Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český horor vstává z hrobu! Antologie českých krátkých hororových filmů od amatérských, studentských a nezávislých tvůrců, jejímž cílem je ukázat, že ačkoli je v české kinematografii hororů jako šafránu, mladým českým filmařům tento žánr není cizí. Čekají vás hrdinové tragičtí i komičtí, gore festy i filmy pečlivě budující a zahušťující tajemnou atmosféru, originální monstra i překvapivé pointy.

Seznam epizod:  Odpad! (Blažek-Hrivnáková)
Třída smrti (Soukup)
Hodinový manžel (Vaculík)
Fanda (Kubík)
Odečet vody (Doležal-Horáček)
Pod drnem se skrývá Zlo (Loprais)
Masožravý obraz (Skucius)
V1: The Hunters of Carnivorous Bitches (Vrba)
Explicitní důkaz (Dobeš)
Dům 66b (Fabík) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

6thSun 

všechny recenze uživatele

TŘÍDA SMRTI: 65% /// MASOŽRAVÝ OBRAZ: 40% /// ODEČET VODY: 10% /// odpad! 30% /// V1: The Hunters of Carnivorous Bitches 15% /// HODINOVÝ MANŽEL: 60% /// DŮM 66b: 45% /// EXPLICITNÍ DŮKAZ: 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkový výpočet všech kráťasů mi vyšel na 2*. Jsou kvalitní díla, ale bohužel i ty hodně slabé. Jako kvalitní považuji epizodu "Třída smrti" (4*), Masožravý obraz (4*) a na závěr Dům 66b (3*), který také měl svou úroveň. Ostatní jsou slabší, i přesto mezi nimi najdeme dobré scény. Za nejhorší epizody nebo-li odpadové považuji Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak teda späť do reality milí pionýři! Boh mi je svedkom, že nie som a ani nikdy nebudem fanúšikom amatérskej tvorby. Je síce lepšie nebrať drogy, chlastať či flákať sa, ale napríklad radšej takto blbnúť s partiou a kamerou, no pokiaľ by mala takáto tvorba prebrať český horor k životu, tak to má potom asi takú svetlú budúcnosť, ako samotný socializmus a vaše červené šatky okolo krku. Za zmienku stojí akurát "Třída smrti", čiastočne "Mäsožravý obraz", ostatné poviedky sú kvalitou na úrovni názvu prvotnej story. Neviem koho mohol tento snímok vystrašiť, alebo dajme tomu, vzhľadom k zaradeniu do žánru komédia pobaviť, no mám dojem, že sa tu tunajším hodnotením opäť tak "trošku" preháňa. Jediné čo sedí na 100% je POVÍDKOVÝ - 25%. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Odpad! 60%, Třída smrti 80%, Hodinový manžel 80%, Fanda 10%, Odečet vody 80%, Pod drnem se skrývá Zlo 0%, Masožravý obraz 50%, V1: The Hunters of Carnivorous Bitches 30%, Explicitní důkaz 10%, Dům 66b 50% Což celkově dělá 45%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako čekal jsem prakticky cokoliv, ale tohle ne. I ten nejslabší kousek projektu je dostatečně dobrý, aby se na něj dalo koukat. Pionýři bodují a hned několika věcmi najednou, ojedinělostí (což se doufám brzy změní), nápaditostí, pestrostí, obsahem, zábavností a v některých případech i hodně hustou atmosférou. Docela mezní krok, jak v rámci českého horroru, tak i v rámci amatérské/studentské filmařiny. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, největší podíl na vzniku filmů měl Jiří Špác, který produkčně zajistil zapůjčením vlastní techniky natáčení u filmů Odpad!, V1: He Hunters of Carnivorous Bitches a Odečet vody. (Vierzbowskii)

Reklama

Reklama