Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Míšovi už asi definitivně jeblo. To co tady od začátku servíroval je trefou do toho nejzhovadilejšího co mainsteamová americká kultura může nabídnout. Navíc mi to občas připadalo jako by se inspiroval Power Rangers jen obalených do stovek milionů vyhozených z okna (představení toho koho chce Megatron pustit - WTF?). A když už některá místa alespoň trochu dají zapomenout té trapné scenérii, vytasí se s další nejtrapnější možnou hláškou u které mě za něj fackoval stud. Takhle vážně ne - už stačilo! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna udala tón celého filmu. Transformeri v úžasnom audiovizuálnom spracovaní prznia Artušovské mýty a historickými faktami si vytierajú svoje kovové pozadia. Zvyšok filmu sa dá zhrnúť do striedania robotickej akcie s robotickým tajtrlíkovaním. Transformerská mytológia nabobptnala o ďalšie absurdné legendy a vyznať sa v nej už vôbec nie je možné. Dĺžka je zas prepálená za hranicu prežiteľnosti (poslednú pol hodinu som už skoro nevnímal, bol som utlčený množstvom trikových scén - akokoľvek sexy natočených), napríklad všetko to blbnutie na vrakovisku aj s tou malou, znepokojivou napodobeninou Megan Fox by som okamžite vystrihol. Bezvýznamné plus za obmedzenie okatého produkt placementu - i keď Bud Light bol zas ako päsť na oko - a za užívajúceho si Hopkinsa a chrumkavú Lauru Haddock. O chlp lepšie ako minule, ale únava materiálu dosiahla kritické hranice (a na tržbách je to tiež vidieť). 4+/10 ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Mišáku, Mišáku. Tebe už to tvoje ego předstihlo. Nejenom, že se vysralo na fanoušky ale především na tebe. Nemusím asi jmenovat ty tvoje nej filmy které měly napětí, humor, logiku a hlavně duši. Ta doba je dávno pryč. A teď k věci. Tohle se opravdu nedalo. Vždyť to nedávalo dohromady žádný smysl. Člověk u takového filmu nečeká nic jiného než trošičku infantilní a natvrdlý přímočarý děj ale co se převádělo tady, mělo do natvrdlého děje hodně daleko. Nepřehledná zápletka, nepřehledný střih akce, nepřehledně mnoho postav a z toho více než 70% zbytečných. A co je nejhorší? No, když k tomuto přičtete ještě tu strašně přepálenou stopáž. Jediné, za co dám jednu hvězdu je neuvěřitelný cit pro detail a kameru. Kamera, efekty včetně 3D jsou opravdu parádní ale bohužel díky záporům vyšli tak trochu naprázdno. Digitální prázdnota. Vrcholem Transformerů se stala trojka. O té doby to nešlo z kopce dolů, ale propadlo se do propasti…cesta na vrchol, tedy jestli nějaká bude, bude hodně trnitá… ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale zaspal som. Posledne čo si pamätám bol "Citronový " Transformers s francúzkym prízvukom...niečo hrozné ,ale musím uznať že oproti Zániku je to lepšie.... Avšak herecký výkon zosnulej matky Petra Quilla (Star Lorda) bol priam šukadelický.😂 ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení ani megalomanský Michael Bay nezmůžou nic proti naprosto otřesnému scénáři a dementním dialogům. Bylo to trapné od samotného začátku, kdy scénu přišly děti. Proč?! Proč děti můj bože? A bohužel to byla jen předzvěst všeho dalšího, co následovalo. Už mě nebavily nadupané akční scény a jedna povedená honička v autě nemůže zachránit celý film. Naopak, finále jen dovršilo zmatenost celého příběhu. Jako fanoušek původních transformers jsem občas nechápal, kdo je s kým a vlastně proti komu. A protrpěl jsem si to až do konce. Slaboučké 2 hvězdy a to koukám, že jsem byl ještě milosrdný. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Po hrozný čtyřce poměrně milý překvapení. Poslední rytíř je sice debilní ale zábavná a místy strhující popcornovka. Při absenci sympatických herců v hlavních rolí navíc dost potěší naprosto parádní Hopkins. 5/10 ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale moc nechápu reakce a komentáře na tento film. Je to zlepšení o několik úrovní. Po prvním díle rozhodně to nejlepší ze série. Už tady komečně není jen dvě hodiny stupidní akce jako ve trojce. Dokonce to má i děj! Světe div se! Napojení na Artuše,Merlina, Exculibur ale hlavně Stonehange bylo naprosto skvělé. Akční scény jak je zvykem naprosto do puntíku propracované a hudba taky skvělá. Vivien strčila s přehledem Megan Fox. A dvakrát. Samozřejmě tam bylo spoustu néogičností. Občas to pokulhávalo. Ale i humo už nebyl tak stupidní jako v předešlých dílech a byl dokonce i vtipný. Jako letní blockbuster naprostá pecka a je to neprávem nedoceněný film. Všichni už jsou proti Bayovi s předsudky. Nevím co jste čekali ale tohle je Transformers! Tohle ja Bay. 80% ()

Hellierer odpad!

všechny recenze uživatele

Bay už skutečně ztratil i ten poslední ždibec soudnosti! Pátí Transformers, jež můžeme i zcela v klidu označit jako film o Transformers bez Transformers, jsou už definitivní hřebíček do rakve dříve docela šikovného režiséra, který však vždy potřeboval jinou osobou trochu přidržet ruku a hlavně fantazii. Zde bez jakýchkoliv okolků vypouští svůj bordel a hrozně to bolí. Už jen za zprznění legendy o Artušovi a udělání z Merlina notora je na kriminál. A tím to vše jen začíná. Na scénu se vrací i starý známý Duhamel, jenž hraje za oba dva týmy, ale my jako diváci netušíme proč. Zároveň jeho přeskakování stran je zcela nesmyslné a nikdy nevíte jestli jsou už s Wahlbergem kámoši či nikoli. Wahlberg hraje svůj standart, Laura Haddock je tu omylem a pozorovat Hopkinse, jak se najednou chová jak teenager je smutné, o postavě Turturra raději ani nemluvit. Pak tu máme Transformery. Ti jsou zde spíše navíc a fungují pouze jako hezké, digitální křoví. Film bychom tak mohli rozdělit na dvě části: 1) 80% Expozice 2) 20% Akce. Film má 151 minut a je to znát. Dvě hodiny se neděje nic, akce je velmi poskrovnu a vy chcete umřít. Poté přijde akční finále, které je sice epické, ale zbytek filmu nezachrání. 10% ()

Joža 

všechny recenze uživatele

Pokoukání hezké,ale už mi to přijde jako pěkna slatanina......Proč je tam Megatron,když v třetím dílu ho optim zabije....nechapu. ()

einar 

všechny recenze uživatele

Digitálny 2 a pol hodinový bordel ku ktorému sa k Bayovmu do očí bijúcemu product placementu pridalo nechutné pchanie politickej korektnosti a to cel[ t[to patetickosť zaklincovávajú typické Bayove patriotické zábery. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Není tam totiž vůbec nic. TO, To, ani to. Ke značce Transformers mam tak nějak stále trochu slabost. Jednička byla akční pecka, která baví a skvěle funguje i teď. Dvojka byla celkem prů*er, ale šlo to. Trojka o kousek lepší a čtyřka zase na úrovni dvojky. Kvalit jedničky žádné pokračování nedosahovalo, ale tak furt se na to pěkěn dívá. Triky sou samozřejmě na té nejvyšší úrovni a pokud někdo řekne Transformers, Vy si máte vybavit monumentální scény, akci, jednu krásnou holku a nadupaný káry (nebavíme se o Rychle a zběsile :-)). Alespoň nadpoloviční většinu měl každý díl. Jenže pak přišla pětka..a já jdu do kolen. Tak prvně, Mark Wahlberga to snad ani nebavilo protože otravnější a nudnější postavu bys pohledal. Zdatně mu sekunduje krásná ale totálně herecky nenadaná Laura Haddock. Nikoho nenapadlo, že 14 let rozdíl už je trochu přes čáru? O postavě čtrnáctiletý holky ani nemluvim. Však tu o lidi nejde ne? Jenže oni ani ti Tranformeři nebaví. Na plakátech je Optimus, který je ve filmu 15 minut a má jednu pořádnou scénu a jedno desetisekundové kombo. A tím se dostávám k největšímu problému. Bay vždycky uměl zpomalovačky, eye-candy momenty má vždycky v malíku, jenže tady to prostě není. Roboti tu prostě jsou, nikoho to moc nebaví a postavy raději řeší kdy si už dcerka někoho najde, a v televizi se mluví o konci světa, btw. Scénář je nejzoufalejší z celý série, věšinou času jsem moc nechápal kam postavy běží, utíkají, jedou, kdo je honí a proč je vlastně honí. Tak jsem doufal v tu akci. Jenže na stopáži 151 minut je tu akce asi 40 minut, z toho 30 na úplném konci. Jinak se furt jen kecá, a nic se vlastně neděje. Pátí Tranďáci měli být rozlučkou Baye se sérií a jednou pořádnou show, jenže místo toho nám Míša naservíroval tupou nudu, která už nikoho nezajímá a nedokážu si představit, co by se muselo stát, aby z Bumblebeeho nebyl totální prů*er. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím jak tenhle film hodnotit. Pokud by se to nejmenovalo Transformers ale podobné efekty a akce byli použity pro jinou zápletku a jiné universum, pak bych asi hodnotil mnohem výše. Ale tenhle díl je prostě již několikrát viděné jen lehce pozměněné a s ještě více propracovaným digitálním bordelem než díly předchozí. Skoro jsem u toho usnul. Tudy podle mě cesta dál nevede... ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Tak fajn. Ale už by to opravdu chtělo skončit. Transformers jsou super nápad, ale jako film mi opravdu utkvěla v paměti jen jednička, která byla opravdu super. A velký vliv na tom měl Steven Spielberg jako producent. Jenže pak se Majkl utrhl ze řetězu a universum Transformers šlo do kytek... ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Megalomanský průser roku a celé série. Když už se Michael konečně naučí snímat řežbu robotů přehledně, zapomene ji okořenit a tak se hlavní devíza filmu stává sterilní a nezajímavou. A místo, aby se Michael soustředil na to co mu skutečně jde a povznesl pojem "akční film" na vyšší úroveň, začne si hrát s historií Země, v což jsem doufal, že od průserového druhého dílu už neuvidím. Takže je to tu samý vyvolený, legenda, předurčení, poselství a všechny ty patosácký bláboly co se k Transformerům nehodí a navíc vyvrací veškerou epochálnost dokonalého prvního dílu. Navíc absolutně odporuje logice a příběhovým postupům z minulých dílů (v jedničce jsme viděli přílet Beeho na Zemi někdy v roce 2000, ale tady zjistíme, že na Zemi bojoval na straně američanů během 2. světové války, dále z příběhu nevysvětlitelně zmizel Galvatron a vrátil se Megatron, atd. atd.) S nekonečnou délkou filmu, která by šla minimálně o půlku zkrátit, jde skutečně o průser. A já už doufal, že se minulým dílem dostáváme do trochu ostřejší formy. Opak je však pravdou. Už by to na další díl chtělo nový tvůrčí tým. Ale to si zřejmě budeme muset počkat na třetí trilogii. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Mix takmer všetkého zlého. Otrasné a trapné dialógy, aké najviac nemám rád vo filmoch. Nadneseno hrdinské a pritom úplne prázdne a silené. Trapná a zbytočná postava Anthonyho Hopkinsa. Nudné súboje. Skoro som ani nevedel, že pozerám film o veľkých mimozemských robotoch. Všade boli iba výbuchy a vojaci, ktorí raz išli proti jedným, potom proti druhým a nakoniec utiekli. Ústredná dvojica skoro 50 ročný Mark Wahlberg a 22 ročná Prof, JUDr. A vlastne všetko sexy žena, ktorí sa dajú dokopy jednoducho nefungoval. Strata času a veeeľmi zbytočný film. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Úvod po delší dobu opět jen dobrodružství pro děti. Následně parodování původního tématu. Pak nám naservírují do hlavy mišmaš od Merlina, přes Šifru mistra Leonarda, až třeba k Thorovi nebo Star Wars. Ovšem je tu tolik dobré akce, která se musí také ohodnotit, a potom i zjevení Anthony Hopkinse v nostalgické roli, že z výsledku nejsem otrávený. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama