Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Recenze (471)

verbal 

všechny recenze uživatele

Přiblblá šablonovitá kokotina, která má Cenu pouze v případě, že jste schopni povznést se nad tragikomické živočišné neherectví a yntelechtuálně nepohrdat asi tak stou, furt tou samou semidebilní degenerativní sériovou matrici – přiletí zlí Dementcepšni, chtějí anihilovat Zeměplacku, načež se dobráčtí Autokokoti spojí s nějakým šikanovaným nesympatickým fakanem a dají jim na piču, což vypadá jako lisování šrotu u Trojka. Navíc dal Míša Záliv své megalomanské pracky od Hasbra pryč, a tak už úvodní potyčka na planetě Juvenilního potrata v souhvězdí Velkého vypatlance trikově vypadá, jako by retardovaní otylí američtí smradi s mongoloidně přikousnutými jazyky do sebe v hračkářství pro postižence vši silou naráželi závadnými fenolovými figurkami, a pak jim pak jen vyretušovali chromozomálně pokřivené ruce. No a poté lůzrovská babochlapí pičinka, co nemá žádné kamarády, protože je sice hnusná, ale zato kráva, a tak se chodí ze zoufalství prstit na vrakoviště, potká Bamblbýho, Pikača mezi Autokokoty, načež po všelikých downorvoucích dobrodružstvích a mačkání beďarů, které opravdu nemá Cenu ani zmiňovat, zprasí civilizaci. Otázkou zůstává, má-li Cenu civilizaci, co točí takové plytké reklamní hračkářské sračky, vůbec zachraňovat. Já bych to teda nechal vyhladit už jen za každého Cenu. Uživatel Enšpígl po tom aspoň romanticky zašukal s Klódelem, když ho předtím nalil banánovým daiquiri a tím to neskončilo, plně chápu, že kakaová áftrpárty může pozitivně ovlivnit zážitek z filmu, ale já na to, kurva, čuměl s dětmi. Vlastními! A tak jsem tomu nechtěl vyrábět další publikum. K tomu všemu mě při tom má antikoncepční selhání neustále děsivě prudila odfrkáváním, koulením očima a uštěpačnými poznámkami, co jim to prý pouštím za pičovinu pro dementy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bumblebee je něco jako E.T. s transformerem namísto mimozemšťana: outsiderka bez otce a kamarádů nachází spřízněnou „duši“ v návštěvníkovi z vesmíru. Celé se to odehrává na americkém předměstí v osmdesátých letech, což s sebou krom množství osmdesátkových hudebních hitů nese i sledování Alfa v televizi nebo odkaz na Snídaňový klub. Stejně jako rané filmy od Amblinu to navíc bezchybně šlape, bez zpomalování a bez scény, která by dříve či později nenašla své opodstatnění v celkové struktuře vyprávění. Travis Knight sice nenabízí tak přehledné a okázalé 3D akční scény jako Bay, ale zato věnuje mnohem víc času a prostoru postavám, jejichž jednání je srozumitelně motivované a lze se na něm snadno emocionálně napojit (ano, na Bumblebeeho taky). Film se velmi šikovně vyhýbá tomu, aby protagonistka vyřešila všechny své problémy (nízká sebedůvěra, žádní přátelé, stesk za otcem) tím, že získá auto. Potřebné zdroje díky prožívanému dobrodružství nachází sama v sobě. V rámci kategorie „blockbuster pro celou rodinu“ tomu filmu fakt není moc co vytknout. Moc příjemné překvapení. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě před týdnem bych nečekal, že můj první film v Novým roce 2019 bude Bumblebee a už vůbec ne, že to bude s uživatelem Claudelem a tuplem ne, že si pokecáme před filmem u mátového čaje, leč život se má brát, tak jak přijde a odmítat kamarády a filmy z USA, to se nedělá. Tímto, ale neskončilo, další věc, kterou jsem nečekal, že Bumblebee mě bude bavit a hodně bavit. Roztomilej žlutej plecháček by sám o sobě až takový zázrak nebyl, ale ta lehkost se kterou byl příběh vyprávěn, hudbou počínaje přes