Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 4

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Recenze (104)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že na tomhle filmu nic špatnýho nebylo, ne? Sice to produkovalo Švýcarsko a JAR, což je u příběhu z vikingské éry docela divný, ale na druhou stranu to mělo nádhernou přírodu a z Vikingů film udělal vysloveně sympatický borce, že i koťátko by s nimi v konkurenci prohrálo. Průměr tak akorát vychází. Zlý to určitě nebylo, chytrý ale taky ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,561,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $276,918 //počet predaných kusov 15,213Tržby za predaj DVD v USA $582,108 //počet predaných kusov 59,316║ asi som od toho absolútne nič nečakal a nakoniec som si to o to viac užil, ide v celku pozerateľný dobrodružný film, ktorý ani nie je také béčko ako sa na prvý pohľad zdalo, nakoľko to je režisérsky zvládnuté, má to slušný pútaví dej aj keď len o prenasledovaní protivníka, výbornú akciu, ktorá sa vyhýba zbytočnému rýchlemu strihu, taktiež obsadenie v pohode, potešilo, spokojnosť /60%/ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po kolosálním průseru jménem Viking, jsem chtěla severský bojovníky poslat na dlouho do prdele, ale Alík mě přemluvil ať zkusíme ještě jeden flák. A tak když mi ukázal vikingy co zajmou čičinu v červeným a za prdelí se jim žene smečka vlků, řekla jsem si - oukej. Dala jsem THC, kopla do sebe medovinu a byla jsem ready na další anální průjem. Jenže ono hovno. Místo průseru sem koukala na partu vikingů, co je vede Thorův štíhlejší brácha, kterej od alfasamce vlků pořád dostává přes hubu, je mu neustále zachraňována prdel, ale jinak je celkem pohodář, no a tahle parta kluků co v sobě vidí hrdost, vidí sílu a vidí pořádný chlapy, kteří se s nikým a s ničím neserou se prosekává filmem až k závěrečným titulkům i s tou čičinou v červeným. Šéfík vlků, jak už jsem psala, je brutálně drsnej zmrd a hned, jak začal grilovat poslovu hlavu, si získal moje sympatie. Po druhém pohledu mýho šikmýho oka mi došlo odkud ho znám. To je přece kurýr ze čtyřky. Tak místo Audi má pod prdelí tentokrát koně jen jednoho, ale je fakt ňuňan když to kolem sebe kosí. Jako extra bonus jeden z vikingů je sám Johan Hegg (pro nechápavý - frontman skupiny Amon Amarth) kterej dostal samo sebou nejmíň prostoru, což mě mrdá, ale i tak mrsknu týhle sympatický řezničině 3 a půl vikinga z pěti. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby drsná vikingská řezničina, v níž se víc pitomě kecá, než bojuje, s necharismatickým blonďákem, jehož by Ragnar Lothbrok zmasakroval i s prstem v nose? Díky, nechci. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se to nelíbilo, sympatické je to, co pobaví. Stačí, atraktivní krajina a fantazii se meze nekladou. Bylo to, plné boje a přitom vábivý, i když nejvíce se mi snad líbilo vlnící moře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím podotknout, že já na ty filmy z Vikingama a podobnýma vocasama moc nejsu, ale tento se mi celkem páčil. Pochopitelně, že příběh je totální přežvejkaná vata a působí jenom jako záminka pro bitky, ale to nevadí, páč bitek je víc než dost. Jsou pěkně syrový, brutální a parádně přehledný. Takže rozhodně ocením fakt, že tvůrci znali své možnosti a nesnažili se o nějakej velkofilm. Takže celkem spokojenost.65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čistá oddechovka s krásnou přírodou, líbivým vizuálem a slušnou hudbou. Kladem jsou bojové scény, i když mnich, byť měl co dočinění s Pikty, do příběhu se svým bojovým uměním nezapadá. Na fakta se nehraje, jsem se divil, že neměli rohaté přilby (jelikož ty jsou mýtus). Vikingové si diváka moc nezískají (poměrně dlouho mi bylo jedno, zda všichni zařvou, nebo ne), ale zase jsou pěkně zarostlí a špinaví, jak se patří. Moc mi nehrály různé časy, kdy stačili Vikingové vyrábět pasti a ještě mít náskok, ale čert to vem. A hlavní hrdina měl být superman, já ty otloukánky nemusím. Celkově jsem se navzdory všem nesmyslům bavil a film mi pěkně utekl. Na závěr kontrolní otázka: lze dál bojovat s probodnutým krkem a před tím ještě zkoušet vydržet co nejdéle bez nadechnutí? Ano, lze... Ovšem vodopád za to stál! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn rúbačka, až na to, že to nemá príbeh a vlastne to ani nijak nekončí. Inak je to predvídateľne, ale role severských rubačov sú dosť dobre obsadené, až na dvojmetrového (ne)vikinga Toma Hoppera, ktorý svaly má, ale charizmu nie. Od lacného bečka sa nedá veľa čakať (takže na hrady a podobne kúl veci nie je rozpočet), ale bavil som sa. Zlý, celý čas naháňajú dobrých po peknej krajine a vo fajn kostýmoch, za pätami ich (okrem Prstenovej kamery) brzdí pekná deva od vedľa a naháňajú ich Anglický mordorčania s lebkami na temene. Po ceste im ešte bojovníci severu nastražia rovnaké pasce ako Rambo, ale inak celkom fajn jednohúbka. 60% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne príjemný snímok o Vikingoch, časovo lokalizovaný niekde do začiatku 10. st. Samozrejme, ide o fiktívny príbeh, nenáročný, a so slušne zvládnutými bojovými scénami. Film vyslovene na efekt bez nejakého ďalšieho významu, len na relax a konzumnú filmovú zábavu. 60/100 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Severania - Vikingovia je moja obľúbená tematika, kde sa dá toho veľa pokaziť, ale v tomto prípade som to celkom hladko skúsol. Samozrejme nemá ten film oscarových hercov ani prepracovanú dejovú líniu, ale má nenáročnú a pohodovú jednoduchosť, ktorá mi tento krát padla vhod. Za ponúknutú akčnú stránku sa tiež nemusí hanbiť, škoda len nie práve najlepších momentov ako napríklad to, že skupina vlčích bojovníkov bola podstatne menšia ako skupina vojakov v úvodnej bitke a napriek tomu sa jej nedokázali postaviť hneď od začiatku, alebo stratégia s odseknutou hlavou vikinga. Tak dávam 60%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám slabost pro tyhle filmy. Na tom se nedá nic posrat, když máš dobrou kameru a nebojíš se cákat krví hajzle. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená severská vykosovačka s perfektním střihem a choreografií osobních soubojů.Jako by někdo natočil Skyrim bez rozpočtu, ale s nadšením a režisérským umem.Hlavní hrdina je sice trošku pako, protože ho buď věčně někdo zachraňuje, nebo se za něj obětuje aby mu ve finále hlavní záporák dal 2x po sobě přes držku a zase ho musel někdo na poslední chvilku zachraňovat a to je hlavní záporák děsivě přehrávající Ed Skrein, který si asi myslel, že je Batman, jinak si ten jeho mongoloidní hlas vysvětlit neumim.Claudio Fäha stojí za to sledovat do budoucna, jeho Sága Vikingů strčí hravě do kapsy i nedávno natočené Sword of Vengeance, kde se nejen opět ztrapnil Ed Skrein, ale např. i náš světoběžník Karel Roden.60%. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Na přímočarou řežbu dost užvaněné, plno kravin, klišé a logických lapsů, které se mi tu nechce vyjmenovávat, stačí si přečíst jiné komentáře. Pár dobrých soubojů, hezká krajina a zajímavá holka v červeném a s anachronickou kuší to na průměr jakž takž vytáhnou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektorí režiséri si myslia, že ľahko zarobia na popularite severských bradáčov, takže môžu o nich natočiť čokoľvek. Vikingské klišé s veľmi monotónnym dejom a smiešnymi scénami, kedy hrdinovia prežívajú nemožné, aj pády z kilometrovej výšky. Bez peknej princeznej (Charlie Murphy) by sa to nedalo dopozerať do konca. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak Antonio Banderas a Vikingové zůstali nepřekonáni, ale ani tenhle filmeček s vikingskou bandičkou nebyl vůbec špatný. Mělo to hodně slušný rozjezd (bitka na útesech, upálení ksichtu posla i seznámení s knězem ala ninjou). Krve a soubojů tu bylo dost a to já mám rád. Navíc i tu byla i pěkná herečka, na kterou se dalo dívat i drsné žoldáky „Vlky“ – co se s ničím moc nesrali. Bohužel zhruba uprostřed tomu začal docházet dech, bylo tu i několik nudnějších a zbytečně ukecaných pasáží. Naštěstí lehce brutální závěr byl solidní – nepočítám úplný konec na útesech a krále, ale final fight u zříceniny a pochcípání většiny zúčastněných… ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková klasika. Skupina vikingů se musí dostat z bodu A (Skotsko) do bodu B (Danelaw). V patách mají bandu hrdlořezů a cestou naberou princeznu, jako pojistku pro vyjednávání, a mnicha. Princezna je tak trochu vědma a mnich je tak trochu psychopat. No a mezi Seveřany je pochopitelně jeden hezounoviking, shodou okolností vůdce celé smečky, takže je celkem logické, že to mezi ním a princeznou začne jiskřit. Čili žádná sofistikovaná zápletka, ale tu snad ani nikdo nečekal. Nejvíc se to asi blíží Centurionovi. Je to zkrátka o běhání a bitkování. A nutno přiznat, že chlapci a děvče klušou krásnou krajinou a řežby mají svojí úroveň, ačkoliv se jich na můj vkus až moc odehrávalo ve tmě. Ale pozitiva převažují a ač jsem zmlsán televizní sérií Vikings, hodnotím tuhle béčkovou ptákovinu veskrze kladně. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka sympaticka rozpravka o skupinke nebojacnych vikingov, ktory stroskotaju na ostrove, kde unesu princeznu kvôli vykupnemu. Ale zly kral namiesto vykupneho na nich posle ultradrsnych zoldnierov, aby ich aj s princeznou zabili. A tak nasleduje nekompromisny hon s mnozstvom subojov. Najviac sa mi na filme pacilo, ze si boli tvorcovia vedomí svojich financnych moznosti a tak sa nesnazili natocit megalomanske bitky, ktore by vdaka nedostatku penazi vyzneli k smiechu. Ale skôr naopak. Väcsinu stopaze mala skupinka zlych zoldnierov nahana skupinku dobrych vikingov. A cele sa to odohrava v nadhernych lokaciach, ci uz na skalnatych utesoch, alebo v lesoch. Zaroven to je natocene pôsobivo v neustalych nadhernych kamerovych najazdoch skoro jak z Hobita. A tych par velkolepych trikovych scen, ktore boli nezbytné, dopadli tiez dobre. Za nedostatky by som oznacil zbytocny bleskovy strih pri bitkach, vdaka comu si ich nevychutnate do sytosti. Bitkam skodi aj absencia nejakej poriadnej brutality. Par zaberov na nejaku tu krv a odseknutu hlavu tam je, ale väcsina subojov konci finanalnym dorazenim supera nepochopitelne mimo zaber. Co je fakt velka skoda. Poslednym sklamanim je predstavitel hlavneho hrdinu, ktory je tak nevyrazny, ze ho poriadne nerespektuje nielen jeho druzina ale aj unesena princezna sa mu smeje. Aspon ze zaporaci prehravaju zabavne jak o zivot. Vysledok je slusny priemer na jedno pozretie, ktory pôsobi rozhodne lepsie ako vsetky tie videopokracovania Scorpion Kinga. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Viking na štítě spí s mečem v ruce............... Musel jsem se smát hned na úvod, když Vikingové lezou na ten útes. V záběrech je totiž čím dál tím vyšší. Až to vypadalo směšně. Hned další událost - bitva - jasně naznačuje, že tohle nebude moc dobré. CITÁT - Tvůj bratr počká ve Valhalle............ Příšerný dialogy, strašný hudební doprovod a jednotvárná kamera. O hereckém obsazení ani raději nemluvím (nepíšu). CITÁT - Napadli nás Vikingové........... Moc mě to nebavilo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobné nenáročné dobrodružné rádoby historické snímky mám slabost. Krásná příroda, efektní kamerové nálety a líbivé filtry, sympatičtí herci, jednoduchý a přímočarý příběh a zábavné bitky. Prostě klasické a hodně zábavné béčko, které si na nic nehraje a jeho jediným cílem je bavit. ()

Reklama

Reklama