Reklama

Reklama

Harry to s vámi myslí dobře

  • Francie Harry, un ami qui vous veut du bien (více)

Obsahy(1)

Normální mladá rodinka. Táta Michel (Laurent Lucas), máma Claire (Mathilde Seigner) a tři malé dcerky, dokonale odsávající rodičům energii. Začátek prázdnin a úporné vedro. Rodina míří autem do pět let rozestavěného prázdninového domu, který je neustálým zdrojem mnoha problémů. Náležitě je prohlubují i rodiče Michela. Pochopitelně nervy mladého páru jsou značně pocuchány, když v tom se zjeví Harry (Sergi Lopez), dobro samo, muž, který je odhodlán udělat VŠECHNO pro Michelovo štěstí.

Druhý celovečerní film režiséra Dominika Molla je založen, podle slov režiséra, především na napětí. Je to napínavý film a zároveň komedie, ve které se prolíná radost s obavou. Harryho řešení nahánějí strach, ale poskytují také zábavu. Jsou děsivá, protože jsou zločinná, ale radostná, protože osvobozují. Jak se vyjádřil sám Dominik Moll: "Nechci napadat diváka, chci ho vtáhnout do filmu a zkusit film natočit tak, aby byl zábavný i při úzkostných scénách". Film získal mnoho nominací a ocenění na různých festivalech, včetně čtyř Césarů (nejlepší herec - Sergi Lopez, režie, střih, zvuk), dále nominace na cenu Britské filmové akademie BAFTA jako nejlepší neanglicky mluvený film a ocenění Evropskou filmovou cenou za nejlepší mužský herecký výkon - Sergi Lopez. A v neposlední řadě nominace na Zlatou palmu na Filmovém festivalu v Cannes 2001. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, plný napětí i humoru. Postava Harryho, kterou ztvárnil skvělý Sergi Lopez, je zřejmě nejzajímavějším psychopatem filmového plátna, právě díky tomu, jak moc je ve skutečnosti obyčejný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia anglickým štýlom čierneho humoru priniesla svoje ovocie a v kombinácii s elegantnou francúzskou thrillerovou atmosférou sa z filmu stáva naozaj svojský a nečakane výborný filmový zážitok. Nápad je špičkový, samotné spracovanie už ale malo pár vecí, ktoré by sa dali vylepšiť. Z jednotlivých scén sa dalo vyžmýkať určite viac morbídneho humoru, ktorý si film vyslovene žiadal, a ja tiež. Atmosféra bola ale skvelá, réžia bola aj napriek komornému tempu celého príbehu stále v strehu, a ja som si naozaj ani raz netrúfol odhadnúť čo sa bude diať v nasledujúcej scéne. Som rád, že podobný námet bol spracovaný práve v európskej produkcii, pretože niečo podobné by som si dovolil dať do rúk asi len bratom Coenovcom. 80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který člověka nechává po celou dobu na pochybách, jestli se dívá na humor nebo horor, a moc jasné to není ani po jeho skončení. Právě ta jeho rozmazanost o (možná je zdánlivá) nejasnost z něj dělá originální dílko. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není to ani vtipné, ani příliš napínavé, ale nijak výrazně to nenudí, pokud stále čekáte na nějakou bombastickou pointu. Až zjistíte, že nepřijde, nebudete už o nic víc zklamáni než doposud. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film o člověku, který je schopen pro svého po letech nalezeného kamaráda udělat cokoliv. Třeba i vraždit. Spíše průměrný thriller se slušným výkonem Sergi Lópeze a příliš pomalým tempem postrádajícím napětí a atmosféru. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, přišlo mi to takové fádní a nezajímavé. Psychopati mohou být samozřejmě různí, ale tenhle byl takový podivný, těžko věřit, že by dělal, co dělal, kvůli tomu, proč to dělal. Jinak ale vcelku slušně zahrané. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V tomto komentari budem suhlasit s tymi ludmi, ktori tvrdia, ze je to len tuctovy film. Napinavych scen niet, ani pointa nie je  nijak  sokujuca. Taka rezisersa rutina, ani po rokoch nic vynimocne, ne, ne. Za rok 2000 su tu daleko lepsie filmy  : 60 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak zajimavy film to byl. Mozna uz ztracim smysl pro humor, nic komedialniho jsem v tomto filmu vsak nevidel. Sergi Lopez se sve role ujal vyborne. Namet ani scenar sice neni nicim originalni, i tak divak napnute sleduje dej a je zvedavy o co Harrymu jde a co zase vyvede. Ostatne vyber jeho pritelkyne byla trefa do cerneho, jako by mela parodovat ty zastupy naivnich a hloupych slecen ze vsech moznych hororu. Na film se pekne diva, i pres spoustu nudnych a nezajimavych pasazi. Jeste bych vytknul malo dramaticky zaver. 67%. ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s tim, ze to ma dobry napad, nemam tomu vicemene co vytknout, ale presto jsem filmu misty utikala... ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivý, znepokojující thriller už třeba jen tím, jak civilně působí. Harry je zahraný velmi přesvědčivě, jediný problém tak vidím akorát ve vykonstruovanosti a uvěřitelnosti motivu. Nějak se mi ty důvody proč to všechno nepozdávají a jsou alespoň pro mě málo pochopitelné. Na druhou stranu všelijakých psychopatů a bláznů je opravdu na každém rohu přehršel a ta neočekávanost jednání jinak docela sympatického a hlavně dobrosrdečného "kamaráda" může fungovat i jako alarmující varování ve smyslu "vždy se měj na pozoru a nikdy nikomu nevěř". Záleží na každém jak to přijme. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Dobrý zvlástní film s úhrančivým Lópezem, který je ve své roli opravdu děsivý. Trochu nevhodný dabing (Táborský je jinak skvělý, jen mi k tomu obličeji prostě nějak nešel), malinko nicotný závěr, ale jinak dobrá zábava po celou dobu filmu. ()

Reklama

Reklama