čistorkevně jednoduchou pointu až k takovým detailením nádherám jako plakátky paramountích filmových pecek z 80 let. Mimochodem ten dozor Spielberga byl znát snad v každým záběru, hrozně to vonělo osemdesátkama a to je moc dobrá voňavka. Když vemu postavy a tím nemyslím ty z plechu, ale ty z kostí, tak Hailee se mě hrozně líbila, není to tuctová kráska a má charisma i talent. John Cena je takovej ten typickej americkej drsoň asi se na podobný role docela hodí. Zpracování filmu se mě rovněž líbilo, taková krásná kombinace něhy a akce se hned tak nevidí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že Transformers jsem tenkrát po druhém díle odsoudil, je čtyřhvězda tomuto kousku poměrně příjemná vzpruha. Autoři se, co jsem tak pochopil, vrátili na začátek a naservírovali neskutečně primitivní příběh, v jehož scénáři je ale všechno, co potřebuju, abych si Beeho zamiloval a navíc si užil i nějaký ten zvrat. Během sledování jsem si uvědomil, že v dnešní době blockbusterům hrozně chybí jisté kouzlo, kterým by poskočily od průměru a něco ve mně vyvolaly. Tento film to dokázal a přiznám se, že jsem to vůbec nečekal. Samozřejmě dnes hojně populární osmdesátkový feeling udělal více, než dost. Plus musím dodat, že John Cena byl také dobrá volba. Doufám, že ho uvidím častěji... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak se to fakt povedlo, a pokud budou Transformers pokračovat v téhle podobě, rád na ně budu chodit. Travis Knight zvládl přesun od animáků k hrané trikové podívané na jedničku a v akčních scénách si je absolutně jistý. Navíc jsou podstatně přehlednější než ve všech transformeřích sequelech. Obvykle jsou samozřejmě i výrazně menší, ale zase v bitce jeden na jednoho si člověk podstatně víc vychutná robotí MMA, a když už dojde na epické bitvy armád, tak je taky na co koukat a bordel to nikdy není. Popravdě po úvodní scéně jsem si říkal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby Knight opravdu skončil u trojky Strážců Galaxie. Potěší ale hlavně fakt, že se film tentokrát nebojí zpomalit a řešit postavy, ať už ty lidské, nebo transformeří. Bumblebee sází na příjemnou osmdesátkovou atmosféru, zábavný soundtrack a feeling dobrodružných filmů, jaké v téhle dekádě točil třeba Steven Spielberg. Krom toho Hailee Steinfeld to herecky zvládá jak v poloze nesebevědomé puberťačky, tak i jako odhodlaná hrdinka, a John Cena tu taky nepřekáží. Dobře to vypadá, dobře se na to kouká a je to tak akorát dlouhé, i když v prostřední části by to přeci jen mohlo šlapat trochu svižněji. Fráze „méně je někdy více“ tady platí na sto procent a v sérii Transformers jde po jedničce o bezkonkurenčně nejlepší film. V téhle podobě mají Transformeři ještě co nabídnout, tak na to snad budou lidi chodit. I když chápu, že po Posledním rytíři se tomu, co tu s Karlem píšeme, asi věří dost těžko. Ale zkuste to, příjemně vás to překvapí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $127,195,589 Tržby Celosvetovo $467,989,645Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,622,519Tržby za predaj DVD v USA $7,741,057║ Podobne premárnená šanca ako u Solo: A Star Wars Story. Proste vyznie to tak že niečo rýchlo zbúchať, keď tu máme populárnu značku. Nehovorím. že by sa Travis Knight nesnažil ale pri jeho skúsenostiach sa asi nemal viac kam dostať, než aký je konečný výsledok. Ako dobrých retro nápadov tu je nadmieru ale ako celok to tu proste nefunguje tak ako by malo. Rovnako tak aj zábavnosť, odľahčené scénky nemajú patričnú razanciu. Samozrejme miestami to milo pobaví ale ponúknutá kostra príbehu je tak suchá, že po pol hodinke, to je skoro na zívačku, neberie to. Nemá to proste čím razantným upútať, už sa len prevára to čo poznáme a ani ústredná dvojica nemá tú správnu chémiu. Ten černoško mi tam proste nesedí, je ako päsť na oko, rovnako ako kolohnát kamenná tvár John Cena. Akcia dobrá, retro miestami poteší a je to samozrejme lepšie než Transformers: Zánik a Transformers: Posledný rytier ale dieru do sveta týmto nikto nespraví. /videl v kine: 70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Strašně se to snaží vrátit do série emoce a zároveň navázat na současný trend back to 80s. Tak moc to touží být "cute" a s duší, až to padá do bezduché schematičnosti. Všechny věci jsou tak okázale smontované podle příručky, že spolu mají problém komunikovat, navíc pokud se někdo smál Bayovi, že jeho ženské hrdinky působí uměle, tak tohle je umělost zase jiného typu - Charlie je zkonstruovaná jako bytostná outsiderka s emocemi tak důsledně, až její střídání teenage angstu a smutku vyznívá čistě roboticky. Stejně jako neustálé zapracovávání 80s reálií a odkazů do děje. Chápu, že naivita je trademark filmů pro dospívající, ale i ty se dají udělat tak, aby nepůsobily jako výsledek sezení focus group. Bohužel přesně takhle Bumblebee vyznívá. Props za cameo Optima a nechtěně vtipného Johna Cenu. Já se tímto ze série odpojuji a budu rád vzpomínat na Bayovu totální sociopatii posledních dílů. V něčem byla víc stimulující než tenhle barevný nostalgický junkyard. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Přehledné, jednoduché, svižné a víc než fajn. Bumblebee je asi nejlepší transformeří film po nářezové jedničce, a je to hlavně díky tomu, že jde o velkou sci-fi až ve druhém sledu. V tom prvním se jedná o příběh osmnáctileté holky, která to v životě nemá zrovna jednoduché a touží jen po vlastním autě - a právě toho se Travis Knight chytil jako klíště. Mačkání plechů je v jeho podání solidně natočené a patřičné zábavné, mnohem důležitější je ale to, že umí Hailee Steinfeld stejně dobře odehrát raněnou dívku i spasitelku celé planety. Stěžejní retro feeling navíc nepodporují jen všudypřítomné osmdesátkové hity. Neméně klíčový je návrat ke spielbergovské naivitě, která dnešním opulentním popcornovkám víceméně chybí. Klidně bych si takhle vyklidněné blockbustery dával častěji! (7/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší (a nejpřehlednější!) film transformeřího universa. Což o kvalitách zase tak mnoho nevypovídá, jelikož i tak se jedná o trestuhodně odzívaný uniformní "wannabe spotřební mix E.T.ho/Železného obra/Herbieho", ze kterého si lze jen stěží (pokud vůbec) s náběhem finálních titulků vybavit nějakou konkrétní scénu či emoci. Tedy nad rámec filozofických dotazů zvídavých ratolestí, zda není čtyři dny před Štědrým dnem pozdě na to, aby se napsal/nakreslil a doručil nový dopis Ježíškovi, protože "Čmelda z nejvíc nejlepšího filmu na světě" pod stromečkem být musí, přes to vlak nejede. S tím však Ježíšek počítal a může tedy z první ruky potvrdit, že s plastovým Bumblebeem si i dospělý užije více zábavy než s v rámci oněch dvou hodin CGI stopáže. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍŠ TU PLANETU CHRÁNIT. JESTLI JI DECEPTICONI NAJDOU, JE S NÁMI AUTOBOTY KONEC…“ /// Příběh (a samozřejmě i film) pro děti. A prachsprostá reklama na Hasbro. Místy to není až tak blbý, ovšem musí se člověk oprostit od nějakýho většího přemejšlení. Scénář má za úkol neprudit, takže v jednoduchosti nechť je jeho síla. Ve finále tak bude záležet jen na vaši šedé kůře mozkové, jestli ocení dalšího milýho emzošroťáka, nebo bude hledat smrtící dobrodrůžo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem schopnej upustit kroupu pro kus šrotu. 2.) Jsem milovník včel. A týnejdžerek. A šrotu. A … 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Transformeři pod Bayovou kontrolou se zdáli být už vyčpělí a překombinovaní, vlastně nikoho pořádně už nezajímali, ale nováček Travis Knight z Bumblebeeho udělal moc příjemný film. Bumblebee je osmdesátkové retro jak sviň s vynikající 80´s hudebním podkresem, úžasnou Hailee Steinfield, ze která se klube velká herečka i zpěvačka a potěší i John Cena v roli vojáka. Samotný Bumblebee je jako vždy cute. Akce zde ve výsledku není tak moc, je to spíše komornější, osudovější,emocionálnější a atmosféričtější podívaná, přesto pokud na Akci dojde je natočená přehledně, svižně a sebevědomě. Scéna, kdy Bee uteče z garáže do bytu patří k nejvtipnější scéně filmu. Žádná velká pecka, ale Transformeři jdou správnou cestou a takhle to rozhodně funguje mnohem lépe. 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Don't you forget about me." "U WISH" aneb je paradoxní, že podobně jako samotný Bumblebee mixuje své komentáře z vysílání rádia, tak i film umožňuje z citátů sestavit jeho hodnocení, které ale bohižel není nikterak extatické. Přitom je to ale škoda a smutek, protože jméno režiséra, potažmo jeho předchozí filmografie nabízely velké naděje, a to nemluvě o bravurním prvním traileru, který ale nakonec nabízí intenzivnější podívanou, potažmo její příslib, než samotný film. Ať už Travis Knight podlehl tlaku poroducentů, kteří chtěli uhlazený produkt, nebo prostě jen je solidní režisér ve smyslu organizátora, ale je pouze tak dobrý jako suma jeho spolupracovníků, smutnou pravdou zůstává, že nedostál očekáváním, aby vynesl transformery z obžerské nesoudnosti bayhemu - https://www.youtube.com/watch?v=2THVvshvq0Q - a dodal jim srdce a emoce. Naopak se tváří v tvář mdlému a tuctovému výsledku, který jen odškrtává všechny bezpečné a potřebné atributy rodinného blockbusteru, ukazuje, že ať se to někomu líbí, nebo ne, Michael Bay je ve svém stylu spektakulárního excesu a zduřelého konzumerismu prostě unikátní a zůstává i díky svému nabobtnalému egu natolik silnou osobností, že dokáže dodat nějakou osobitost báchorkám o autech skrývajících svou tvář. I když jsou jeho filmy pro diváky přehlcující, přesto zůstávají svým způsobem nezapomenutelné, co ale bohužel o sólovce Bumbebeeho neplatí. Když už jsme u paměti a zapomínání, ty ostatně představují ústřední motiv filmu. Je pak zásadní, že tato dějová odbočka je právě rámovaná ztrátou paměti autobota, díky které se může na chvíli z cool bojovníka stát roztomilý ňufík a mazel, což mimochodem zavdává k jednomu z vskutku vynikajícíh prvků snímku, jímž je perfektní animace titulního hrdiny. I když v rámci transformeří franšízy tento klasický seriálový scenáristický prvek nedal vzniknout nikterak výjimečnému příspěvku, přesto by bylo fajn, kdyby jej převzali tvůrci dalších franšíz, protože by mohl například zbytečně vážným komiksárnám vdechnout osvěžující nadsázku. Vlastně v tom může také spočívat jeden z důvodů, proč "Bumblebee" nepřináší kýžené osvěžení, protože samotnou franšízu, lépe řečeno její dominantní podobu nastolenou Bayem nelze brát vážně. ___ PS: Kéž by se producenti a distributoři už konečně vykašlali na to nesmyslné 3D u filmů, které nejsou na 3D koncipované. "Bumblebee" je vlastně takový malý film s pár postavami, který namísto velkých celků preferuje polodetaily (a velké celky v něm vyznívají zoufale prázdně), takže nemá co v 3D ukazovat. Samotná atrakce 3D byla sice vždy, až na pár unikátních výjimek, jen způsobem, jak ospravedlnit vyšší vstupné a uměle tak pomoci tržbám filmů, ale producenti "Bumblebee" se ani nesnažili si to ospravedlnit alespoň jednou scénou či záběrem, kde by efekt prostorovosti měl nějaké opodstatnění. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv muzete nadavat na Bayovo Transformery, neda se jim uprit skvele zrezirovana a super cool akce, stylovy zabery a vymazleny triky. Nic z toho tady nenajdete. Je jasny, ze tentokrat nepujde o nejaky niceni celejch mest a vrchol akce je tak bitka dva na jednoho u jerabu, ale sem tam tu jsou prolozeny treba zabery na Cybertron a oboje to bohuzel vypada desne lacine. Trikove to je takovy bez detailu, kde se u Baye tocil kazdej sroubek, tady to vypada jak rozmazany, Knight se strasne snazi, ale cool akci fakt natocit neumi a nejaka 80s atmosfera se podari jen obcas. Film by vzhledem k mnozstvi deje mohl bejt rozhodne kratsi, treba sestrihat neustaly reseni dusevnich pochodu hlavni hrdinky, ta je vetsinou fajn, ale obcas uz je precejen krapet na pest. Hailee hraje ocekavane skvele, jen trochu vypada jak blbka z Horkych sedmnact, Cena je fajn a ostatni nestoji moc za rec. Zachranuje to tak hlavne extra sympatak Bumblebee, kterymu bych dal klidne i vic scen ve stylu prozkoumavani obyvaku nebo hazeni vajec. Na druhou stranu, obcas je az zbytecne za moc velkyho posranka. Celkove jsem se sice bavil, ale na Baye to proste nema, Transformery asi holt chci videt ve verzi epicky akce a ne ve stylu Cislo 5 zije. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jeden z nejvyčpělejších a nejnudnějších blockbusterů posledních let. Bonusový body dolů za obsazení Johna Ceny. 4/10 ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že mě transformers může ještě zajímat, ale stalo se. Mnohem komornější a víc fungující než poslední tři díly. Do toho ansábl sympatickejch postav, retro feeling, osmdesátková hudba. A máte slušnou letní popcornovku. Hodně mi to připomíná Iron Gianta což je bezva. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Hailee Steinfeld a našlapaný 80´s soundtrack dělají z této infantilní jízdy pro nejmenší ještě celkem snesitelnou záležitost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zase nic nepochopili. Roky se nadává, že se do transformeřích filmů roubuje stupidní mytologie a nadbytečný lidský element, aby film nazvaný Bumblebee focus groups předělaly do Můj parťák brouk 8: With more explosions this time. Je kuriózní, že se film tváří, že je konečně pro fandy G1, když se v něm jen zase likvidují G1 favoriti (RIP Cliffjumpere!), na výjimky se nikdo nijak nejmenuje, zaporáci jsou designově nejmdlejší sériová výroba a strašně moc chybí cokoli, co by z filmu dělalo relevantní příspěvek do universa. ANO, jedná se o komornější film. Bohužel ale i plně schematický, strojově odvyprávěný a s až odpornou touhou tlačit na 80s nostalgii skrze popkulturní reference i dějové střípky. Opravdu nelze vymyslet nic lepšího než omšelou, zvraty a dějem čistě lobotomizovanou variaci na E.Tho mixnutého s Železným obrem a finálem totožným s Venomem? Btw. další z příspěvků k potenciálním diplomkám na téma stylistické sterility režisérů při přechodu k hrané tvorbě. Bezpohlavnost vládne tak, ze člověk ještě s láskou vzpomíná na Transky v časech Artuše. Čistě proto, že záplava bayhemu aspoň fascinovala svou bezbřehou absencí citu pro vyváženost, vkus a korektnost. ()

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama