Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 4

Recenze (628)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Excalibur aneb jak to doopravdy bylo... Jsem si jistý, že tento snímek vnesl nemalý zmatek do všech dětských pokojíčků. Snímek si legendu patřičně "vyzdobil" po svém. Chápu, že scénář nebyl věcí, která měla jako magent přitáhnout diváky do kin. Tuto úlohu u podobných snímků zastává hlavně popkorn. Spousta přátel se mi svěřila, že mají-li popcorn, tak častokrát snímek zapomenou úplně sledovat. Scénář v tomto případě není hodný ani vytření prdele. Sráží tohle "epické veledílo" do ještě hlubších sraček než by bylo nutné. Z dialogů mě po chvilce rozbolela hlava a po zbytek stopáže jsem jim nevěnoval takřka žádnou pozornost. Zřejmě se tři pánové "scénáristi" předháněli, kdo dokáže do snímku zakomponovat větší píčovinu. Sám bych si netroufal rozsoudit, která pasáž byla nejstupidnější. Marka Wahlberga jako herce moc nemusím. Když se k tomu přidá ta zle napsaná role, tak jsem místy nefalšovaně trpěl. Anthony Hopkins na hodně stará kolena pohřbil poslední zbytky herecké cti a střihl si jednu ze svých nejhorších rolí v životě. Vzhledem k tomu, že mi od prvního herce do posledního vadili úplně všichni, usuzuji, že se v tomto filmu ani nedalo zahrát dobře svůj part. Nějaké hvězdičky se z mé strany, jako i ze stran všech ostatních hodnotitelů, což není těžké vydedukovat, sypou jen a pouze za audiovizální zážitek. Soundtrack Jablonskyho nemá chybu a akce je zpracována opět hezky. Aby bylo hvězdiček více, tak by bylo třeba zkrátit stopáž, tzn. oprostit ji od hodiny všech dějových píčovin, které jsou nestravitelné ani po kompletní mozkové lobotomii a naložit divákům jednu nepřerušovanou 90 minutovou akci. Tenhle vývoj je však velmi nepravděpodobný, a proto k dalšímu dílu usednu minimálně s dvojkou v krvi. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Milovníci bezmyšlenkovité - epické - v podstatě nepřerušované akce si budou chrochtat blahem. Je opravdu neuvěřitelné, že i v dnešní době někdo dokáže předvést ve 150 minutové stopáži 120 minut akce a 30 minut zbytečných dialogů a nelogického děje ... ale koho to zajímá?. Bayhem at its best ! A pokud jste na filmu ještě nebyli a čtete čirou náhodou tento koment, tak možná menší hint: Pokud očekáváte shakespearovské drama od filmu, který je založen na hračkách robotů, kteří se mění na auta ..... tak tento film ignorujte .... ju? ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně úmorné. Nevydržel jsem se ani dívat nonstop na plátno, protože držet hlavu nastavenou jeho směrem nestálo za vynaloženou energii - tak jsem občas koukal prostě do země nebo zjišťoval, jestli postřehnu, jak se hýbe hodinová ručička na mých hodinkách. Bohužel se moc nehýbala a těch 151 minut patří k těm nejúmornějším, jaké jsem kdy v kinosálu zažil. Chápu tisíce hodin lidské práce a snažil jsem se vcítit do těch, kteří obdivují Bayovu hyperaktivní režii - ale pro mě bylo opravdu těžké fyzicky se donutit dívat směrem promítání, natož se orientovat v desítkách postav a šílené akci. Z tohohle filmu nemám ani náznak prožitku, ostatně ani nevím, jestli to považuju za film. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Pokud jsem Posledního rytíře pochopil správně, je to celý o tom, že Země přijala uprchlíky ze Cybertronu, ale po závalu teroristických útoků ze strany Decepticonů byli všichni kolektivně uvrženi do No-go zón, kde je loví speciální vládní jednotky celýho světa. Načež se ukáže, že puč na Cybertronu kdysi neprovedla Megatronova ISIS samovolně, ale byla financována nějakým robotickým Asadem/Erdoganem. Pak v tom hrají nějakou roli rytíři Krále Artuše, ožralej Merlin, tříhlavej robodrak, Mark Wahlberg, fest pedofilně snímaná čtrnáctka, nějaká buchta z porna, co prej učí na Oxfordu a hrajé pólo, a super zlej Optimus Prime, z kterýho se stane klaďas po parafrázi na batmanovskou "Marthu" a kterej zjistí, že azyl nikdy nebude domovem a musí si jít ten svůj nóbl robotickej bejvák vybojovat sám i s celou armádou svejch stereotypně rasistickejch robo-kámošů. Jak říká jedna z postav: "Optimus Prime, I love that guy, goosebumps everytime." ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

151 minut. Z toho nějakých šedesát minut by mohlo jít okamžitě pryč. A ten zbytek osekat. A nechat jen finále. A klidně vyhodit i to… Pátí Transformeři jsou docela utrpení a bolelo koukat se na ně. Michael Bay sice předvádí v akci víceméně to, co od něj člověk čeká, jinak jde ale o docela schizofrenní podívanou. V jeden moment se tváří jako film pro děti. potom dostaneme velkou military sci-fi, následuje teenagerská komedie, kde je místo Stifflera Anthony Hopkins, a pak se tam chvilku řežou roboti. Bayhem funguje správně. Jestli vás bavil dřív, bude vás bavit i tentokrát, bohužel Transformeři ztrácí na všech ostatních frontách. Postavy nezaujmou, humor je křečovitý, děj se pohybuje podivně skokově, takže většinu času jsem neměl nejmenší tušení, co se na plátně odehrává a jestli jsou Mark Wahlberg a Josh Duhamel už kámoši, nebo pořád protivníci. A že bych si zapamatoval něco pozitivního z těch dvou a půl hodin, fakt říct nemůžu. Největší dojem na mě tak nakonec udělala úvodní hodina, která se ani nepokouší předstírat, že by měla jiný účel než představit co nejvíc roztomilých robůtků, kteří vezmou útokem hračkářství. Tenhle cynický a pragmatický přístup si zaslouží respekt. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Josh Duhamel potvrdil svůj návrat do série Transformers stylově přes Twitter zprávou: „Podplukovník Lennox se hlásí do služby." (Geralt z Rivie)
  • Režisér Michael Bay sa nechal počuť, že ide o posledných Transformers, na ktorých sa podieľal čoby režisér. Rovnako tak má ísť o poslednú účasť Marka Wahlberga (Cade Yeager). (WalterIK7)
  • Když vojáci při závěrečné bitvě dostanou úkol označit laserem masu pro letecký útok, předává velící důstojník informaci své jednotce: „Cíl je vlevo na třech hodinách nahoře,“ přičemž se kouká za sebe. Určuje tím ale špatný směr, protože vlevo je 9 hodin. Pokud by cíl byl na třech hodinách, nacházel by se vpravo od směru, kterým jednotka směřuje. (DeziDiCzorka)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama