Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Recenze (472)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Stejné pocity jako u Venoma. Průměr, který nenadchne, neurazí a je strašně, ale strašně zbytečný. Jenže zatímco u Venoma jsem si jeho zbytečnou existenci uvědomil až po titulkách, tady ta zbytečnost sálá od prvních minut. Krom toho, že si to docela protiřečí (má to být první návštěva transformerů na Zemi a přitom podle Baye už tu byli mnohem dřív), tak mi docela leze krkem jedna věc, co se týče CGI triků. Při jedné akci je tam scéna, kdy protivník Bumblebeeho odhodí, ten se při pádu poskládá na autíčko, objede půlkruh a vrací se zpátky k tomu protivníkovi, zase se poskládá v robota a skočí na něj. Tahle scéna je asi na pět střihů z různých úhlů. Jako proč to, do háje, neudělali na jednom záběru? U praktických efektů je milion střihů, protože fyzicky nejsou možné, ale plnou CGI scénu máte celou rovnou na talíři a uděláte z toho tuctovku? Demence. P.S: Prosím, filmaři, už se v těchto typech filmů vykašlete na klišé, že hlavní hrdina/hrdinka je vždycky takovýten jakože osamocený looser. Už je to totiž trapné. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke je film zvládnutý na výbornú, ale Bay je predsa len Bay. Herecký v pohode Hailee Steinfeld je sympatická a v pohode film tiahne. Bumblebee je môj obľúbenec takže nemám čo vytknúť. Humor tu celkom funguje a je celkom príjemným oživením série. Najväčším mínusom filmu je podľa mňa to, že film je mierený k mladšiemu publiku takže chlapské hlášky a drsnú akciu nečakajte, ale aj tak som sa v kine bavil a návštevu kina neľutujem. Pre mňa 70%. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Ďalší HW blockbuster s feministickým podtónom ktorý eskaluje až bije do očí. Spočiatku celkom stráviteľné s pár fajn odkazmi. No infantilné ako sviňa. S "dojemnými" momentmii, ktoré všetci dávno dobre poznáme. Dokonca ani neviem povedať či ma potešil jasný odkaz na Iron Gianta alebo nie... ()

Script 

všechny recenze uživatele

Transformeři jsou celkově hloupý. Jednička byla super, ale od druhého dílu to šlo s nimi ke dnu. Jelikož poslední dobou nic zajímavého nevycházelo, tak jsem si řekl, že se tedy kouknu. Nic jsem si od toho nesliboval. Šlo pouze o průměrný film. Ničím zajímavý, hloupý, ale vizuálně vytuněný. Sice patří k těm lepším dílů z Transformers, ale není to tak super. Titulky mě v závěru pobavili. Executive producer Michael Bay a Steven Spielberg (Spielberg?? a produkoval takovou hovadinu? :D To prostě nepochopíte). ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Co má na Transformers každý správný muž rád? Pořádnou nálož akce a pětihvězdičkovou modelku v roli hlavní, která sic hrát neumí, ale má co ukázat. A tomu je teď konec. Ve filmu Bumblebee je akce vskutku výjimečně a hlavní hrdinka je tak hnusná, že její matka musela mít koitus s producentem, aby si dcerunka ve filmu zahrála. Bída pro žáky na prvním stupni základní školy. odpad! Celosvětový příjem k 29. 4. 2019: $467,989,645, což je 3,47 násobek rozpočtu ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako predchadzajuci Transformeri 3,4 a 5 a to je uz co povedat. Navyse Bumblebeeho som vzdy mala najradsej ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nie je to taká pecka ako jednotka ale nie je to už ani taký drist ako posledný diel. Možno trochu komornejšie, nie tak okázalé ale stále plné súbojov, so skvelým tempom a postavami. Dostali sme pohľad na to, čo predchádzalo prvému dielu. Bumblebee funguje ako rodinný film ale poteší aj fanúšikov série. 4 z 5 ( CinemaCity Aupark 4DX ) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Transformerů, ale ze série jsem viděl všechny díly a tento prequelový vypadal obzvlášť nadějně. Líbilo se mi větší soustředění na rozvoj postav než akci jako takovou, hromada fungujících, emocemi protkaných scének, a samozřejmě i výběr všemi směry sympatické hrdinky. Zbytek mi přišel taktéž dobrý, ale typicky bijákovský - pokus o Bayovskou akci a hru na hrdiny. Nemohu ale házet moc špíny - film mě bavil, užil jsem si jej a taktéž jsem jím uzavřel svůj filmový letošek. 70% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hailee znám z filmu jako je hožkých sedmnáct kde opravdu hraje a hraje velmi dobře. Takže jsem ji nebral jako jednu z těch co se zviditelný na béčkovým brumbálovi, ale zase co se dá dělat. Sláva je křechká. Bohužel autobotí válka už netáhne a tady to bylo docela slabí. Filmaři už asi neví co točit. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Konečně dobrý Transformers film, sice je to o mém nejmíň oblíbeném Cybertroňanovi, ale lidé ho mají rádi, tak proč ne. Pokud očekávate jen akční příběh, tak tady je to trochu jiné, přesto tu akce je a je přehledná. Musím říct, že na filmu byli nejvíc povedený postavy a atmosféra, bohužel co se týče příběhu.... tak to už bylo slabší, ale co chtít po novém rebootu, kde se začíná ve světě Transformers znovu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

