Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (104)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale celkom dobré. Na seriálových Vikingov to rozhodne nemá. Obsadené je to celkom slušne. Nízky budget je maskovaný dobre. Škoda, že to je miestami úplne hlúpe. Stačilo by keby sa viac zamerali na reálne bojové techniky stredoveku. Niektoré, akože prefíkané, ťahy fakt nedávali zmysel. Ale bavil som sa. Kľudne by som si dal niečo podobné s vyladenými chybičkami. A kľudne aj s malým budgetom. 3,5* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba úvodem říct, že v tomto filmu netřeba hledat žádné poselství, skrytý význam či nedejbože známku kultu. Jde očistou odpoledně- večerní "mlatařinu" pro chlapy, kteří si po celém dni slušného chování v práci chtějí trošku odpočinout. Vikingové nám ztroskotají na pobřeží a snaží se někde najít místo, kde by je zlí Skoti nezabili. To místo se hledá těžko, zvlášť když mají sebou dceru samotného skotského krále jako rukojmí. No a tak se celý film běží, v patách partu hrdlořezů, občas padne ten a občas zase onen. Závěrem samozřejmě osudová konfrontace. Třináctý bojovník s Banderasem byl sice lepší, ale každý film v kostýmech se počítá. 70% ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Nadšení do vikingské tematiky se autorům nedá upřít, jenže co s ním, když ze seveřanské ságy díky pravděpodobně vlemi chudému rozpočtu zůstal akorát plytký turistický výlet několika maníků v parádních kostýmech po skotské vysočině? Hloupý, několikrát i nesmyslný scénář spolu s nezajímavými postavami navíc i tomuto nadšení podkopávají nohy, takže přestože samotná akce vypadá obstojně, pachuť tvůrčí bezradnosti kazí dojem i z ní. Obzvlášť při konfrontaci s atmosferickými Vikings. A ani ti Amoni už nejsou to, co bejvávali... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Dobrý a půl. Spousta lidí nepochybně čeká nízkorozpočtovou sračku, nízkorozpočtový to je ale sračka ani zdaleka. Většina efektů je na slušný úrovni, vzhled filmu se vyhejbá lacinosti a bitky jsou velice dobře provedený. Obsazení fpohodě. Bavil jsem se. Jen to skákání z útesu na konci už byla trochu komedie. ()

rhobos 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Na tento film sem narazil jen náhodou a jsem za to velice rád. Obsazení velmi sympatické což potěšilo. Svižný film se svižnou akcí za kterou se švýcaři nemusí stydět. Moc jsem od toho nečekal ale nakonec se z toho vyklubal slušný historický film. A to já rád :). Slušných 75%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)
  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)

Reklama

Reklama