementí příběh. Pod drnem se skrývá zlo* - Co od toho čekat, když už je jasné, co se tam bude dít? Bez děje, bez vtipu, hvězdičku dávám jenom za to, že to bylo lepší než Fanda. Masožravý obraz***- Zde musím pochválit masky a efekty, ty jsou udělány skvěle. Příběh je ale horší. Je vleklý, až do posledních scén by se dalo říct že i nudný. Nakonec nějakou pointu ale má, takže takový průměr. V1*- V druhých Pionýrech mě Vrba zaujel příběhem Až oči mé se rozevřou. Pak jsem si ale uvědomil, že jsem neviděl jeho první povídku v prvních Pionýrech. To jsem taky ihned napravil, a docela toho lituju. Ne, tohle se nepovedlo, pro mě to bylo bez vtipu, i když jakýsi náznak tam byl, příběh je očekávaný, konec nijak nezaujme. Jedna hvězdička. Explictní důkaz** - Tohle vlastně ani není horor. Prostě se 17 minut díváte, díváte a najednou je konec. Dvě hvězdičky. Dům 66b***** - Ale tohle se povedlo! Napětí, atmosféra místy i nějaký humor. Vítěz ze všech povídek, co jsem viděl. CELKOVÉ ZHODNOCENÍ: Jak to říct... Máte tu na jednu stranu skvělé povídky (Dúm 66b, Třída smrti), pak také pár průměrných (Hodinový manžel, Odpad!), a pak také několik nudných filmů (Fanda, Pod drnem se skrývá zlo). Prostě je to průměrný výběr povídek, který ale docela potěší. ()

Reklama

Reklama