7.5/10. - Film Bumblebee se mi upřímně mega dost líbil, a ten hate mi příjde přehnaný. Hlavní motor filmu je za mě hlavní hrdinka, která je mega dobře podaná, dokonale se mi prodala za celý film a dokonale se s ní zžijete a soucítíte s ní jaký má doma dusno její příběh mě zaujal. Herečka je opravdu úžasná a sympatická. No Johna Cenu bych vystřihl a přeobsadil jelikož toho herce extra nemusím. Celkově film má taky uplně jiný vyznění a zasazení a prý je to právě prequel k prvním Transformerům, ale ono jak jsou zde jiný designy je tu hrozně velká odchilka do 80. let a potom ke konci bylo vidět jak Transformeři přilétají tak to dost mrví ten lore k prvním Transformerům, ale tak uvidíme jak to třeba vysvětlí v připravovaném sequelu Rise of The Beasts. Potom co Bay domrvil 5. díl, tak vzali jiného režiséra, který zde odvádí dokonalou práci. Scénáristka je taky úžasná. Film má super příběh a styl odvyprávění. Ty 80 léta se mi dost líbilo a donášelo to na tu super atmošku k tomu to doprovází fajnová muzika. Celý film daleko víc míří na emoce než právě na akci plných výbuchů a akce je to taková že asi prkenná dost se to k tomu filmu nehodí protože ono to má takový rodinný vyznění s hlavní hrdinkou, ale ti záporáci to hrozně tahají kupředu a strašně se mi líbili a když ta akce byla tak byla pěkná. Vyvrcholení taky velice zajímavý až úsměvný. A jako jo hrozně je škoda že už je to 4 roky od premiéry a furt nám Paramount z Transformeřího Univerza nic zatím nepřinesl a dost mě zajímá co předvedou u toho očekávaného sequelu Transformers 7 Rise of The Beasts a jak sem řekl doufám že pořádně objasní ten lóre jak to celý je. Dost se na to těším protože to opět přinese něco nového a mohlo by se to i podobat 3 sérii Transformers Prime. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Velmi dobra pocitove oddechovka!!! A emoce urcite ven vyjedou, pokud nejste roboti:)!!! Verdikt: jasnych 80%.!!! ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Transformers nepatří mezi ty nejpovedenější filmové ságy. Z nějakého důvodu si ale svou popularitu drží a točí se o nich nové filmy. Bumblebee mě do kina nalákal s tím, že by to mohlo být trochu něco jiného. Což bylo, jenže že by to bylo i lepší, to se taky říci nedá. Jediné překvapení pro mě byl John Cena, který se mi nečekaně na plátně líbil. Jinak děj byl celkem jedno klišé a objasnila se jen Beeho minulost. Pro fanouška určitě pecka, pro mě jako obyčejného diváka normální film s kámoši. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(9/2019) Pohodičková rodinná zábava ktorá predpokladám musí baviť diváka v lubovolnom veku. Bumblebee je ako postava vďačný podarený trulko pre každého, Hailee je skôr pre teen publikum. Podľa mňa jednoduchšie a zábavnejšie ako hociktorý Transformers snáď okrem jednotky. (6/10) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu je Transformes s bitkama a se vším všudy, což jakože není zase nic extra. A druhá polovina je jak se ubrečená nána láskyplně objímá s robotem, což je hnus. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi prvníma Transformers a tímhle filmem jen ten, že ačkoliv první Transformers jsou vlastně strašná ptákovina, tak je natočená vážně. Skutečně se vám snaží prodat, že to co se tam děje je BIG DEAL. Kontakt s mimozemskou civilizací, konflikt s mimozemskou civilizací. Natočenou po Bayovsku. A díky tomu ten film funguje. Protože ten celej přiblblej nápad prodává sebevědomě a s vážnou tváří. To bohužel nejde říct o Bumblebeem, kdy zbyl jen ten přiblblej nápad a dětinskost. Všechno to kleslo jen na povrchnost ve stylu: máme tu hodný robůtky s modrejma očima, a máme tu zlý robůtky, který mají logicky červený oči, duh. A máme tu extrémně hodnýho robůtka a ten má extrémně velký modrý oči. A všechno je to takový hezký, barevný a hlavně se to hodně hejbe. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Chci okamžitě další díl s Johnem Cenou v hlavní roli. Ale vážně. Jeho křečovitá karikatura amerického důstojníka se s jeho geniálně nehereckejma schopnostma staví na mém pomyslném žebříčku jako jedna z nejzábavnějších vedlejších postav moderního hollywoodu, kterou navíc k dokonalosti povyšuje FENOMENÁLNÍ dabing Zdeňka Podhůrského!!! Bohužel mimo Ceny film nenabídne nic zajímavého ani nového, čím by do transformeřího universa přispěl a ve srovnání s tím, jak absurdně vesele se v Bayových rukou původní Transformeři transoformují do zcela beztvarého a logiku pozbývajícího necelku, nad kterým podle mě už i on sám ztratil kontrolu, působí Knightův Bumblebee tak nějak... nijak. ()

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama