Reklama

Reklama

Při neúspěšném hledání milence, který ji opustil, potká krásnou a tajemnou Bellu Fordovou neštěstí. Unavená, promrzlá a zcela osamělá mladá žena najde přístřeší v domě rodiny Wainwrightů. Zde by snad mohla překonat pocit ztráty, neboť se spřátelí s jejich třemi syny, kteří soupeří o její náklonnost. Když už se zdá, že Bella našla životní rovnováhu, objeví se nečekaně někdejší milenec a ona se stává štvancem své vlastní minulosti! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (18)

achaja 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měla dobrou náladu, ale tenhle film se mi líbil. Mezi moje slabosti patří viktoriánská Anglie. Mám ráda filmy podle knih Batese. Přesto se mi závěr nezdál uplně košér... Stejně sem si ale film užila a pokud nemáte večer co dělat, shlédnutím tohohle filmu si ho nepokazíte. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Pěkný< britský film coby stylová adaptace, zručně (leč přece jen poněkud rutině) natočené kostýmní drama se zdařile podanou dobovou atmosférou, pro našince však film bohužel naprosto zmrvený uvedením nepěknou českou "televizí veřejné služby" (sic!)... .-( . . . A tak jsem se jen smutně díval, domýšleje si, jak asi vypadaly ty celé režisérem zamýšlené a kameramanem nasnímané scény v chybějícím oříznutém obraze a představoval jsem si emoce, které mohl asi tak vyvolávat film v podobě, jak byl tvůrci doopravdy natočen a více než dobrými herci (ano Petře Rychlý, na to prostě nemáš!) odehrán, tak jaký skutečně byl a díky ignorantům z ČT jsme ho vidět nemohli... Až se mi ani k téhle projekci už víc nechce psát nějaký další komentář... - - - P.S. Tak snad(?) někdy znovu na dvd... :-/ - - - - - (Poprvé -otráveně- viděno 29.7.2008, komentář zde jako první - 29.7.2008) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že filmař se při převodu literární předlohy pokusí o maximální zachování jejího koloritu, neznamená ještě záruku špičkového zážitku. Až melodramatickosentimentálně vyznívající film si při tom všem zachovává neoddiskutovatelné skvělé přednosti scénáře i režie. Patří mezi ně jistá kamera, až do detailů propracovaná výprava i stavby, jasně budované a pevně vedené hlavní postavy i hned celý trs skvělých hereckých výkonů, který rezultuje z tohoto souhrnu předností. Embeth Davidtzová je pro mne hereckým objevem; úroveň její mimořádné kreace ji zařazuje do okolí špičkových hvězd oboru - Szapolowské, Blanchetové, Ardantové, Huppertové (např. ztvárnění paní Bovaryové, role, do jisté míry srovnatelné s nešťastnou Fordovou). Rozvleklý děj zhruba od první třetiny filmu ztrácí dynamiku, závěr, který by měl dynamizovat a pointovat, tuto "poetiku zpomalování" ještě vystupňovává. Dobře, vlastně špičkově zvládnuté řemeslo je tak sice na mnoha místech prolamováno k výsostnému uměleckému činu, je to však bohužel také náběh, který ve svém souhrnu ustrnul někde uprostřed tohoto pomyslného směřování. Méně by v tomto případě určitě bylo bývalo více. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže tvoří poměrně nudné sociální drama z devatenáctého století, ovšem od okamžiku vraždy se film dostává do tempa a můžeme hovořit i o určité zajímavosti. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Naturalistický úvod jako v Zámku a podzámčí; taneční scéna mezi holuby skoro jako v Popelce... Na závěr jsem taky čekal, že Bella skočí pod vlak, místo toho asi naznačovala nový život(?)... Pěkná výprava, herecky velmi dobré. Líbila se mi i hudba Zbigniewa Preisnera. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jen trocha romantiky a trocha dramatu. Zaděláno by bylo na velmi pěkný film, jenže nebylo využito celého potenciálu. Takže to vše tak nějak klouže po povrchu a navíc herci hrají tak, že se jim ani moc nedá věřit. Docela dobrá byla kamera. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony, sympatická hlavní hrdinka, a v pravou chvíli prima vražda, oproti tomu stojí ospalá nuda, nevýrazná hudba a hlavně příběh s jednáním postav, které mě irituje. Pokud se ale vyžíváte v dobových love story, je to něco pro vás. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Zajímavá britská adaptace románu s dobrým ztvárněním. V celém filmu jsem cítila určité napětí, v očekávání toho, co se bude dít. Nějak jsem věděla, že to nebude nic dobrého. Chudák holka prokletá. ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Ja bubliny moc nemusim, mila Violeto, snad proto byl muj dojem z filmu mnohem lepsi. Pokud jste cekali akcni film, jak mi z nekterych vasich prispevku prijde, meli jste si skutecne pustit radsi neco jineho. Citlive popisovany pribeh mel vybornou atmosferu, vedl k tragickemu konci, cimz nebyla vrazda, ale opakovani se osudu hlavni hrdinky. ()

Erian 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se tady hemží rozporuplnými pocity z tohoto viktoriánského leč poněkud roztahaného filmu, nešetří kritikou se nad iritujícím chováním postav, vyčpělým dějem a překvapivostí dalších scén, mě se film líbil, a to vcelku bez výhrad. je pravdou, že je poněkud delší a tempo není příliš dechberoucí, ale pramálo mu to ubírá na celkovém dojmu, kterým je naděje, láska, pravda (kromě víry skoro jako Čapek). Celým filmem se line tenká červená nit (Ben Chaplin v další poněkud tragické roli jako v T.Č.linii) napětí, očekávání věcí příštích, které budou mít nezvratný a neodvolatelný charakter, to způsobuje, že do poslední vteřiny člověk doufá v nějaký vyšší zásah, Deus ex machina, který mladému páru dovolí žít společně, až se pak všecko hroutí a bortí a zbývá jenom naděje...Tenhle film mě hluboce dojal, herecké výkony byly uspokojivé, anglický venkov, hudba i to, že Bella nakonec neskočila pod vlak (akorát by ji ten cajdák potahal), to všecko navozovalo melancholickou atmosféru, která si zaslouží dík. ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Víc než samotné drama o zradě, lásce a žárlivosti mě k obrazovce přikovalo prostředí, do kterého je příběh zasazen. Neomítnuté dělnické domy a zemědělské usedlosti, dlážděné silnice mokré deštěm, opuštěný „holubí dům“, parní vlak právě přijíždějící na téměř liduprázdné nádraží, ale i pšeničné pole s ženci nebo loďky na řece - zkrátka stará Anglie tak, jak jsem si ji vždycky představovala. Atmosféru navíc skvěle podtrhuje akustická kytara, podle mého názoru mnohem působivější než nějaké složité hudební aranže. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Moc na smutná romantická dramata nejsem, ale na tohle se rozhodně koukat dalo. Je to moc hezky natočené, skvěle zahrané a dobře podbarvené hudbou polského skladatele. Je z toho cítit dobová viktoriánská Anglie a k postavám si člověk dokáže vytvořit vztah. Nevýhodou je pomalé tempo a předvídatelné finále, takže hodnotím slabšími třemi hvězdami. ()

Lenykov 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, že kdyby (ano, musím toto slovo použít) se film více zaměřil na postavu Cona (Ben Chaplin), byl by rozhodně zajímavější a koukatelnější. ()

Reklama

Reklama