Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Nemusíme si nic nalhávat, je to hrozně nablblé, kdyby nebylo, nemělo by to v názvu Transformers. Začátek je perfektní, akce je jako vždy vymakaná a vizuálně jsou to naprosté orgie, to nelze popřít. Příběhově je to pořád v rámci série přinejmenším standard. Těch plechovek už se tam motá až moc, uznávám, ale nic naplat, s každým dalším dílem jich bude jen přibývat. Nemůžu si pomoct, ale mně se ten film líbil. Dokonce až tak, že jsem uvažoval i o čtvrté hvězdě. Vzhledem ke koňské dávce přiblblého infantilního humoru však tak leda nasrat. Těším se na dalších 416 pokračování. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Asi zo 3x sa chce človeku doslova zvracať z toho čo vidí. Nie z akcie, tá je klasicky Bayovská a úderná, hoci gýčová. Ale z toho že viete Hitler, Artuš, profesorka... Mlátenie prázdnej slamy je najviditeľnejšie asi v tomto dieli. Už nemôže prekvapiť nič a tak len sa sleduje toľko akcie na rôznych miestach, že mozog to aj vďaka rôznym pomerom strán nedokáže miestami vstrebať. Logické radenie scéen Bayovi nikdy nešlo a tak nikdy neviete, kam kto ide prečo a teleportovanie sa niekam už neprekvapí. Všetkého je dosť v pozícii samoúčelnosti, ale schopnosť Baya to nasnímať pomocou klasických trikov je úctyhodná. Za to som mu vďační, pretože hneď lepšie to vyzerá keď odlieta zem a do vzduchu ide kaskadér. Len škoda, že svoj nesporný mainstreamový talent potopil vniečom tak infantilnom ako sú pokračovania žalostných transformerov. Je pravda, že som pri sekvencii orgánovej hudby a Hopkinsovho prejavu musel stopnúť film, lebo záchvat smiechu bol gigantický. Toto je to odľahčenie. Bolo ho však málo a tragický scenár posledných pár rokov uvaľuje kliatbu zabudnutia. Mrhanie talentom v kope šrotu. (videné 26.08.2018, BDrip) ()

Allecto 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý jak jsem se během filmu názorově přeléval z jedné strany na druhou. Chvilku jsem si říkal, že ten nápad vlastně není tak špatný, pak jsem si říkal, že je to vlastně úplná blbost a nakonec jsem se asi půl hodiny před koncem přistihl, jak počítám, o všechno by se dalo z filmu vystřihnout aniž by to změnilo jeho smysl. Když jsem po chvilce v návalu euforie škrtl i titulky, došlo mi, že to taky není správná cesta. Ale dobře nějak to shrnu. Je tam spousta postav, většina zbytečná a všechny jsou vám jedno. Je tam historické pozadí, které je ve výsledku úplně zbytečné, protože kdyby na začátku řekli "Kdysi dávno na naši planetu spadla hůl, kdo jí najde první ten se stane jediným člověkem, kdo jí může ovládat" tak to bude sice taky blbost, ale ušetří se půl hodina filmu a spousta milionů. A nebo vlastně ani to by nebylo třeba, prostě by jí na konci Cade vytrhnul a celou tu Vivian mohli taky škrtnout. A Hopkinse a Turturra a... ach jo vidíte? Díky tupému scénáři, který je plný laciných a hloupých zkratek, je tam vážně navíc skoro úplně všechno, ale nějakým zázrakem to vlastně funguje. Docela to uteklo, člověk se nenudí jen si pořád říká "Ježiš to je blbost" , "A ty jsi kdo?" a další věci. Ve výsledku prostě klasická Bayovka. Hloupá, tupá, plná akce a výbuchů, které docela uteče a vy víte dvě věci. 1) Za týden si to nebudete pamatovat 2) Dál se budete divit tomu, že tenhle člověk natočil Skálu. Dávám ** a čekám na Bumblebeeho abych zjistil, jak moc je chyba jen v Bayovi. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Michael Bay chtěl evidentně v tomhle filmu předvést, že by dokázal natočit jakýkoli film mnohém lépe než ostatní - středověký epos, film z druhé světové, ponorkové drama, archeologické dobrodružství, i toho Černého jestřába by určitě sestřelil líp. Prostě téměř nesourodý mišmaš věeho možného. Úplně ho slyším na brífinku, jak vymýšlí voloviny, říká si "yeah, that would be cool" a prodlužuje dlouhý seznam nesouvisejících nápadů, které pak musí nějak dát dohromady. Stará škola Hopkins nezklamal, naopak začátek filmu s dětmi mě vyděsil, jestli se teda mám připravit na celý film vedený dětskou bandou, naštěstí se tak nestalo. No a romantická linka nestojí za nic - aby si o taťkovi Yeagerovi s děckama diváci nedomýšleli svoje (jeho dospělá dcera je dokonce zcela mimo děj), tak mu Bay radši dohodil Laru Croft (aby se nekradl jen C3PO). Film jako již tradičně v téhle sérii zachraňuje vizáž a rychlé tempo, takže ani tento v mých očích neklesá pod průměr. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Opravdu vytěžené do mrtě, není na co se dívat, čeho se chytat. Změť triků a nevýrazných postav, o které vlastně nejde. Ploché a chvilkama trapné. Z účty k sérii ještě ** dávám, ale nevím jak dlouho mě ta úcta bude držet. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, dinosaury (tedy transfosaury) jsem v minulém díle ještě toleroval, protože to byla sračka na entou a vlastně to ději nikterak nepomohlo a nedávalo to moc smysl. Ale jako hodit transformery do středověku, to teda chce kuráž a velmi, opravdu velmi hloupé scénáristy. Opět tu máme o něco snesitelnější mišmaš všech předešlých dílů, tentokrát s o něco málo lepším dějem, přesto je to opět neskutečná blbost a očividně už filmařům od druhého dílu dochází dobré nápady. Děj je tentokrát mnohem více zamotaný a absolutně nedává smysl a popírá veškeré základy logiky. Herecké obsazení nudné, bez jiskry a jakýchkoliv emocí. Triky a akční scény dobře natočené, souboje taktéž. Opět strašně přestřelená stopáž, film nemá spád a diváka dost nudí. Chápu, že se cílí spíše na čínské publikum, které z filmu bude asi unešené, ostatním však tahle série už nemá moc co nabídnout. 2/10. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Bay si opět ujíždí na nových a nových robotech s one linery na úrovni desetiletých dětí a bezuzdné akci, kterou samozřejmě umí jako nikdo, minimálně co se týče měřítka, pořád si ji zvrhle užívám, a každé jednotlivé filmové políčko dokáže naleštit tak, že vypadá třikrát dražší než je. Ale jsou to políčka, na nichž se odvíjí něco naprosto fascinujícího, co snad ani nelze nazvat příběhem, ale jen volným sledem více či méně propojených scén, ve kterých je každá dialogová výměna zakončená rádoby hlubokou glosou nebo srdceryvným vyznáním s epickým soundtrackem za zády. První hodina vytváří zdání, že se tahle série nadobro oprostila od zbytečného a nudného scénáře a místo toho naservíruje bezduchou, ale macatou akční vřavu. Tohle zdání rychle zmizí, Bay vůbec netuší, kdo jsou jeho lidské postavy, netuší, jaký mají charakter, jak s nimi pracovat a zahazuje je jako bezcenné figurky. Předvádí jen drahý bordel bez elementární inteligence alespoň na úrovni Rychle a zběsile a otevřeně rezignuje na seriózní film a scenárista na souvislý příběh, který by si nevytahoval z prdele jen další macguffin a nechrlil nesmyslné spojnice mezi trademarkovým drahým bordelem. Tahle série se dostala do slepé uličky a netuší kudy kam. Ale v kině to musí bejt bomba, soundtrack je boží a ty lidské postavy jsou pořád zábavné. ()

Grogan odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička se mi skutečně líbila, ale kdybych tušil, co se jí rozpoutá, tak bych snad byl radši, kdyby nikdy nevznikla. Zdá se, že Bay se zde navěky zasekl (a to jsem měl vždy jeho filmy v oblibě), odmítá se posunout dál a stále recykluje to samé. Po ještě relativně ucházející dvojce šla série dolů vodou a tenhle díl je už neskutečně špatný. Ale i ta dobře udělaná akce zde už nudí a ten zbytek za nic nestojí. Popravdě nevím, co je horší, zda debilně překrucovaná mytologie Transformers vesmíru (což začalo už ve dvojce, ale zde to dosahuje neskutečných výšin - řád Witwicků? Artušova armáda? Transformers ve světové válce? - proč, tohle ani nehraje roli v zápletce), roboti, kteří se chovají jako banda dementních teenagerů, nezajímavé a otravné veškeré postavy (co tam proboha dělal A. Hopkins, má to herec jeho formátu zapotřebí?), dementně ohraný záporák Megatron, přiblblé fóry (opalující se roboti? Simmonsovo zasvěcení do tajného řádu?), nelogičnosti a díry v ději.... Takhle bych mohl ještě pokračovat, ale nač plýtvat energií. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Z pohledu dvanáctiletého je to ultra-mega-cool záležitost plná akce, výbuchů, honiček a hustých hlášek. Pět hvězd! Z pohledu dospělého je to hrozná slátanina plná digitálního bordelu. Vyberte si... ()

Nix 

všechny recenze uživatele

No nějak se to ukončit muselo. Ale jako pořád je tento díl lepší než předchozí. Je tu i Hopkins a konec je krásný. Zase je to vizuální porno, ale teď už tý akce tolik tady taky není, ale zase konec se to snaží vynahradit. Aspoň se můžeme důstojně rozloučit a čekat, jestli zase Optimus a jeho banda přiletí. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za dějepisný podklad, jinak by se opakoval předchozí propadák. Pro ty, koho dějiny nezajímají, ale žádná změna nenastane. Ze závěrečné scény lze vyčíst, že nesmrtelnost série stále trvá, avšak se až moc protahuje. Hlavně Megatron pokaždé nějakým záhadným způsobem přežije a dělá neplechu. To snad ještě nikomu nedošlo, že může vlastnit něco jako kámen mudrců? Další věc, v porovnání s ostatními filmy se Optimus Prime na obrazovce ukazuje až příliš málo. ()

diffside 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na to len kvoli efektom a bola to paradna jazda. Od dejovej linie som absolutne nic neocakaval, ale ochadzal som spokojny. Vdaka IMAX. PS: V inom kine sa to ani neoplati vidiet. ()

Aress odpad!

všechny recenze uživatele

Tento rok 2017 se jen hemzi spatnymi filmy. Bay spachal naprostou Trans sebevrazdu....asi umyslne, koho by bavilo natacet tolik filmu o takove pitomosti. PS: odesel jsem z kinosalu po 30min filmu....takze..... ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dlouho, možná až s moc velkým očekáváním. Nemohu říct, že jsem byl až tolik zklamaný, ale až zpětně si uvědomuji, že sem vlastně v kině usínal a opakovaně se koukal na hodinky kdy už to skončí. Dle mého to není moc dobrá vizitka. Film se strašně táhl, skoro žádná akce, chvilkama to připomínalo rychle a zběsile. Poslední bitva trvá vlastně jen okamžik, takže doporučuji moc nemrkat nebo o ni přijdete. Efekty dobrý, děj strašně nesourodý.. Ve finále 5/10* chilli 3* ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Michael Bay cos to zase natočil.Zase je film hrozně dlouhý .Děj jestli se to tak, dá nazvat pokud nějaký byl ,tak u mě jako by žádný nebyl.Nepřehledné ,akční scény bože byli tam,vůbec ,ten film to bylo samé kecání ,akce nic moc ,teda jestli sme té akce z celého tříhodinového filmu dostali ta +- 40 minut.Žádné souboje .Mladá hrdinka to sem si říkal bože ,to už režisér natočil film pro děcka.John Turturro čekal sem víc .Wahlberg žádný herecký výkon, konečně v dalším díle nebude hrát.Film viděn IMAX PRAHA,poprvé sem byl v IMAXU . Nejslabší díl to už nemá cenu ani rozepisovat. 50% ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Je to bláto. Co mě ale překvapuje, jsou u mnohých zmiňované vizuální orgie. Já už v tom neviděl vůbec nic, co by mě mohlo ohromit. Bay rezignoval absolutně a totálně na všechno a už se ani nesnaží o jakýkoliv moneyshot, což bych u něj nikdy nečekal. Překvapil mě Hopkins, který to ustál ve všech scénách, ať už předváděl cokoliv. Bavil mě. Jinak solidní nuda. Čekal jsem zábavu spojenou s bizarní špatností, ale ve skutečnosti jsem jen nechápal, jak tohle může někdo myslet vážně a myslet si, že to přispěje k návalu diváků na další díl. Je to stupidní fráze, ale asi poprvé v životě jsem se cítil celkem uražen a styděl jsem se sám před sebou, že jsem do toho dobrovolně investoval čas a peníze. ()

ratchet 

všechny recenze uživatele

,,ABY MŮJ SVĚT PŘEŽIL, MUSÍ TEN VÁŠ ZEMŘÍT." Michael Bay nám opět naservíroval velkolepou podívanou. Délka filmu byla tak akorát. Začáteční bitva krále Artuše proti barbarům byla fascinující, ale tuto atmosféru mi zkazil nalitej Merlin. Bohužel i v tomto filmu je pár zbytečných postav, bez kterých by se celý příběh klidně obešel. Na druhou stranu se mi velmi líbily herecké výkony Marka Wahlberga a Anthonyho Hopkinse. Robot Cogman byl parádní a Zbyšek Horák ho nadaboval perfektně. Ostatně celý film pozvedá skvělý dabing. Na filmu se mi nejvíc líbila akce, špičková animace a vynikající hudba. I přes tyto chvály bych nějakou výtku měl. Cca prvních 30 minut má film někde celkem rychlý a chaotický střih, že ani nepostřehnete co v té scéně vlastně bylo. Naopak bych někde scény trochu prodloužil a více si je vychutnal. Některé dialogy bych úplně vyškrtl, buď jsou trapné nebo idiotské. Ovšem poslední hodina filmu byla vynikající, plná napětí a akce. Této části nelze nic vytknout. Jako fanoušek jsem spokojen a hodnotím 5 hvězdičkami ikdyž čistých 100% to není, ale i tak se vždy rád podívám. Michael Bay se solidně rozloučil se ságou Transformers. ()

kojak89 

všechny recenze uživatele

Do půlky filmu jsem vůbec neměl ponětí o co se tam jedná. Děj je zmatený a chabý. Ve filmu jsou chaotické a zbytečně nelogické scény. Například kdy se Tonda Hopkins (ktery aspon dal filmu trosku prestize) postavi sám Megatronovi a samozrejme to s nim moc dobre nedopadne. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Je to na hranici koukatelnosti. Pojem Digitální bordel zde dostává novej rozměr. Jednu hvězdičku za Hopkinse, kterej tu dostal docela dost prostoru, Wahlberga, kterej je prostě pořád cool a tu pěknou Anglánku, na kterou se alespoň dalo koukat, na rozdíl od toho digitálního bordelu kolem ní. Bay by už s touto sérií neměl ztrácet ani minutu čas. Ale asi za to dostává slušný prachy, jinak nevím, proč zabíjet talent na takovou slaboduchou podívanou. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama