Reklama

Reklama

Partyzán

  • Austrálie Partisan
Trailer 3

Obsahy(1)

Na okraji rozpadajícího se města žije jedenáctiletý Alexander v odloučené komunitě po boku matek, jejich ratolestí a charismatického vůdce Gregoriho. Ten děti učí chovat dobytek, pěstovat zeleninu, pracovat v rámci komunity - a taky zabíjet. Alexander, jehož mysl tíží narození malého bratříčka, začne zpochybňovat Gregoriho pronikavý vliv na děti i výcvik, který musejí podstoupit, aby se z nich stali zabijáci. Gregori se cítí Alexanderovou rostoucí neochotou dodržovat pravidla ohrožen a začne proto k chlapci, jehož kdysi považoval za syna, přistupovat nepřátelsky a nevyzpytatelně. Zatímco oba nebezpečně balancují na ostří nože, jejich společenství se rozpadá a mezi členy panuje obava z blížícího se násilí. Thriller Partyzán byl oceněn na filmovém festivalu Sundance. (Cinemax)

(více)

Recenze (58)

wick 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení...nikoli kvůli nepříliš originálnímu příběhu, ale charismatickému Vincenta C., dobrému Jeremyho Ch. a závěrečným 10 minutám. Jsem zvědavý na další počin mladého režiséra. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní filmu som si nevdojak spomenula na rodinku Mlčochových a dokument Stále spolu. Tu máme trocha akčnejšiu a príťažlivejšiu variantu. Po počiatočných rozpakoch som režisérovi skočila na udičku, pristala na jeho hru a film si užila. Naďalej však márne čakám až sa Cassel objaví v sympatickej úlohe. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Bylo naprosto zbytečné na tohle koukat. Divák se nedozví, proč ta komunita na okraji jakéhosi města vznikla. Proč se tam skrývají, proč nutí děti, aby jezdili ven někoho zabíjet, proč se to proboha vůbec jmenuje Partyzán. O tom základu či pozadí příběhu nevíme zhola nic. Jen si nějaký chlapík udělal svůj vlastní harém, s těmi ženami plodí děti a cvičí je jako malé zabijáky. Všichni jsou šťastní, až některé děti dospějou do věku, kdy jsou samy schopny udělat si názor na to, co se kolem nich děje a problém je na světě. Alfa samec zuří a funí. Nebylo to napínavé, nebylo to poučné. Myslela jsem, že to bude psychologické drama a ona to byla jen nějaká nafouknutá bublina. Jediné co, tak se mi líbila hudba na začátku a konci. Nervydrásající psycho podkres, dost podobné jako v seriálu The Knick. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, ale je to hodně plytké. Možná by nebylo marné trochu zatlačit na pilu, rozhodně by to získalo na koukatelnosti. Ta se tu totiž dostavila až těsně před závěrem a to je dost pozdě. I tak to bylo velmi dobré. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit téma, které nemám rád. Hudba mi až tak nenadchla, herecké výkony hlavních hrdinů výborné. Napsal bych neuvěřitelné, ale oni jsou naopak uvěřitelné, velmi. Příběh originální, byť pro mě ne zcela ten pravý. Přesto 4*. Tři je málo. Silné téma, silný závěr. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film. Člověk se fakt zamyslí nad tím, jak si žije a co všechno v životě musel nebo nemusel udělat. A pokud film dokáže něco takovýho vvolat, určitě se dostal pod kůži. V tomhle filmu opět Vincent udělal obrovskej kus práce a je to na tom filmu vidět. Za mě hodně slušný 3* a DOPORUČUJU ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

vizuelně i tematicky moc zajímavé - příběh se vyloupává a vyloupává a přináší stále nové "problémy"... Trochu mrazí pomyšlení, jak moc je jednoduché založit si "sektu". ()

leonus.atrum 

všechny recenze uživatele

Wow....prostě...wow. Nečekal jsem to, ale byl to dost dobrej nářez. Celý film funguje tak jak má. Herci jsou skvělí. Hudba je BOŽÍ!!! Scénář pracuje jak plechoví penis na kliček! Dokonalost. Doporučuji protože se nebude te nudit! Za mě jen ten konec zase trochu zmoralizoval, ale to je hold otázka vkusu... ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Bizarné postapo. Nejak sa to Vincentovi vymklo z rúk. Takéto hovadiny. Mi to Dickensa pripomenulo. Twist Fagin ...dva sú veľa. ()

yoryk 

všechny recenze uživatele

Pre mna velmi slabucky a nudny film o nicom nevypovedajuci. Preco chlapec vrazdil-netusim.....preco vznikla takato komunita-netusim, ako sa tam tie matky s detmi dostali-netusim....z akej cinnosti zivil Cassel celu komunitu-netusim, kam sa uberala komunita po Casselovej smrti-netusim....co mi tymto vsetkym chcel film naznacit-netusim....jedine co tusim bolo to, ze Vincent zahral celkom dobre a este aj to, ze som pri tomto nudnom filme nezaspal..3/10 ()

Gravediggger 

všechny recenze uživatele

Dala bych víc, za Vincenta Cassela, ale dávám míň, protože nemám ráda děcka a filmy s nima se mi líbí jenom pokud jsou to fakt sympatičtí hrdinové. A taky dabing stál za hovno, ale to není chyba filmu, tak si to přeberte jak chcete. Ale na mou omluvu jsem to sledovala v práci na mobilu, takže jsem si dala radši dabing. Originál bude jistě mnohem lepší ()

Simbo 

všechny recenze uživatele

KVIFF: Síla. Pokud se v některých momentech příběhu objevily pochybnosti o absolutní kvalitě filmu, dramatický závěr je zcela smetl a okradl diváky o možnost dýchat. Využití dětí jako nástrojů zkázy zapůsobilo stejně děsivě a nečekaně na diváka, jako na následné zesnulé v ději příběhu. To, co se zpočátku jevilo jako přívětivá, dobročinná činnost v nepřejícím světě, se rychle proměnilo v odpornou manipulaci - jen všechny postavy na to i nadále pohlížely jako nejkrásnější moment v jejich životě... ()

Dunpeal 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavý film z chudého prostředí, popisující muže jenž si vytváří rodinu z žen, kterým bylo v životě hodně ublíženo a z jejich dětí vychovává poslušné vrahy. Film je zasazen do ponurého prostředí v němž ženy dají přednost životu s nenásilným mužem, který je zajistí a na oplátku mu bezmezně věří a přehlíží v co vychovává a na co používá jejich děti. Povedeně zpracovaný film s nevšedním tématem. ()

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Výborně budovaná atmosféra. Napětí stále stoupá, otázka přibývají, kdo, kdy, kde, proč. Co se vlastně stalo... A najednou je konec a nic :-( ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Venku to je něbespečne. A divať se na taku cypovinu je teš něbespečne, bo ti s teho može jebnuť, jak Leovi, kery musi zustať sam s kurami. Fšecki teoryje su něupotřebitelne. Ani něvim, za co tu davam jeden bodik. Ten je asi pro mě, že sem se vydržel divať až do koňca. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Typický festivalový film pro úzký divacký okruh. Cassel co by kápo jedné netypické, ale fascinující komunity a zároveň herecký boss celého snímku. Celé to ve mně vyvolalo nejednoznačné pocity, takže proto to průměrné hodnocení. ()

Reklama

Reklama