Reklama

Reklama

Nejistý

(festivalový název)
  • Francie Qui vive (více)
Trailer

Obsahy(1)

Aniž by si vůbec všímal rozdílností v barvě pleti, nabízí multietnický debut francouzské režisérky Marianne Tardieuové svěží a empatický vhled do vnitřních nejistot maloměstského hlídače (Reda Kateb), imigranta ze Středního východu, který usiluje o zlepšení svého sociálního postavení. Jedno špatné rozhodnutí všechno ohrozí, včetně romance s dívkou ze sousedství (Adèle Exarchopoulosová). (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Solidně zrealizované multikulti drama, ale bohužel mu chybí nějaký silnější náboj. Hlavní hrdina není vůbec ničím zajímavý, Exarchopoulosové je tu málo a hraje podobnou postavu jako v Životě Adele (až na ty lesbické sklony). Neurazí, ale ani zdaleka nenadchne. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sekuriťák šikanovaný v práci partou dětí si začíná románek s krásnou dívkou, ale všechno zhatí jedno nevydařené loupežné přepadení. Neklišovité postavy, ale jinak ničím zajímavé. Adèle Exarchopoulos ve filmu rozhodně nehraje tak velkou roli, jak se snaží namluvit trailer, plakát či anotace (50%). ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Nejistý sleduje nesnadné životní osudy potomků druhé generace imigrantů žijících na francouzském předměstí. Téma v současné době hodně rezonuje ve francouzské společnosti, tj. životní podmínky přistěhovalců, absence pracovních příležitostí a jejich kariérního postupu a z toho plynoucí beznaděj, který vyúsťuje v kriminalitu a vysoký počet násilných úmrtí mezi mladistvými. Zajímavá myšlenka se ovšem utopila v příběhovém balastu a nezajímavém hlavním protagonistovi. Snímek je totiž po celou dobu svého trvání čistě studiem jeho osobnosti a událostí, které jej dovedli až na hranici zákona, což by u jiného hereckého představitele se špetkou charismatu nebyl problém. Přesto se najdou i působivé momenty. Úvodní předtitulková pasáž s hudebním doprovodem nebo závěrečná kriminální rekonstrukce, ve které se setkávají všichni zainteresování tváří v tvář. Nicméně v konečném zúčtování to nedrží všechno pohromadě do té míry, aby z toho byla zapamatování hodná událost. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Multi kulti sociální drama, kterého jsem se bál a nakonec příjemně překvapilo. Ne že by se dostalo z festivalového (KV) rámce sociálních dramat, ale hlavní herec, stísněnost paneláků pod povrchem kamarádských pozdravů a piv, nedramatická neutěšenost a morální rozbroj, který nejde jasně dekodovat dělá z tohohle filmu parádní zážitek. Ano, jedno špatné rozhodnutí může změnit vše, ale dokáže si člověk vždy uvědomit všechny dopady? A navíc ostatní lidi mají přece také možné něco změnit - reagovat, takže lidskost a soucit přece jen dopady zmírní nebo otočí. ()

caesius 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale věnovat 83 minut naprosto ničím zajímavé postavě, která nic neumí, v ničem nevyniká, není kladná ale ani záporná a jejíž problémy snad ani nikoho nezajímají, mi nepřijde jako dobrý filmový motiv. A nezachrání to ani ta nepromyšlená a až scénáristicky naivní závěrečná kriminální zápletka. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Postavy (herci) obsazení s protiúkolem. Celkem dobře dramaticky vystavěný příběh. Úplný závěr je kapku eticky na hraně, ale každopádně netradiční. ()

Reklama

Reklama