Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 8

Recenze (628)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Optimův obří meč, Wahlbergovy obří nozdry, fuckující Hopkins, středověký Tucci, náctiletá holka zmalovaná jako Hefnerova modelína, střihač na koksu, scénář, co absolutně nedává smysl, neustále se měnící poměr stran obrazu, CGI orgie, exploze na každém kroku, znásilnění artušovské legendy, trapný patos, military porno, infantilní fóry versus rádoby osudovost, pitvořící se Torturro, Buscemi a Goodman dabující pytle šrotu (vlastně to je takový Lebowski reunion...), doprdele to je bordel! První Transformers byli super spielbergovský popcorn, dvojka, trojka a čtyřka pak byly nezajímavé srance, ale tohle... tohle prostě nemá obdoby. Podle běžných měřítek to rozhodně není dobrý film, ale z hlediska montáže, progresivity audiovize a dalšího formalistického blablabla to prostě nemá obdoby. Vrchol Bayova filmového nihilismu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Excalibur aneb jak to doopravdy bylo... Jsem si jistý, že tento snímek vnesl nemalý zmatek do všech dětských pokojíčků. Snímek si legendu patřičně "vyzdobil" po svém. Chápu, že scénář nebyl věcí, která měla jako magent přitáhnout diváky do kin. Tuto úlohu u podobných snímků zastává hlavně popkorn. Spousta přátel se mi svěřila, že mají-li popcorn, tak častokrát snímek zapomenou úplně sledovat. Scénář v tomto případě není hodný ani vytření prdele. Sráží tohle "epické veledílo" do ještě hlubších sraček než by bylo nutné. Z dialogů mě po chvilce rozbolela hlava a po zbytek stopáže jsem jim nevěnoval takřka žádnou pozornost. Zřejmě se tři pánové "scénáristi" předháněli, kdo dokáže do snímku zakomponovat větší píčovinu. Sám bych si netroufal rozsoudit, která pasáž byla nejstupidnější. Marka Wahlberga jako herce moc nemusím. Když se k tomu přidá ta zle napsaná role, tak jsem místy nefalšovaně trpěl. Anthony Hopkins na hodně stará kolena pohřbil poslední zbytky herecké cti a střihl si jednu ze svých nejhorších rolí v životě. Vzhledem k tomu, že mi od prvního herce do posledního vadili úplně všichni, usuzuji, že se v tomto filmu ani nedalo zahrát dobře svůj part. Nějaké hvězdičky se z mé strany, jako i ze stran všech ostatních hodnotitelů, což není těžké vydedukovat, sypou jen a pouze za audiovizální zážitek. Soundtrack Jablonskyho nemá chybu a akce je zpracována opět hezky. Aby bylo hvězdiček více, tak by bylo třeba zkrátit stopáž, tzn. oprostit ji od hodiny všech dějových píčovin, které jsou nestravitelné ani po kompletní mozkové lobotomii a naložit divákům jednu nepřerušovanou 90 minutovou akci. Tenhle vývoj je však velmi nepravděpodobný, a proto k dalšímu dílu usednu minimálně s dvojkou v krvi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Momentálne sú na patentovom úrade a čakajú na schválenie.“ Séria ma nikdy nechytila. Jednotka išla mimo mňa a dvojka s trojkou ešte viac. Štvorka bola lepšia, pomohlo angažovanie Marka Wahlberga, ktorý univerzu vdýchol sviežosť. Štvorka sa začala dobre a prvá hodina šliapala na vysokej úrovni. Lenže Bay (oproti ktorého filmom pôsobia tie od Emmericha ako nízkorozpočtové televízne rozprávky s Jankom Kronerom) rád nakrúca 150-minútovky. I štvorka doplatila na nerozvážne monštruóznu minutáž. Jej vinou začala v druhej polovici nebezpečne nudiť a ku koncu už to bola bayovsko-transformerská klasika: plno kriku, digibordelu a akcie bez ladu a skladu. Pätka je ešte slabšia. Wahlberg, dominanta štvorky, je otravný, má divne nafarbené pery (wtf?) a čudácke dlhé vlasy. Preč je sympaťák zo štvorky. Zostal čudný štatista, ktorému chýbajú dôstojní (ľudskí) spoluhráči (John Turturro sa len mihne na Kube v ponožkách a v sandáloch). Jedinou pozitívnou výnimkou je nečakane do série angažovaný Anthony Hopkins, ktorý sa sem nečakane hodí. Avšak ani on (ani presun deja z USA do UK) zadýchanej pätke nedodá švih. Potáca sa od jednej nudnej megalomanskej akcie k druhej a s vami to nič nerobí. Poslednú hodinu som nevnímal, čo sa deje. Stále všetko (a všade) vybuchovalo, vojaci už päť filmov strieľajú do gigantických robotov obyčajnými samopalmi, ktorými im ale nemajú najmenšiu šancu ublížiť (pritom od jednotky mali k dispozícii množstvo rokov na vynájdenie dostatočne účinných zbraní). Potešilo ma pár dobrých nápadov (Artuš, etuda z 2. svetovej) a vydarených hlášok („Teraz ste obaja na mojom zozname hovád.“). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Piaty diel Transformers sčasti bezpochyby napĺňa nádejné očakávania a prináša technicky dokonalú prehliadku. Verní fanúšikovia Transformerov však možno nebudú súhlasiť s predpoveďami hovoriacimi o vrchole celej série. Film má síce veľký časový a tématický presah, zostáva však otázkou, či má snímka skutočne taký potenciál, aby sa vyrovnala prvému dielu. Transformers: The Last Knight má nedostatky v dialógoch, ktoré sú síce koľkokrát vtipné a dojemné, niekedy však aj riadne mimo misu. Akoby traja scenáristi chvíľami podcenili zdatnosť mozgových hemisfér svojich fanúšikov, čo inak podarenému dielu uberá na imidži. O tom, že uponáhľali druhú polovicu filmu, (filmu o stopáži 154 minút), ani nehovoriac. Mark Wahlberg sa sem ale veľmi hodí a "Šaja Labúf" už až tak citeľne nechýba. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na pětku jsem šel bez nějakých větších očekávání, protože to je furt dokola to samé, ale dostal jsem epickou akční nálož s hláškami, jaké jsem dlouho v žádném akčňáku neviděl. Akce střídá akci, každá postava tam šíleně hlásí a je to jízda. Skoro jsem ani netušil, o čem to vlastně bylo, nebo mě to spíš nezajímalo, a místo toho jsem si užíval to všechno ostatní kolem. Stopáž byla jako obvykle přepálená, ale dalo se to. Největším překvapením rozhodně britské zastoupení v čele s Anthonym Hopkinsem, který film táhne takovým způsobem, že klobouk dolů. A jeho komorník hlásil asi úplně nejlíp. Slušná letní jízda. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Prvý zverejnený trailer k tomuto filmu prekonal hranicu 100 miliónov pozretí za dva dni. (Nu.Fylyp)
  • Blenheimský palác byl pro scény ze druhé světové války vyzdoben jako nacistické sídlo, což při natáčení vyvolalo odpor některých britských válečných veteránů, kteří neznali kontext a protestovali, že palác byl někdejší rezidencí válečného hrdiny Winstona Churchilla a takové zacházení si nezaslouží. Churchillův vnuk, sir Nicholas Soames, se filmařů zastal a pokáral britský bulvár za vytvoření zcela nesmyslné pseudokauzy. (MessiM)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama