Reklama

Reklama

Mega města

(pořad)

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Hongkong Po finančním boomu přišel Hongkong s bankovkou, která má jednu z nejlepších ochran proti padělání. Sledujte peníze od tiskárny do oběhu a uvidíte, jak město dosahuje úžasných technologických výkonů.

Mexico City Mexico City leží mezi zemětřesnými ložisky a aktivními sopkami. Největší město světa využívá nové technologie, jako jsou detektory zemětřesení a tlumiče nárazů, k ochraně proti přírodním katastrofám.

Las Vegas Zkoumejte důležitost energetické sítě USA a podívejte se, co se stane, když selže. Momentálně se přestavují úžasné systémy na výrobu a distribuci elektřiny, aby se zabránilo možnému výpadku.

Londýn Různé režimy londýnské dopravy jsou životně důležité pro udržení života města i světové komunity. Zkoumejte technologii používanou na ochranu infrastruktury města před katastrofou.

Bombaj Sledujte analýzu megaprojektu na zlepšení dopravy v Bombaji, jednoho z největších projektů na světě, který chce integrovat silniční a vodní systém do infrastruktury města a podpořit tak jeho rostoucí populaci.

New York Za 100 let newyorské metro vyrostlo ze 14,5 km do systému pod 4 čtvrtěmi, jehož signalizační zařízení je rozhodující. Jaké signály i bezpečnostní a záchranná opatření se učí studenti dopravní školy?

Paříž 37.800.000 l odpadní vody proteče denně 2.240 km tunelů v pařížských kanálech. Sledujte, jak v nich tým zkušených pracovníků pokládá pomocí robota kilometry optického kabelu.

Sao Paulo Největší zavážka odpadu v Sao Paulu používá některé nejpokročilejší technologie na světě. Sledujte příběh dělníků, jejichž status se změnil díky novému recyklačnímu programu megapole.

Nejvyšší mrakodrap na světě Taipei 101. Je to nejvyšší budova na planetě, vrchol designu a inženýrství a prohlášení o moci a prestiži. A přesto se tyčí nad Taipei, seizmicky nejaktivnější oblasti na Zemi. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Autori dokumentu nemajú celkom jasné, ktoré informácie chcú divákovi podať. Dostáva sa nám z každého rožku trošku a pritom ničoho dosť. Zozbierané zábery a stručné interview, ktoré sú tu použité, však pôsobia príjemne a oddychovo. Nie je to žiaden veľko-dokument, ale popri práci alebo na voľné večery fajn. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nešenl džeografik... Viděl :las vegas,akorát mi uniká co chtěli sdělit, myslím že i jim... Mexiko city nuda,Paříž lepčí ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama