Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když ještě chodila Futabe na nižší střední školu, byla velmi tichá a mírná. Společně s její hezkou tváří to způsobilo, že o ni několik chlapců projevilo svůj zájem a dívky ji za to nesnášely. Ona sama však měla ráda pouze jednoho chlapce – Tanaku – tichého mladíka z vedlejší třídy, který svým vzrůstem a povahou mezi ostatními nijak zvlášť nevynikal. V té době ještě netušila, že její cit byl tajně opětován. I přes svoji plachost se však jednoho dne Tanaka odhodlal a pozval Futabe na schůzku. Když však onen osudný den nastal, neukázal se a později se roznesla po škole zpráva, že se chlapec během letních prázdnin přestěhoval. Od té doby uběhly již tři roky. Futabe na všechny chlapce bez rozdílu zanevřela, a aby nebyla vytěsněna z kolektivu ostatními dívkami, rozhodla se pro vnější svět úplně změnit svoji povahu. Začala jednat velmi hlučně, mluvit prostoduše a vůbec se tak nějak prezentovat jako člověk, co je hrubý a nevychovaný. Kdykoliv pak o ni jen náhodou začne mít některý chlapec zájem, udělá vše pro to, aby se mu zošklivila. Přesto ale v sobě pořád nosí vzpomínku na svoji první lásku Tanaku, o kterém se domnívá, že již z jejího života definitivně zmizel. Jenže pravda je trochu někde jinde a Tanaka je jí blíž, než by ji kdy mohlo napadnout. Co se tedy stane, když se oba opět setkají? (EMIA)

(více)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (17)

Hees 

všechny recenze uživatele

TOTO anime Ao Haru Ride zdá sa vôbec nesadne každému, alebo polovica ľudí je z neho nadšená a druhá nie. Premisa príbehu je naozaj veľmi jednoduchá a jej prvky sú teda niektoré predvídateľné a tak zostáva len romantika. Nehovoriac o tom, že animácia je naozaj svojrázna a nie veľmi okázalá a tak tu zostáva tiež priestor na to, aby sa niekomu páčila a inému vôbec. Mne sa to po vizuálnej stránke páčilo malo to svoju dušu a myslím si, že to chceli dosiahnuť. Hudba je veľmi jednoduchá a hudobné pasáže samé o sebe nezaujmú. Tak čo zostáva? Veľmi jednoduchý príbeh zasadený do školského prostredia a romantika medzi hlavnými postavami. Bude stačiť niečo takéto? Pre mňa nakoniec áno, aj keď existujú lepšie počiny mňa tu zaujalo veľa situácií a hlavné postavy síce boli generické, ale mali svoju dušu. Ak chcete len čistú romantiku tak toto anime odporúčam nie je stratou času a mne ulahodili situácie hlavne romantického charakteru...aj keď by sa mohlo nakoniec stať viac bol som spokojný. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Mně to teda nepřišlo tak katastrofické jako některým. Jasně, je to vcelku šablona bez nějaké snahy o originalitu, ale v rámci žánru to funguje dost dobře. Hlavní hrdinka nemá žádné mentální poruchy, takže se nechová jako autista nebo naopak ztřeštěná blbka, ale je to vesměs obyčejná, snaživá holčina, která se snaží zapadnout a její protějšek tak trochu formuje její povahu. Chování hrdiny mi v žádném případě nepřišlo nesnesitelné. Je chladný, má záhadnou minulost a občas působí trochu arogantně, ale furt pro mě docela odpustitelným způsobem. Vedlejší postavy by zasloužily trochu přidat, působí jako děsná výplň a samotný závěr je pak malinko zklamání, ale nemůžu říct, že bych se nebavil. Humorem to nepřekypuje, ale když už, tak to stojí za to a dokáže rozesmát takovým milým způsobem, narozdíl od jiných v žánru, kde se tvůrci snaží být vtipní zbytečně moc a nebo se vtípky týkají jen úchyláren. Za mě spokojenost, další serii bych viděl určitě rád. ()

Reklama

Larky odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Imbecilní dialogy, příšerná hudba, zoufale podprůměrná kresba a hlavně naprosto špatně napsané postavy dělají pro mě z Ao Haru Ride jen těžce usledovatelnou hloupost. O nějaké chemii mezi hlavními postavami absolutně nemůže být řeč. Vůbec nefungují komediální vložky dementní hlavní hrdinky. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemůžu najít byť jen jedno marginální pozitivum. -------- Žánr romantických Anime seriálů obsahuje daleko lepší kousky. A to pro kvalitní tituly nemusí člověk sahat nijak daleko do minulosti . Takové Kimi no Iru Machi a Golden Time, dva čistokrevně romantické seriály z minulého roku, jsou o parník lepší než tahle neuvěřitelně přízemní banalita. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Vezměte co nejvíc nesympatického hrdinu a dejte mu smutnou minulost, abyste ospravedlnili jeho nesnesitelné chování, přihoďte vypatlanou hlavní hrdinku, která se bude snažit změnit jeho život k lepšímu a přitom z ní bude pořád větší a větší stalker, dovršte to nevýraznými vedlejšími postavami, každé dejte jen jednu charakterovou vlastnost, a máte romantický hit roku. Klišé střídá klišé. Ani špetka originality. Příběh prakticky není. 12 dílů jsem ještě nějak přežila, ale kdyby to bylo delší, tak je to jasný drop. 3,5/10 ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Ao Haru Ride, dvanásťdielne anime štúdia Production I.G z roku 2014, je na prvý pohľad typickým slice of life počinom z prostredia strednej školy s prímesou romantiky. A aj keď je toto zdanie nakoniec v mnohom pravdivé, nepredstavuje seriál, vychádzajúci z manga predlohy Io Sakisaky, úplne stereotypný počin, aký by niekto mohol očakávať. Anime v tomto prípade kladie dôraz predovšetkým na prácu s jednotlivými postavami (dominantne si všíma hlavných predstaviteľov Futabu Yoshioku a Koua Mabuchiho) a rozvíjanie vzťahov medzi nimi. A to nielen vzťahov medziľudských ako takých, ale aj tých romantických. Práve rozvíjanie romantického vzťahu (aj keď skôr jednostranného) sa ťahá naprieč celým anime, pričom sa naň postupne nabaľujú ďalšie dejové skutočnosti, ktoré rozvíjajú príbeh. Romantický aspekt diela je v tomto prípade zaujímavý aj preto, že nesmeruje k možno úplne očakávanému záveru. Ale práve to je jednou z vecí, vďaka ktorej je príbeh celého seriálu v konečnom dôsledku osviežujúci, vymykajúci sa zaužívaným romantickým slice of life normám. Plusom anime sú aj postavy. O tých možno povedať, že sú obyčajné (v dobrom slova zmysle) - obyčajní stredoškoláci prežívajúci svoje každodenné problémy. V jednoduchosti je krása. A také je v podstate aj celé anime Ao Haru Ride. Zbytočne nič nekomplikuje, ale divákovi ponúka príjemný príbeh, ktorý v sebe šikovne kombinuje drámu s romantikou a komédiou. Vyváženie jednotlivých prvkov v rámci príbehu je veľmi dobré a nič z toho, čo sa v rámci neho objavuje, nepôsobí rušivo, prípadne pretláčané nasilu. Pozitívami sú tiež dobrá animácia a príjemná hudba. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (1)

  • Děj seriálu pojednává pouze o událostech z prvních čtyř svazků mangy, která jich má celkem třináct a mezi lety 2013 a 2014 byla jednou z nejprodávanějších mang v Japonsku. (cesmine)

Reklama

Reklama