Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Recenze (471)

Nix 

všechny recenze uživatele

Tak spin off žluťáska se celkem povedl. Já vím, že film se potýká s velkou kritikou, ale prostě já autoboty žeru. Ale určitě bych si dokázal představit jiného autobota než žluťáka, ale tak proč ne, aspoň jsme se zase dozvěděli něco nového. Fajn žánrovka, ale určitě od Míši by to bylo daleko jiný. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Už už to vypadalo, že si značka Transformers dá na dlouho pauzu od kinosálů hlavně kvůli posledním filmům, které nestáli zrovna za moc, ale myslím si, že Bumblebee by to mohl alespoň trochu zachránit, protože ačkoliv jsem od něj nečekal žádné zázraky, tak se nakonec povedl. Sice nenavazuje a ani nezapadá do již rozjetého světa, ale to je podle mě dobře, jelikož díky tomu může tato frančíza začít v podstatě od znova a zároveň zde měli tvůrci volnou ruku při natáčení. Co bych u tohoto snímku určitě vypíchnul, tak to by byla chemie mezi Bumblebeem a mezi hlavní hrdinkou Charlie, která mi připomněla první díl ještě se Samem Witwickym a velmi mě bavila. Ono celkově se tenhle film snaží působit (a taky působí) jako jednička, což je můj velmi oblíbený film a tím pádem zde tvůrci rozhodně nešlápli vedle a například i krapet ohranější scénář mi díky tomu nijak zvlášť nevadil. Jinak i třeba humor je zde vesměs vtipný (až na pár okamžiků) a nápaditý (viz komunikace přes rádio). V čem se zde jinak lehce pokulhává je závěr. Tím nechci říct, že by byl nějak zvlášť špatný, ale celkem mi vadil nespočet klišé a scének, které byly už opravdu přitazené za vlasy. Jak jsem už tedy psal, tak když se to vezme kolem a kolem, tak je pro mě Bumblebee celkem velké překvapení a doufám, že se podobně povede třeba i další transformeří film. 75% ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování romantické komedie “Můj auťák brouk”. Předchozí atmosféru Transformers nečekejte. Mnoho zbytečných scén a málo akce. Bumblebee je v tomto filmu spíš idiot než autobot. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Po prvních Transformers nejlepší film v sérii. Feel good atmoška, 80’s, music a vztah Hailee a Beeho :-) Za mě dobrý. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak, jen odlišnej přístup k transforměří látce, tedy snaha o návrat do snovejch Spielbergovskejch časů jedničky v pěknym retrokabátku. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Moc to tlačí na pilu bejt roztomily jako E.T. ale rekl bych že režisersky to neni uplně zvládnutý. Upřímně už bych další filmy z prostředí transformers zakázal. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Jedno z tech lepsich (jeslti ne nejlepsi) rozsireni universa. Bumblebee obstojne destiluje to nejllepsi z uvodu jednicky (seznamovani s autem, teen elementy), coz je sic misty prvoplanove roztomile a dnesni retro vlne mirne nadbihajici, lec porad lepsi, nez dalsi mega valka 5000 autobotu na prstencich Saturnu. Nejvetsi hereckou devizou je pak jednoznacne Hailee Steinfeld, ktera se umi prodat ve vsech polohach a jeji herectvi je emotivni, ale nefrackovite. Jo, a konecne je transformeri film odvypraven a sestrihan prehledne, coz je vlastne mozna ta nejzasadnejsi informace. Na takove Transformers bych se snad dokazal i tesit. ()

Nathaniell odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle příběch je pravda a snim svúj klobouk jesli sem vám lhal. Že jsem potkal jednu šunku a do vejfuku ji fakt fest voš..kal... Zní to fakt jako sračka a kdo nechápe, ten má to blbý! Že si pitomou pipku vzal zrezivjelej Bamblbýýý! ... ... Když si fakt divnou krávu vzal jeden fakt divnej vůl! Našli se fakt divný kripli, co si myslí, že je to moc kůůůl! Některý jsou chytrý a poznali, že je vzali na hůl! Když si fakt divnou krávu vzal jeden fakt divnej vůl! ... ... ()

chesterko 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých transformáciach je zjavne problém niečím sviežim zaujať. V dvojhodinovke vo mne nezarezonovalo absolútne nič. Po titulkoch zostalo cítiť akurát sklamanie z hlavnej úlohy, biednych bojových scénach a hrozného príbehu. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Po milióntý zopakovaná šablona jak ušlápnutej týnejdžr s někým (nebo něčím) co ze začátku vypadá jako zlej zloun, zachráněj svět a z toho zlouna se stane dobroun - nuda k uzoufání. Ale asi je to pro děti, takže ty si to zřejmě užijou víc ..... ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Přehnaně dramatické, patos z toho srší až hanba, grafika není tak přitažlivá, jak bývala, a pointa kulhá. I přes to všechno jsem si to ale hrozitánsky užil, bylo to napínavé, dechberoucí, fakt jsem se do toho slušně zažral. A proto mi nezbývá než hodnotit pozitivně. 80% ()

MikeMyers 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela koukatelný, ale vlastně asi nic co už bychom někde jinde neviděli...po tom co jsem to po druhých Transformerech zavrhnul, to bylo po letech docela fajn ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Tito transformeri su ako topanka uvarena na obed. Aj ked je varena, stale je to lem topanka a hladny clovek sa z nej nenaje. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak má i nejsympatičtější autobot svůj film. Bumblebee mě už v těch minulých filmech zaujal a je takový lidštější, i když to tak blbě zní. A to, že se film odehrává na konci 80. let se mi taky moc líbí, nějak mi to připomnělo, že tyhle americký filmy mají své kouzlo, že bych tam i chtěla být, i když jsem v tý době byla malý škvrně. A vztah hlavní hrdinky a "žlutého brouka" byl krásný. Pobavilo mě, jak se Bumblebee choval v domě jako slon v porcelánu a podle toho to tak dopadlo :-). ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Paradoxně bych dal pryč ty přiblblý akční scény a většinu Transformerů a nechal jen atmosféru 80.let a bylo by to fajn. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

První tři díly ještě celkem šly, ale u téhle série je vidět, že čím víc dílů, tím více opotřebovanější to je a jde to kvalitativně dolů. Už je to příliš okoukané, kdy už v počátcích si autoři nastavili laťku hodně vysoko, kterou už nedokáží překonat. Možná to bude taky tím, že už to nedělá Bay, tak se není čemu divit. Je to spíše vedlejší příběh, kdy to jako obvykle začíná s opuštěným žlutým autíčkem. Trochu se nám tu odhalí z historie Cybertronu a o tom, jak se Bumblebee dostal na zemi, proč nemá hlas a něco o jeho začátcích na Zemi. Bohužel zde vznikají určité nekonzistence v příběhu s předchozími filmy, takže bych to viděl jako velké mínus. Akce tu je, kdy se zase ty jednotlivý boti slušně třískají, ale některé scény jsou přes kopírák z předchozích dílů, takže to zase tolik nezaujme. To samé ta scéna s tím skokem do vody, kterou si prostě tvůrci nemohli odpustit a působila tam asi jako klasické kýčovité pokřikování o vlastenectví u jiných filmů. A napětí zde rozhodně nečekejte nebo nějaké dojemné okamžiky, to tu prostě není, protože je to až moc předvídatelné a vztahy nemají velkou hloubku. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasický transfomers film, jen tu bylo o trochu míň robotů. Jinak klasika akce, výbuchy, robotí karate atd. Příběhově je to prequel k jedničce a odhalí se zde proč Bee nemluví. Hodnocení: 59/100. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

"Bumblebee" je prvým pokusom o spin off  v rámci série Transformers, a v celkovom ponímaní filmu je badať viacero dôležitých zmien. Zmena na poste režiséra je jednou z nich, čo je zrejmé už na prvý pohľad. Bayov veľkolepý, vizuálne dokonalý akčný štýl je razom preč, a miesto toho máme dočinenia s relatívne skromným rodinným filmom inklinujúcim k atmosfére 80.-tych rokov zameriavajúcim sa na prosté vzťahy a detinský humor. Celkový príbeh a rozvoj postáv je spracovaný komplexnejšie a dej rozhodne aj dáva nejaký zmysel v porovnaní s poslednými troma "transformers" filmami.  Avšak bola to práve veľkolepá akcia, ktorá robila z "transformerov" napriek pochybným dejovým kvalitám pozerateľný priemer, čo v tomto prípade citeľne chýba. Čo sa týka postáv, hlavná hrdinka je relatívne sympatická, ale zároveň nepôsobí tuctovo, a naviac má určite aj herecký talent. Ostatné postavy sú však zbytočné a nesympatické. Celkovo hodnotím film ako nevýraznú jednohubku, ktorá nemá potenciál výraznejšie zaujať širšie publikum. Avšak aspoň z toho nesála úplná dejová dementnosť, akou nás počastoval Bay hlavne vo štvrtom a piatom pokračovaní. 50%. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Začnime pozitívami. Je to technicky dokonalé, pomerne často naozaj vtipné, skvelou muzikou osemdesiatok doprevádzané, odpočinkové hollyúdske dielko pri ktorom ozaj vypnete rozum a nevšimnete si hodinky. Čo do negatív tak, jedná sa o maximálne vybitú látku transformerov, John Cena je profesionálny neherec, ktorý ma sral a Hailee nech tu hrala akokoľvek sympatickú rolu mi je proste nesympatická. Z toho je jasné, že pozitíva totálne prevyšujú a Bumblebee je film ktorý ešte pravdepodobne (zrejme najmä kvôli deťom) uvidím a nebude mi to prekážať. V rámci filmového sveta ako celku, by som tomu dal tri hviezdy, no v rámci žánru a s odstupom pár minút od záverečných titulkov, vo mne čoraz viac ostáva pocit pohody práve z filmu. Zrovna ten pocit a dokonalá technická stránka ma proste prikláňajú ku štvorke. Film na pohodu. Užívajte a nehejtujte. ()

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama