Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český horor vstává z hrobu! Antologie českých krátkých hororových filmů od amatérských, studentských a nezávislých tvůrců, jejímž cílem je ukázat, že ačkoli je v české kinematografii hororů jako šafránu, mladým českým filmařům tento žánr není cizí. Čekají vás hrdinové tragičtí i komičtí, gore festy i filmy pečlivě budující a zahušťující tajemnou atmosféru, originální monstra i překvapivé pointy.

Seznam epizod:  Odpad! (Blažek-Hrivnáková)
Třída smrti (Soukup)
Hodinový manžel (Vaculík)
Fanda (Kubík)
Odečet vody (Doležal-Horáček)
Pod drnem se skrývá Zlo (Loprais)
Masožravý obraz (Skucius)
V1: The Hunters of Carnivorous Bitches (Vrba)
Explicitní důkaz (Dobeš)
Dům 66b (Fabík) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkový výpočet všech kráťasů mi vyšel na 2*. Jsou kvalitní díla, ale bohužel i ty hodně slabé. Jako kvalitní považuji epizodu "Třída smrti" (4*), Masožravý obraz (4*) a na závěr Dům 66b (3*), který také měl svou úroveň. Ostatní jsou slabší, i přesto mezi nimi najdeme dobré scény. Za nejhorší epizody nebo-li odpadové považuji Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak si ohodnotím jednotlivé snímky... Odpad!: *** vtipný námět, zároveň oceňuji odkaz na naší databázi. Bylo to zpracováno zábavně a dobře řemeslně, pro mě však celé poněkud laciné. Popravdě mám radši horory vážné, hororové komedie na mě často působí jako znouzectnost............ Třída smrti: zříkám se hodnocení, neboť jsem osobně zainteresován, ale nemohu neskromně neříct, že se jedná určitě o jeden z nejlepších filmů z výběru ;-)............ Hodinový manžel: ***** Naprosto skvělá mrazivá i zábavná záležitost, která šlape na plné obrátky od začátku do konce, s vynikající pointou............. Fanda: * Tohle jsem nějak vůbec neskousl. Absolutně nevím, co to mělo být, ale asi je chyba na mé straně............... Odečet vody: **** Tady se povedlo spojení hororu a komedie na výbornou. Pointa je sice poněkud ujetá, ale je rozhodně nečekaná................ Pod drnem se skrývá zlo: ** Asi ta nejamatérštější záležitost z výběru. Dlouho divák čeká, než se začne něco dít, ale je pravda, že pak to mělo několik vtipných momentů, přestože ty vtipné momenty tlačí hrozně na pilu, takže to hraničí s trapnem a záleží na vkusu každého z nás................. Masožravý obraz: *** Z počátku velice komorní a atmosférická záležitost, které pomáhá minimální výskyt hudby. Konec však na mě působil uspěchaně a nekoresponduje pro mě s dlouhým úvodem. Rozhodně se však jedná asi o jediný film z výběru, u kterého jsem se i trochu bál a jednou jsem se lekl........ V1: The Hunters of Carnivorous Bitches ***. Hororové sci-fi je pro mě srdeční záležitost, takže mě tahle záležitost potěšila. Téma vaginy je opět poněkud laciné, ale oceňuji výborné lehce přehrávané ale přesto skvělé pojetí dvou hlavních protagonistů (ačkoliv jednomu z nich bylo hodně blbě rozumět) a jejich dialogů, které pobavily........ Explicitní důkaz: ** Pro mě hodně nepříjemná záležitost. Nedokázal jsem vystát tu ženskou a nepochopil jsem počínání chlapa. Příběh je taky poněkud o hovně, ale tvůrci ho budují poměrně zdařile, takže člověk je v očekávání toho, co se stane + plus je tu ne moc přesvědčivá MIDI klavírní hudba....... Dům 66b neviděn........ Celkově se jedná o pozoruhodnou sebranku, ze které pro mě jasně vyčnívají tři filmy; Hodinový manžel, Třída smrti (oh :-) ) a Odečet vody. Ale až na Fandu mě bavil víceméně každý a určitě zhlédnutím Pionýrů hororu nic nezkazíte. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédl všech deset krátkometrážních snímku z amatérského „seriálu“ Pionýři hororu a chtěl bych poděkovat všem tvůrcům, kteří se na tom podíleli za zajímavé i méně zajímavé chvilky. Jednotlivé příspěvky mají různorodou kvalitu i obsah, ale bohužel v celkovém součtu to vidím na lepší průměr. Je to celkem škoda, protože jsem tu narazil na tři velice zajímavé shorty, leč zbytek je hodně průměrný a některé dokonce podprůměrné. Je to však jen můj osobní pohled, takže počítám s tím, že se mnou hodně lidí souhlasit nebude. Jen mi trošku vrtá hlavou, jak se sem dostali i dva snímky, které s hororovým žánrem nemají nic společného (Explicitní důkaz a Hodinový manžel) – přesto jsem se na ně rád podíval. Třída smrti - Dům 66b - Masožravý obraz: ti si získali můj obdiv a jejich tvůrcům přeju hodně zdaru při další tvorbě. Samozřejmě i ostatním, kteří na tomto projektu spolupracovali – bude jen potřeba ještě odstranit několik neduhů, vylepšit atmosféru a pár dalších „prkotin“. No a pánům, kteří mají prsty v natočení V1: The Hunters of Carnivorous Bitches bych chtěl jen poradit, že sprosté hlášky jsou jen jednou třetinou v cestě za úspěchem (jak ovšem vidno, našlo se i dost takových, kterým to stačí ke štěstí), tak na mojí radu dlabejte…60% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je velice dobře, že podobný projekt vznikl a zjevně funguje, dobře už ale není, že pokusy českých autorů jsou hodně nemastné a neslané. Jasně, v amatérské produkci je třeba být značně shovívavý, ale třeba totální nedostatek herectví odpouštět prostě nedokážu (jediným aspoň trochu přesvědčivým hercem je Lukáš Horáček z Odečtu vody). Ale hlavně amatérské "tvůrce" trápí totální nedostatek nápadů, což je problém (sakriš, předpokládám, že všichni jsou fandové hororu, něco nakoukáno určitě mají, tak proč nejsou schopni vymyslet aspoň něco zajímavého?). Odpad!, Explicitní důkaz a Dům 66b sice jsou zcela průměrné, ale alespoň drží pohromadě, kdežto Hodinový manžel, Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo jsou totální kraviny. Lepší jsou pouze Odečet vody, který stojí na mizerném nápadu, ale má vtip a švih, a Masožravý obraz, jenže ten zase trápí klišé a nedostatek nadhledu, bere se smrtelně vážně, což v amatérských filmech nemůže fungovat. V1: the Hunters of Carnivorous Bitches je sice pitomost, ale natolik šílená, že je to jen vtip. Pubertální, pravda, ale asi jsem ještě zastydlej puberťák, protože jsem se dost zasmál. Jediný skutečně špičkový kraťas je tak pouze vynikající Třída smrti. Není to ale trochu málo? ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Odpad! 60%, Třída smrti 80%, Hodinový manžel 80%, Fanda 10%, Odečet vody 80%, Pod drnem se skrývá Zlo 0%, Masožravý obraz 50%, V1: The Hunters of Carnivorous Bitches 30%, Explicitní důkaz 10%, Dům 66b 50% Což celkově dělá 45%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, největší podíl na vzniku filmů měl Jiří Špác, který produkčně zajistil zapůjčením vlastní techniky natáčení u filmů Odpad!, V1: He Hunters of Carnivorous Bitches a Odečet vody. (Vierzbowskii)

Reklama

Reklama