Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno začalo zdánlivě banálním únosem. Harry unesl mladou ženu, manželku bohatého magnáta, a požaduje výkupné. Pro případ neúspěchu se ale pojistil - pohřbil ženu zaživa. Díky policistce Fosterové je zločinec dopaden, ale odmítne cokoliv prozradit. Šance na přežití nevinné ženy se snižují. Hodiny tikají a kyslíku ubývá. (dopita)

(více)

Recenze (10)

cab 

všechny recenze uživatele

Policistka alkoholik (dobre obsazena Maura Tierney), ktera schovava nejen sve znovu zacinajici problemy s alkoholem pred manzelem, sefem detektivu, se zaplete do vysetrovani unosce (presvedcivy Adrien Brody), ktery nekde v okoli zakopal telo bohate zeny a pozaduje vykupne po jejim manzelovi. Kdyz se penize nedostanou do jeho rukou, jak si preje, behem 24 hodin ji dojde vzduch a zemre. Dobra kriminalka s presvedcivymi herci v solidnim tempu. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sympatická psychologická kriminálka ze stejného roku jako prvotřídní drama Summer of Sam, kde rovněž zazářil mladý Brody. Oproti Samovi se jedná o film výrazně kratší, komornější, televiznější, tedy menší, ale i tenhle "menší" film ční v rámci krimižánru nad průměr. Slizký psychopatický hajzlík Brody je senzační, zdatně mu sekunduje i labilní masochistická policajtka Tierney a několik dalších výrazných postav. Snad jen ten útěk&únos z policejní služebny je nadprůměrně pitomý i na oddechovou krimi, ale u nenáročného neambiciózního béčka bych to tolik neřešil. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

POZOR - OBSAHUJE SPOILER! Zápletka OK, Brody OK, ale jinak dost ubožárna. V úvodu směšná honička Fosterové za černochem, kdy on musí vehementně předstírat usilovný běh, zatímco ho Tierney se zřetelně těžkým spodkem jakože dohání. A když černocha srazí auto, ona se opře na druhé straně o kastli a tasí (a mluví) do prázdna! Tím u mě jako policajtka rovnocená mužům skončila - koneckonců takových demencí je ve filmu víc (její honička v autě, předávání peněz na hřbitově, únik z vyšetřovací místnosti aj.). Postava hlavní hrdinky je největší slabinou, hlavně ve scénáři. Komu nevadí zásadní nelogičnosti, račte dál (pozor - akce vám to nevynahradí!) - ostatní varuju. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody si zde střihl ukázkového, vychytralého záporáka. A nebýt zcela průměrně a stereotypně zpracovaného děje, který rovnou celý potenciál "Bez dechu" hodil do koše a snímek samotný mezi ty řadové, sotva zapamatovatelné kousky, mohlo se jednat o parádní krimithriller. Scénář i dialogy kvalitní, tempo svižné, ale ani díky tomu se filmu nepodaří vytáhnout se z průměru. Také "příběh" Maury Tierney mohl být více rozveden, takto zůstal docela nedotažen. A je to škoda, protože její postava byla také zajímavá a chemie s Brodym fungovala zdařile. A jako dívka a fanynka Adriena musím konstatovat, že zde vypadal naprosto krásně a role padoucha ho učinila neskonale přitažlivým:) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Psychologická válka mezi policistou a únoscem. Vynikající Adrien Brody a sympatická Maura Tiernen (známá hlavně ze seriálu 'Pohotovost') tu rozehráli napínavou podívanou. Příběh je velice jednoduchý, ale i zde platí, že v jednoduchosti je síla. Tvůrci se tu snažili vytvořit atmosféru, aby divák napětím skoro nedýchal, což se jim z části povedlo. A to si vystačili bez hřmotných akčních scén. Klobouk dolů, tohle se leckomu nepovede. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama