Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno začalo zdánlivě banálním únosem. Harry unesl mladou ženu, manželku bohatého magnáta, a požaduje výkupné. Pro případ neúspěchu se ale pojistil - pohřbil ženu zaživa. Díky policistce Fosterové je zločinec dopaden, ale odmítne cokoliv prozradit. Šance na přežití nevinné ženy se snižují. Hodiny tikají a kyslíku ubývá. (dopita)

(více)

Recenze (10)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody si zde střihl ukázkového, vychytralého záporáka. A nebýt zcela průměrně a stereotypně zpracovaného děje, který rovnou celý potenciál "Bez dechu" hodil do koše a snímek samotný mezi ty řadové, sotva zapamatovatelné kousky, mohlo se jednat o parádní krimithriller. Scénář i dialogy kvalitní, tempo svižné, ale ani díky tomu se filmu nepodaří vytáhnout se z průměru. Také "příběh" Maury Tierney mohl být více rozveden, takto zůstal docela nedotažen. A je to škoda, protože její postava byla také zajímavá a chemie s Brodym fungovala zdařile. A jako dívka a fanynka Adriena musím konstatovat, že zde vypadal naprosto krásně a role padoucha ho učinila neskonale přitažlivým:) ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

POZOR - OBSAHUJE SPOILER! Zápletka OK, Brody OK, ale jinak dost ubožárna. V úvodu směšná honička Fosterové za černochem, kdy on musí vehementně předstírat usilovný běh, zatímco ho Tierney se zřetelně těžkým spodkem jakože dohání. A když černocha srazí auto, ona se opře na druhé straně o kastli a tasí (a mluví) do prázdna! Tím u mě jako policajtka rovnocená mužům skončila - koneckonců takových demencí je ve filmu víc (její honička v autě, předávání peněz na hřbitově, únik z vyšetřovací místnosti aj.). Postava hlavní hrdinky je největší slabinou, hlavně ve scénáři. Komu nevadí zásadní nelogičnosti, račte dál (pozor - akce vám to nevynahradí!) - ostatní varuju. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Shepard /Velka Szka/ natocil vyslovene priemerny film, kde si vtedy este mlady Adrien Brody strihol negativnu ulohu. Riesi sa unoc, pochovanie zenskej zaziva, ktora sa ale vyslobodila ..... Brody je schopny herec, to som vzdy vedel, ze ADrien hrat vie .... kunduje mu mlada sympaticka Maura Tierney, ktora bola vtedy este stale fajna sexica : 69 % ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Psychologická válka mezi policistou a únoscem. Vynikající Adrien Brody a sympatická Maura Tiernen (známá hlavně ze seriálu 'Pohotovost') tu rozehráli napínavou podívanou. Příběh je velice jednoduchý, ale i zde platí, že v jednoduchosti je síla. Tvůrci se tu snažili vytvořit atmosféru, aby divák napětím skoro nedýchal, což se jim z části povedlo. A to si vystačili bez hřmotných akčních scén. Klobouk dolů, tohle se leckomu nepovede. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sympatická psychologická kriminálka ze stejného roku jako prvotřídní drama Summer of Sam, kde rovněž zazářil mladý Brody. Oproti Samovi se jedná o film výrazně kratší, komornější, televiznější, tedy menší, ale i tenhle "menší" film ční v rámci krimižánru nad průměr. Slizký psychopatický hajzlík Brody je senzační, zdatně mu sekunduje i labilní masochistická policajtka Tierney a několik dalších výrazných postav. Snad jen ten útěk&únos z policejní služebny je nadprůměrně pitomý i na oddechovou krimi, ale u nenáročného neambiciózního béčka bych to tolik neřešil. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama