Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koncertní záznam vystoupení skupiny Leningrad Cowboys a ruského vokálního uskupení Alexandrovci, kteří společně vystoupili v roce 1993 v Senate Square v Helsinkách. Koncert navštívilo více než 70 tisíc diváků. (ČSFD)

Recenze (20)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Tak tento koncertní záznam mě totálně odrovnal. Během celé hodiny sledování a pak několik dalších hodin jsem nedokázal nahodit žádný jiný gesicht než Úsměv #23. Přesně ten úsměv, u kterého mi má milá říká, že mám "plamínky v očích" a někteří zase, že vypadám jak kretén. Prostě jsem se několik hodin usmíval, usmíval a usmíval, díval se na ten širý svět z té lepší stránky... a v neposlední řadě své okolí terorizoval pozpěvováním ruských evergreenů. Shrnuto a podtrženo: totálně zábavné, šílené a geniální. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Měla jsem během koukání a poslechu několikrát chuť jen tak si povyskočit a výsknout, což rozhodně nebývá u Kaurismäkiho filmů mým zvykem. Výborně sestříhané společné koncertní vystoupení Leningrad Cowboys s Alexandrovci. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Tehdy 12.6.1993 večer bych tak rád stál na Senate Square v Helsinkách. Musel to být nezapomenutelný zážitek. Všem přímo zúčastněným s neskrývanou upřímností závidím. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Na to jak jsou všechny Kaurismäkiho filmy po všech stránkách velmi střídmé, tak tady - Leningrad Cowboys a Alexandrovci - nic moc velkolepějšího si ani neumím představit. Výborná Kalinka a Those Were the Days. Cпасибо a thank You very many! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí obou filmů z Lenigradskýma Cowboyema jsem se nakonec odhodlal podívat ne jejich koncert. Plus Alexandrovci a já byl paf. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Přestože jde jenom o záznam koncertu Leningradských kovbojů s Alexandrovci, zážitek je opravdu "total". ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Měl jsem opravdu špatnou náladu. Po letech jsem si pustil záznam tohoto vskutku bizarního koncertu...a na šedesát minut mi bylo úsměvně (když už ne úplně veselo). ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Po letech v Hradišti na plátně – pořád je to neskutečný nářez. Neopakovatelné spojení nespojitelného z doby, kdy bylo dějinnou shodou okolností dočasně možné opravdu cokoli; dneska už by se těžkotonážní armádní profíci z hrdého Ruska sotva zahazovali s partičkou očírovaných finských bigbítových srandistů. Kalinky, Oči čornyje a Ej uchněmy v referenční interpretační kvalitě se střídají s monumentálními verzemi profláklých odrhovaček z druhé strany železné opony jako Gimme All Your Lovin', Knocking on the Heaven's Door nebo Sweet Home Alabama, bicí a kytary v podobě traktorů do toho řežou naplno, sbory burácí, balalajky drnčí, krojované tanečnice vytáčejí dechberoucí piruety, metály se blýskají, Leningrad Cowboys blbnou jako obvykle, ale zároveň je z nich cítit, že ty Rusáky přece jen nemálo respektujou, Alexandrovci zase s nečekaným gustem swingují a rockují, leze z toho celou dobu takový tlak, až by to na někoho mohlo být i moc a mohl by se vzdálit, mumlaje cosi o kýči… to ale není můj případ; závěrečná Those Were the Days alias Дорогой длинною, kde se to všechno spojí dohromady a vybičuje do nepředstavitelné intenzity, je pro mě synonymem hudebního orgasmu. Takto: Bez zaváhání bych vyměnil někdejší zážitek z Floydů nebo prvních Stounů na Strahově za možnost být u toho tenkrát v Helsinkách. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Když jsem si jednou tehdy někdy v polovině devadesátých let pustil televizi, běžel v ní nejpodivnější pořad jaký jsem kdy viděl. Říkal jsem si, že jsem se právě asi zbláznil. Alexandrovce jsem měl zaškatulkované jako jeden z pilířů sovětského režimu, takové tuhé koncertní těleso, a teď tu trsali s nějakými naprosto šílenými kreaturami. Podotýkám, že jsem o Leningradských kovbojích do té doby vůbec neslyšel... No prostě jsem zíral a říkal si že mne musí šálit zrak... Tehdy se musel Brežněv v hrobě totálně obrátit... :) ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Na takovy koncert bych sel ihned. Musi to byt super zazitek. Je zajimave, ze na Alexandrovce za komunistu nikdo nechodil a ted je na nich narvano. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Šialený dobový dokument o Európe tesne po páde železnej opony. Tá naivná eufória z (dočasného) zániku blokov. Fakt by som chcel vedieť, čo sa odohrávalo v hlavách Alexandrovcov, keď počas ich patetických kusov pred nimi poskakuje fínsky šašo s gitarou. Dnes by niečo také nebolo možné. ()

Reklama

Reklama